Γιατί υπάρχει το ουκρανικό πρόβλημα; (του π. Γεώργιου Θεοδωρίδη)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Έχουμε και λέμε:

1. Υπάρχει ρωσικό έθνος, το οποιο ξεκίνησε από τα σημερινά εδάφη του κράτους της Ουκρανίας. Ενός κράτους που το έφτιαξε ο Στάλιν, ο Χίτλερ, οι Ουνιτες, οι Πολωνοί, οι Εβραιοι, οι Ευρωπαιοι, οι Αμερικανοί κλπ. Και ο Πατριάρχης μας παίζει το παιχνίδι όλων αυτων εναντίον των Ρώσων ομοδόξων μας.

2. Τα εκκλησιαστικά συμμεταβάλλονται με τα πολιτικά. Έτσι, όταν μεταφέρεται η πρωτεύουσα των Ρώσων στη Μόσχα, έρχονται ανακατατάξεις και στα εκκλησιαστικά. Είναι δυνατόν μία αυτοκρατορία, στην συγκεκριμένη περίπτωση η ρωσική, να επιτρέπει σε έναν Οικουμενικό Πατριάρχη από έναν τουρκομαχαλα να κυβερνα ένα μέρος, μία άκρη (Ουκρανία σημαίνει άκρη) του βασιλείου τους;

3. Σήμερα, ο Πατριάρχης μας, αφου άλλαξαν πάλι τα πολιτικά, παριστάνει τον αδικημένο και θέλει να επαναφέρει την τάξη στην Εκκλησία της Ουκρανίας. Δηλαδή, παίζοντας το παιχνίδι των Αμερικανών και των λοιπών παρουσιάζεται ως διεκδικητής μιας παλιας δικαιοδοσίας του!

4. Και ενω ειναι βρωμοδουλειά, το φταίξιμο δεν ειναι δικό του! Αφού κατάφεραν Ρώσοι και Ουκρανοί να χωρίσουν, ενώ είναι το ίδιο έθνος, γιατί ο Πατριάρχης μας να ειναι ο κακός της υπόθεσης; Πρωτοι κακοί ειναι οι ίδιοι οι Ρωσοι που επέτρεψαν στον στάλιν και τους λοιπούς να φτιάξει ξεχωριστό κράτος, την Ουκρανία.

Διάβασε περισσότερα στα ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ.

π.Γεώργιος Θεοδωρίδης

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *