«Για την Ελλάδα ρε γαμώτο» – ΥπερΗΧΩγράφημα

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Άς είμαστε ειλιρινείς. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τώρα κανένα κόμμα «παρθένο». Με λίγα λόγια δεν είναι πλέον κομμά που δεν έχει διαχειριστεί εξουσία. Επομένως δεν έχει τα πλεονεκτήματα εκείνων των κομμάτων που δεν έχουν εμπειρίες εξουσίας και δεν έχουν διαχειριστεί ποτέ στην ιστορία τους κρατικές υποθέσεις.

Κυβέρνησε για περίπου πέντε χρόνια. Κυβέρνησε, βέβαια, κάτω από αντίξοες συνθήκες και στην πρώτη φάση είχε σχεδόν όλη την Ευρώπη εναντίον του. Η εγχώρια διαπλοκή είχε βγει στα κεραμίδια να του βάζει συνεχώς τρικλοποδιές. Τα ίδια κόμματα που ευθύνονται για τη χρεοκοπία τον αντιπολιτεύονταν όπως δεν αντιπολιτεύθηκαν ποτέ το ένα το άλλο την περίοδο της παντοδυναμίας τους.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, συμπεριφέρθηκαν στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όπως συμπεριφέρονται οι ιδιοκτήτες απέναντι σε προσωρινούς ενοικιαστές. Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, δοκιμάστηκε στην εξουσία. Δοκιμάστηκε και άφησε και τα αποτυπώματά του. Κάποια από αυτά ήταν θετικά. Κάποια άλλα αρνητικά.

Ας πούμε, του αναγνωρίζουν ακόμη και οι εχθροί του ότι δεν παρέδωσε στους επόμενους καμένη γη και άδεια ταμεία. Και η Ν.Δ. και το ΠΑ.ΣΟ.Κ όταν παραλάμβαναν τα ηνία, αυτό λέγανε. «παραλάβαμε καμένη γη». Παραδέχτηκε μέχρι και ο κ. Μητσοτάκης, που δεν χρωστάει καλή κουβέντα, ότι υπάρχει το μαξιλάρι ασφαλείας των 37 δισ. ευρώ.

Όμως αν είχε κάποτε νόημα, ο Αλέξης Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπίζονται τα πεπραγμένα τους, τώρα πια τα πράγματα έχουν αλλάξει. Σήμερα το παιχνίδι, για να χρησιμοποιήσω όρους ποδοσφαιρικούς, παίζεται σε άλλο γήπεδο. Σήμερα, φαίνεται πως οι όροι διεξαγωγής ευνοούν τη γηπεδούχο ομάδα. Έχει με το μέρος της τον διαιτητή, έχει τους επόπτες, το προσωπικό του VAR, τους σπίκερ και αγωνίζεται με περισσότερους παίκτες,.. Όμως ας μην ξεχνάμε πως η μπάλα, είναι πόρνη, και αν μη τι άλλο εκεί που δεν το περιμένεις κάνει τα δικά της και σε εκπλήσσει.

Αν και καλά ταισμένα, τα δεξιά μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν αρχίσει να γκρινιάζουν. Για την ώρα γκρινιάζουν χαμηλόφωνα, δεν το παρακάνουν, όμως δυσκολεύονται να κουκουλώσουν την πραγματικότητα. Αρχίζουν, δειλά, δειλά, να πετάνε, πού και που, τις κουβεντούλες τους για τις ολέθριες πράξεις και τις εγκληματικές παραλείψεις των… αρίστων της κυβέρνησης.

Οι μετρήσεις των εταιρειών που παραγματοποιούν τις δημοσκοπήσεις δεν μας δίνουν πια εκείνα τα θηριώδη ποσοστά που παρέπεμπαν στη Ρουμανία του Τσαουσέσκου. Μέσα από αυτές τις δημοσκοπήσεις φαίνεται ότι ο κόσμος δυσφορεί, ότι αποδοκιμάζει, ότι φοβάται, ότι χρεώνει ευθύνες.

Τα γκάλοπ προσγειώνονται. Η διαφορά στην πρόθεση ψήφου από το 23% και το 25 % έχει πέσει στο 15% και στο 13%. Για να λέμε, όμως, αλήθειες, κάτω από τις σημερινές συνθήκες οι πολίτες αδιαφορούν και για το τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν βρισκόταν στα πράγματα. Αυτά πια είναι παρελθόν. Αυτό που τους απασχολεί πάνω από όλα είναι το πώς αυτό το εφιαλτικό παρόν δεν θα οδηγήσει σ’ ένα ακόμα πιο εφιαλτικό μέλλον.

Το καλό είναι πως έχει αρχίσει να ακούει την κριτική της αντιπολίτευσης και πιθανότατα συμφωνεί με τους υψηλούς τόνους. Ο ΣΥΡΙΖΑ, για να διεισδύσει σε ευρύτερα ακροατήρια πρέπει, αντί να λέει «όχι σε όλα» να καταθέσει προτάσεις. Προτάσεις σοβαρές, εποικοδομητικές, ρεαλιστικές και κοστολογημένες.

Ετσι θα υποχρεώσει τον αντίπαλο να βγει από τη συμπαγή αλαζονεία του και να απαντήσει επί της ουσίας. Για παράδειγμα , η πρόταση Τσίπρα για συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, συμφωνία για ένα σχέδιο διάσωσης με χρονικό ορίζοντα, για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής, για αναστολή του πτωχευτικού νόμου και του κυβερνητικού προγράμματος, για σημαντική ενίσχυση στο ΕΣΥ και στους εργαζόμενους που πλήττονται και στους μικρομεσαίους που κλείνουν τις επιχειρήσεις τους, ανάγκασε τον πρωθυπουργό να ξυπνήσει από τον ναρκισσιστικό λήθαργο, να κάνει μια έστω δειλή αυτοκριτική και να δεχτεί κάποιες από τις ιδέες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Από κατήγορος έγινε απολογούμενος.Υπάρχει εναλλακτική λύση. Ακόμη και στο πεδίο της συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων. Αφού ο κ. Μητσοτάκης αρνείται πεισματικά να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, μπορούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης να επεξεργαστούν ένα σχέδιο διάσωσης της δημόσιας υγείας και της οικονομίας, να το καταθέσουν στη Βουλή και στην ελληνική κοινωνία. Για λίγο τις διαφορές τους ας τις κάνουν στην άκρη. «Για την Ελλάδα ρε γαμώτο».

Εφημερίδα ΗΧΩ Φλώρινας - λογότυπο

ΗΧΩ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 950 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.