Για τις γυναίκες (του Θανάση Γερμανίδη)

Στις 8 Μαρτίου ήταν η παγκόσμια μέρα αφιερωμένη στη Γυναίκα. Προς τιμή της βγαίνουν ανακοινώσεις από πολιτικούς – κόμματα – οργανώσεις – συλλογικότητες κλπ.

Δυστυχώς αυτά τα κείμενα είναι υποκριτικά. Σε πολλές χώρες οι γυναίκες είναι σε δυσμενή θέση, αμοίβονται πολύ λιγότερο από τους άντρες για την ίδια εργασία. Πέφτουν θύματα βιασμών σε εμπόλεμες χώρες, υφίστανται ενδοοικογενειακή βία από τους άντρες τους και αυτή η βία ασκείται και στα παιδιά (κορίτσια) της οικογένειας.

Νεαρά κορίτσια εξωθούνται από κυκλώματα στην πορνεία, ακόμη και κορίτσια κάτω των δέκα ετών. Τα κυκλώματα αυτά εισπράττουν δισεκατομμύρια ευρώ. Το φαινόμενο είναι σε έξαρση σε χώρες της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής, της Ασίας κλπ.

Στην τηλεόραση άκουσα ότι στην Υεμένη οι γονείς πουλάνε τα κορίτσια τους προκειμένου να εισπράξουν ένα ασήμαντο ποσό. Ας μην επεκταθώ περισσότερο στο θέμα γιατί θα χρειάζονταν εκατοντάδες σελίδες…

Όμως ας μη ξεχνάμε ότι και αγόρια μικρά (κάτω από δέκα) και αγόρια στην εφηβεία πέφτουν θύματα κακοποίησης και βιασμού. Αυτά συμβαίνουν και στην Ελλάδα.

Πρόσφατη συμπεριφορά τέως βουλευτή. Η παιδοφιλία εκδηλώνεται σε μεγάλο βαθμό στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας. Δυστυχώς σε μεμονωμένες περιπτώσεις και στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

ΥΓ: Από αυτούς, που «τιμάνε» τις γυναίκες, μερικοί φροντίζουν να κερατώνουν τη γυναίκα τους. Αλλά αυτά συγχωρούνται με μια εξομολόγηση… ο Θεός συγχωρεί. «Έκαστος εφ’ ω ετάχθη»

Θανάσης Γερμανίδης

Γερμ. Θαν.


ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ:

Θεόδωρος Καρυπίδης

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΡΥΠΙΔΗ:

Γιάννης Λιάσης - ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ


Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.6
4,6 rating
4.6 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 93 αξιολογήσεις)
Τέλειο87%
Πολύ καλό3%
Μέτριο0%
Φτωχό2%
Απαίσιο8%

Terra Greca - Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων - Φλώρινα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll Up