Για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΥπερΗΧΩγράφημα

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Η κυβέρνηση τον τελευταίο καιρό περνάει με ταχύτητα από τη μία υπόθεση στην άλλη. Από την Υπόθεση Λιγνάδη, που φαίνεται ότι έχει περισσότερο πολιτικό βάθος από ό,τι φαίνεται αλλά και πολλά «ένοχα μυστικά», πέρασε, σε μια προσπάθεια να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στο περιθώριο, στον Κουφοντίνα.

Βρέθηκε όμως μπροστά σε μια συμμαχία χούλιγκανς σε μια πλατεία της Αθήνας πίσω από την οποία κρύβεται, ποιος άλλος; Μα ο… Αλέξης Τσίπρας. Καταπώς δείχνουν τα πράγματα, η κυβέρνηση δεν έχει χάσει μόνο τον έλεγχο της πανδημίας, αλλά και ένα μεγάλο μέρος από τη δημοφιλία της. Αυτό δείχνει η πρεμούρα του Κυριάκου Μητσοτάκη να σπρώξει κι άλλα χρήματα στην αγορά. Έχει αρχίσει να κουράζει ακόμα και τους νοικοκυραίους για την ασφάλεια των οποίων δημιουργεί φανταστικούς κινδύνους.

Η κυβέρνηση αυτή προέκυψε από την οργή και τον θυμό που είχαν πολλοί ψηφοφόροι για την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, Και δεν την εξέλεξαν για να επιβάλλει «νόμο και τάξη». Βγήκε με συνθήματα για λιγότερους φόρους και περισσότερες και καλές δουλειές για όλους.

Η αγωνία των οικονομικών υπουργών για τα λεφτά -που είναι «πεπερασμένα»- απευθύνεται κυρίως στον Πρωθυπουργό που σε μερικές εβδομάδες θα πρέπει να δώσει λογαριασμό για την οικονομία, τα λουκέτα, τη φτώχεια και την ανεργία καθώς θα κλείσει διετία στην κυβέρνηση και αντί για ανάπτυξη έφερε ύφεση, όχι γιατί τον εμπόδισε η πανδημία.

To θαύμα που υπόσχεται ο Μητσοτάκης είναι πως τα συνεχή λοκντάουν δεν θα φέρουν ανεργία, οι επιχειρήσεις θα διασωθούν – αφού έχουν μάλιστα καταθέσεις – και με λίγη καλή τύχη και ευρωπαϊκή βοήθεια θα φτάσουμε σε μια δεκαετία στην καθαρή ανάπτυξη.

Καθώς τα νούμερα δεν βγαίνουν θα πρέπει να υποθέσουμε πως το θαύμα βρίσκεται στο ότι η κυβέρνηση θα σπρώξει λεφτά πηγαίνοντας σύντομα σε εκλογές από τις οποίες θα βγει νικητής ώστε να επιβάλει ένα σκληρό πρόγραμμα με νέους φόρους.

Το ερώτημα είναι: Θα προλάβει να πάει σε εκλογές όταν η κατάρρευση θα οδηγήσει σε κοινωνικές συγκρούσεις και βία που θα γεννήσει βία. Στη Νέα Σμύρνη δεν βγήκε στην επιφάνεια ο «ανήθικος εκβιασμός της Αριστεράς». Βγήκε μια νέα γενιά χωρίς μέλλον που μπορεί να έχει προαναγγείλει έναν νέο «Δεκέμβρη του 2008» – και φοβάμαι πωςδεν είναι στο χέρι του Μητσοτακη να τον επιτρέψει ή όχι.

«Eίμαστε φυλακισμένοι σε έναν ανήθικο εκβιασμό της Αριστεράς. Ξέρουν ότι δεν μπορούμε να τους σταματήσουμε διότι αυτό θα επιβαρύνει το ιό. Ξέρουν ότι η έκρηξη των κρουσμάτων θα φέρει περαιτέρω καραντίνα, κι άρα περαιτέρω δυσαρέσκεια στα μαγαζιά, περαιτέρω δυσαρέσκεια στον κόσμο που είναι σπίτι και ούτω καθεξής» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Είναι ολφγάνερο πιά ότι τον ιό τον διακινεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είναι προφανές πως ο «μεταρρυθμιστής»,οραματιστής Μωυσής δεν θα διστάσει με λογικές κράτους της δεξιάς της δεκαετίας ΄50 να οδηγήσει σε μια σύγκρουση με αίμα και νεκρούς. Κατασκευάζει έναν «εσωτερικό εχθρό» που θα δικαιολογήσει το αστυνομικό κράτος.

Μόνο που τα πράγματα έγιναν με διαφορετική σειρά. Πρώτα ήρθε η αστυνομική βία και μετά ακολούθησε η τυφλή βία των χούλιγκανς. Οι χούλιγκανς όμως δεν υποκινούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Μητσοτάκης δεν θα έλθει σε σύγκρουση μόνο με κοινωνικά στρώματα που θα βρεθούν μπροστά στην απόγνωση, αλλά και με στρώματα της παράταξής του για την οποία έλεγε το 2015 μια συνέντευξη στον ΣΚΑΪ:

«Ο επίλογος της κυβέρνησης Καραμανλή γράφτηκε το Δεκέμβρη του 2008» όταν «η τότε κυβέρνηση της ΝΔ παρέδωσε την Αθήνα στους αναρχικούς χωρίς να αντιδρά όχι στις φεουδαρχικές δομές στη ΝΔ – θέλει επανεκίνηση». Έλεγε όμως και για τον ΣΥΡΙΖΑ τα εξής:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κτίζει στυγνό κομματικό κράτος, με ρυθμίσεις δεκάδων ρουσφετιών σε εξέλιξη. Η κυβέρνηση παραβιάζει το κράτος δικαίου, απειλείται η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, η ποιότητα της δημοκρατίας μας.Έχουμε έναν ιδεοληπτικό και ανίκανο πρωθυπουργό που δεν αντιλαμβάνεται τον πραγματικό κόσμο».

Όλα αυτά θα μπορούσαν να θεωρηθούν και προφητείες για τον… εαυτό του. Το μόνο που εκκρεμεί είναι να δούμε πως δεν θα επιτρέψει τον δικό του «Δεκέμβρη» που μπορεί και να προετοιμάζει.

Εφημερίδα ΗΧΩ Φλώρινας - λογότυπο

ΗΧΩ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.