Γυναίκες δυνατές… Γυναίκες με αδυναμίες (Γράφει η Τάνια Ώττα)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Όλοι οι άνθρωποι έχουν ανάγκη να ακούσουν μία όμορφη κουβέντα, έναν έπαινο, μία αναγνώριση γι’ αυτά που προσφέρουν, γι’ αυτά που καθημερινά αγωνίζονται να δώσουν σ’ αυτούς που αγαπούν και σ΄αυτούς που έχουν σημασία για τη ζωή τους.

Όλοι οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από ένα χέρι να κρατηθούν όταν νιώθουν ότι πέφτουν και όταν χάνουν τις δυνάμεις τους. Κάποιοι, δυστυχώς, δεν έχουν κανένα. Η μοναξιά μόνιμος σύντροφος, κάνει τη σιωπή τόσο επίπονη όσο τίποτα.

Είναι πολύ δύσκολο να βρίσκεται κανείς ανάμεσα σε ανθρώπους και παρ’ όλα αυτά να νιώθει μόνος. Καλύτερο, βέβαια, από το να βρίσκεται μαζί με λάθος ανθρώπους που δηλητηριάζουν τη ζωή του και του κόβουν τα φτερά.

Η γυναίκα είναι δυνατή από τη φύση της. Έχει αυτό το χάρισμα να μοιράζει όλο της το ΕΙΝΑΙ σε κομμάτια και μετά να τα μαζεύει ένα-ένα και να συνεχίζει.

Είναι αυτές οι γυναίκες που θα τις έλεγες τυχερές που έχουν δίπλα τους συνοδοιπόρους σ’ αυτό το ταξίδι της ζωής, που είναι γεμάτο περιπέτειες, μέρες ηλιόλουστες και μέρες σκοτεινές.

Υπάρχουν κι αυτές οι γυναίκες που προχωρούν μόνες γιατί το έχουν επιλέξει και γιατί η ζωή τους οδήγησε σε επιλογές που όσο κι αν δείχνουν περίεργες, είναι αναγκαίες. Εύκολα θα τις κρίνεις αυτές τις γυναίκες και ακόμη πιο εύκολα θα τις παρεξηγήσεις. Επειδή παρ’ ολες τις φουρτούνες , χαμογελούν. Όχι, δεν είναι αναίσθητες, ούτε τρελές, είναι δυνατές με όλη τη σημασία της λέξης κι έχουν την  αξιοπρέπειά τους πολύ ψηλά, εκεί που της αξίζει να βρίσκεται. Δεν ανέχονται να τις ποδοπατούν, ούτε να τις εκμεταλλεύονται.

Αυτές οι γυναίκες έχουν μάθει να αποκτούν ότι θέλουν με κόπο, να στερούνται και να εκτιμούν ότι τους δίνεται.

Αυτές οι δυνατές γυναίκες έχουν κι αυτές τις αδυναμίες τους, τα τρωτά τους σημεία, τις ευαισθησίες τους, όπως όλοι οι άνθρωποι. Κάποιες στιγμές λυγίζουν, πέφτουν, δακρύζουν, πονούν και ξεσπούν. Άλλες φορές μένουν σιωπηλές και αφήνουν τον χρόνο να απαλύνει τις πληγές τους.

Συνεχίζουν όμως, αυτό έχει σημασία. Κλείνουν τα αυτιά τους στην κραυγή της κοινωνίας που τις στοχοποιεί και τις κρίνει για τις επιλογές τους και για τα θέλω τους που κατάφεραν και υπερίσχυσαν τα πρέπει. Δεν τις νοιάζει γιατί ξέρουν τι αξίζουν και γι΄αυτό προσπαθούν.

Γυναίκες με εσωτερική ομορφιά, με δύναμη ψυχής, με αρχές και αυτοπεποίθηση. Τους αξίζει ένα μπράβο, κι αν δεν τους το λέει κανείς, ας το πουν μόνες τους στον εαυτό τους.

Τάνια Ώττα

Τάνια Ώττα


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.