Γ.ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: «Η ταυτότητα του Αγ. Παντελεήμονα είναι τουριστική και αγροτική. Οποιαδήποτε παρέμβαση θα πρέπει να τίθεται σε διαβούλευση και να έχει τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας.»

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Την Κυριακή 27/03/2022 , ο βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης, επισκέφτηκε την τοπική κοινότητα του Αγίου Παντελεήμονα. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια των επαφών του κ. βουλευτή με τους κατοίκους της τοπικής κοινότητας για το θέμα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου ,πλησίον της τοπικής κοινότητας. Τον κ. Αντωνιάδη υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Πηλείδης Γιάννης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κύρκου Κυριάκος , η γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Κάγκα Ελευθερία, ο ταμίας του Αγροτικού Συνεταιρισμού κ. Αθανάσιος Κύρκος, ο κ. Γιάννης Μαρκόπουλος, μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου και κάτοικοι του χωριού.

Ο πρόεδρος ενημέρωσε τον κ. βουλευτή για τα αποτελέσματα της λαϊκής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20/3/2022 παρουσία των θεσμικών φορέων. Ακόμα ο κ. Πηλείδης και ο κ. Κύρκου διατράνωσαν την σφοδρή αντίθεση των κατοίκων του χωριού στο ενδεχόμενο της κατασκευής του φωτοβολταϊκού πάρκου στην θέση που έχει επιλεγεί.

Ο κ. Βουλευτής ευχαρίστησε τους κατοίκους για την παρουσία τους και άκουσε με προσοχή όλες τις τοποθετήσεις των παραβρισκόμενων. Στη συνέχεια επανέλαβε την άποψη που είχε διατυπώσει σε τηλεφωνική παρέμβαση κατά την διάρκεια της λαϊκής συνέλευσης, ότι δηλαδή συντάσσεται θετικά με την απόφαση της τοπικής κοινωνίας.  Ακόμα ο κ. Αντωνιάδης τόνισε ότι η ταυτότητα του χωριού είναι το τρίπτυχο τουρισμός-γεωργία-κτηνοτροφία και παρεμβάσεις που αποφασίζονται ερήμην της τοπικής κοινωνίας και πλήττουν την οικονομία της κοινότητας, θα προσκρούσουν στην καθολική αντίθεση μας.

Παράλληλα ο κ. βουλευτής υπογράμμισε ότι η άρνηση στις ΑΠΕ θα πρέπει να τεκμηριώνεται. Όπως είπε χαρακτηριστικά «…Δεν είμαστε απέναντι στις ΑΠΕ. Είμαστε απέναντι στον απαξιωτικό τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι εταιρείες που δεν λαμβάνουν υπόψιν την τοπική κοινωνία και τους θεσμικούς φορείς. Θα μπορούν να τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά πάρκα σε εκτάσεις άγονες που δεν θα εμποδίζουν την υπόλοιπη οικονομική δραστηριότητα και δεν θα επηρεάζουν την υγεία των κατοίκων και το μικροκλίμα της περιοχής. Εννοείται ότι όλες οι παρεμβάσεις θα πρέπει να τίθενται σε δημόσια διαβούλευση και θα πρέπει  να λαμβάνεται υπόψιν η άποψη της τοπικής κοινωνίας..».

Ακόμα  ο κ. Βουλευτής ενημέρωσε τους κατοίκους για την ένταξη για εκπόνηση των δύο μελετών αρδευτικών δικτύων Βεγορίτιδας και Χειμαδίτιδας στο πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ, την οποία υπέγραψε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και στις οποίες θα ενταχθεί και ο κάμπος του Αγίου Παντελεήμονα.

Παράλληλα ο κ. Αντωνιάδης έκανε μνεία για τον νέο αναπτυξιακό  νόμο και τα οφέλη που θα αποκομίσει η περιοχή και παρότρυνε τους τοπικούς επιχειρηματίες αλλά και  όσους  στοχεύουν να ασχοληθούν με το επιχειρείν στην περιοχή, να εκμεταλλευτούν τις σπουδαίες χρηματοδοτικές δυνατότητες που δίνει ο νέος νόμος και να επενδύσουν στην περιοχή.

Τέλος ο κ. βουλευτής διαβεβαίωσε ότι θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον πρόεδρο καιτην τοπική κοινότητα και θα πραγματοποιήσειόλες τις απαραίτητες επαφές με τα αρμόδια υπουργεία, έτσι ώστε να βρεθεί η καλύτερη λύση για τα συμφέροντα των κατοίκων της κοινότητας του Αγίου Παντελεήμονα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ

ΒΟΥΛΕΥΤΗ  Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.