Δάσκαλε που δίδασκες… – ΥπερΗΧΩγράφημα

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε κομματική συγκέντρωσης, είπε επί λέξει τα εξής: «Να μην παρεισφρήσει ποτέ στο λόγο μας η αλαζονεία της επιτυχίας. Υπάρχει μια “λεπτή γραμμή” μεταξύ του να είμαστε υπερήφανοι για τα επιτεύγματά μας και να είμαστε αλαζόνες και να θεωρούμε τους εαυτούς μας περίπου αναντικατάστατους. Πρέπει να είμαστε πάντα από τη σωστή πλευρά αυτής της γραμμής».

Γιατί, άραγε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αισθάνθηκε την ανάγκη να ξορκίσει αυτήν την πολιτική αρρώστια, την αλαζονεία και να προειδοποιήσει τους βουλευτές και τα κομματικά στελέχη τα Ν.Δ ότι «δεν είμαστε αναντικατάστατοι;»

Δεν υπάρχει απάντηση χωρίς να κάνουμε δίκη προθέσεων οπότε ας το αποφύγουμε. Αυτό που έχει σημασία είναι να δούμε ποιους έχει καταλάβει η «αλαζονεία της επιτυχίας» και ποιοι εμφανίζονται σαν «αναντικατάστατοι».

Αν ανατρέξουμε σε όλες οι ομιλίες του πρωθυπουργού και αυτήν στα κομματικά στελέχη και τους υπουργούς αλλά και στην προχτεσινή στη Βουλή, όλες μα όλες διαπνέονται από το πνεύμα «εμείς είμαστε που τα κάνουμε όλα καλά». Από πού να ξεκινήσει και πού να τελειώσει κανείς; Ξεχνιούνται οι συνεχείς αυτοέπαινοι για την αντιμετώπιση της πανδημίας; Ήρθαν όμως τα γεγονότα αμείλικτα για να τον διαψεύσουν. Τα επικαιροποιημένα στοιχεία της μελέτης Λύτρα καταδεικνύουν ότι το ποσοστό θανάτων ασθενών με Covid-19 εκτός ΜΕΘ είναι πάρα πολύ υψηλό και αγγίζει το 98%! Η χώρα μετράει 33.000 και πάνω νεκρούς! Το αποτέλεσμα είναι από τα πιο τραγικά στην Ευρώπη.

Ένα ακόμα δείγμα αλαζονείας του πρωθυπουργού είναι το να λέει συνεχώς ότι η δική του κυβέρνηση «θα δώσει αυξήσεις στις συντάξεις μετά από 12 χρόνια και ότι θα καταργήσει την εισφορά αλληλεγγύης». Και είναι αυτό αλαζονεία διότι ο πρωθυπουργός «ξεχνά» ότι οι συντάξεις μειώθηκαν γιατί η χώρα χρεωκόπησε και την καθοριστική ευθύνη έχουν οι κυβερνήσεις του δικού του κόμματος. Επίσης, την επιβολή της εισφοράς αλληλεγγύης υποστήριξε και το κόμμα του -2011-κυβέρνηση Παπαδήμου- και την επέκτεινε το 2013-κυβέρνηση Σαμαρά. Δεν προέρχεται από παρθενογένεση η σημερινή κυβέρνηση.

Μήπως δεν είναι ο κ. Μητσοτάκης αυτός που επαναλαμβάνει συνεχώς ότι η κυβέρνησή του είναι αναντικατάστατη, και ότι η χώρα κινδυνεύει αν οι προσεχείς εκλογές οδηγήσουν στο σχηματισμό άλλης κυβέρνησης; Αυτός δεν είναι που είπε ότι θα είναι “τερατογένεσεη” αν κυβερνήσουν άλλα κόμματα πλην της Ν.Δ;

Αν αυτό δεν είναι αλαζονικός τρόπος να πολιτεύεται κανείς τότε ποιος είναι;

Μετά υπάρχει και το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. Η υπαγόμενη στον πρωθυπουργό Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών παρακολουθεί πολιτικό αρχηγό. Και ο πρωθυπουργός, αντί να αποκαλύψει το λόγο , κάνει τα πάντα για να συσκοτισθεί και να ξεχαστεί το σκάνδαλο. Επιπλέον, «επιπλήττει» το θύμα, τον κ. Ανδρουλάκη, επειδή επιμένει να αναδεικνύει το σκάνδαλο και τον «προειδοποιεί» να σταματήσει να το κάνει διότι «θα χάσει ψηφοφόρους».

Αν αυτά δεν είναι δείγμα εξουσιαστικής αλαζονείας, τι είναι;

Υπάρχει μια λαική ρήση που λέει «Δάσκαλε που εδίδασκες και νόμο δεν εκράτεις». Ας το σκεφτεί καλά ο πρωθυπουργός γιατί όταν πρωταγωνιστεί σε επεισόδια υπό τον τίτλο «αλαζονεία της επιτυχίας» και, ταυτόχρονα, καλεί τους υφισταμένους του να μην είναι αλαζόνες, απλώς επιβεβαιώνει την αλήθεια αυτής της ρήσης .

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *