Δήλωση της Βουλευτή Φλώρινας Π. Πέρκα για την ενεργοποίηση της Συμφωνίας για την Προστασία και Βιώσιμη Ανάπτυξη του Διασυνοριακού Πάρκου Πρεσπών

Κοινοποιώντας δείχνεις το ενδιαφέρον σου...

Δήλωση της Βουλευτή Φλώρινας Π. Πέρκα για την ενεργοποίηση της Συμφωνίας για την Προστασία και Βιώσιμη Ανάπτυξη του Διασυνοριακού Πάρκου Πρεσπών

Χαιρετίζω τη χαρμόσυνη είδηση της εναρκτήριας Υπουργικής Συνάντησης για την Προστασία και Βιώσιμη Ανάπτυξη του Διασυνοριακού Πάρκου Πρεσπών.

Πρόκειται για την Συμφωνία που υπογράφτηκε το 2010 (Μπιρμπίλη-Mediu-Jakupi-Dimas), κυρώθηκε με το Ν. 4453/2017 της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, τέθηκε σε ισχύ το 2019 και αναμένει έκτοτε την εφαρμογή της από την Ελλάδα, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, ώστε να προχωρήσει η εκπόνηση και υλοποίηση κοινών προγραμμάτων για την ολοκληρωμένη διαχείριση των υδατικών πόρων, την προστασία για την βιοποικιλότητα και τη λήψη μέτρων για τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στην περιοχή.

Δεν είναι ποτέ αργά λοιπόν να ομονοήσουμε όλες οι πλευρές, οι όμορες χώρες με τους τοπικούς φορείς -αφήνοντας στην άκρη τις όποιες ιδεοληψίες- και να προωθήσουμε εκείνες τις ενέργειες και τις πολιτικές που θα οδηγήσουν την Πρέσπα εκεί που πραγματικά της αξίζει: το διασυνοριακό στολίδι της μοναδικής βιοποικιλότητας.

Η Βουλευτής Φλώρινας

Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 914 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό8%

Terra Greca - Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων - Φλώρινα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *