Δήμος Αμυνταίου: «Προτάσεις προς την Υφ. Τουρισμού κα. Σ. Ζαχαράκη για τη Χρηματοδότηση της Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου»

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Αξιότιμη κυρία Υφυπουργέ,

Με  αφορμή την δεύτερη επίσκεψή σας ως Υφυπουργός Τουρισμού στον Δήμο Αμυνταίου αλλά και το έντονο ενδιαφέρον σας για τους ορεινούς προορισμούς της χώρας μας, θέτουμε υπόψη σας συνοπτικά τις κάτωθι  προτάσεις τουριστικού ενδιαφέροντος που έχει καταθέσει ο Δήμος Αμυνταίου στο Σ.Δ.Α.Μ. στα πλαίσια της απολιγνιτοποίησης και παρακαλούμε για την συμβολή και συνδρομή σας για την απρόσκοπτη χρηματοδότησή τους.

  1. Χρηματοδότηση μελέτης  ενός πρότυπου οικισμού λιμνιαίου τουρισμού ΑΜΕΑ, με απώτερο σκοπό να ενταχθεί ως ώριμο έργο στο ΕΣΠΑ. Η μελέτη θα μετατρέψει τον οικισμό της Τ.Κ Λιμνοχωρίου σε έναν πρότυπο οικισμό, φιλικό για ΑΜΕΑ. Σημειώνουμε ότι ο εν λόγω οικισμός είναι παραλίμνιος, βρίσκεται στους πρόποδες του Νυμφαίου, 8 μόλις χλμ από τον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού, ενώ στην ίδια Τ.Κ υπάρχουν οι αναξιοποίητες καίτοι αδειοδοτημένες ιαματικές  πηγές «Μπάνια». Ακόμα σε απόσταση 10 περίπου χλμ βρίσκεται δομή του Υπουργείου Υγείας (ΚΕΦΙΑΠ), η οποία έχει προταθεί από τον Δήμο μας μαζί με παρακείμενο δημοτικό οικόπεδο, προκειμένου να αποτελέσει ένα πρότυπο Ιατρικό ΣΔΙΤ, το οποίο περιγράφεται ήδη από το ΣΔΑΜ στο master plan  ως ένα από τα 4 μεγάλα εμβληματικά έργα στην Δυτική Μακεδονία.
  2. Τουριστική Ανάπτυξη οικισμού Αγίου Παντελεήμονα. Ο Άγιος Παντελεήμονας (καρδιά της αμπελουργικής ζώνης της ποικιλίας ξινόμαυρο) αποτελεί τον μεγαλύτερο μετά την Καστοριά παραλίμνιο οικισμό της Δυτικής Μακεδονίας. Θα μελετηθεί και ακολούθως δημοπρατηθεί μια σειρά έργων όπως η αναμόρφωση του παραλίμνιου μετώπου, η εγκατάσταση sea track για την λίμνη, η υπογειοποίηση των καλωδίων, πλακοστρώσεις, η ανάδειξη παρακείμενου λόφου, η στέγαση αρχαιολογικών ευρημάτων της περιοχής κλπ.
  3. Road show Δήμου Αμυνταίου. Θα περιλαμβάνει την στοχευμένη παρουσίαση σε 4+1 ευρωπαϊκές πρωτεύουσες (Παρίσι, Βιέννη, Άμστερνταμ, Στοκχόλμη και Τελ Αβίβ) των τοπικών και πιστοποιημένων προϊόντων μας αλλά και του Δήμου μας συνολικά τόσο ως εναλλακτικού τουριστικού προορισμού όσο και ως ελκυστικού επενδυτικού προορισμού, στα πλαίσια των αυξημένων ευκαιριών που παρουσιάζονται λόγω της απολιγνιτοποίησης της περιοχής.

Ο Δήμος Αμυνταίου είναι ο πρώτος Δήμος της Δυτικής Μακεδονίας που κατέθεσε ολοκληρωμένο σχέδιο στα πλαίσια του σχεδιασμού της απολιγνιτοποίησης, το οποίο μάλιστα έτυχε θετικότατων σχολίων, καθολικής επιδοκιμασίας και αποδοχής.

Σε κάθε περίπτωση, παραμένουμε αυτονόητα στην διάθεσή σας για την αναλυτική παρουσίαση του συνόλου των προτάσεών μας και κάθε περαιτέρω συνεργασία.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την θετική σας ανταπόκριση.

Με τιμή

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ
ΜΠΙΤΑΚΗΣ ΑΝΘΙΜΟΣ 

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 958 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.