Δήμος Πρεσπών: “Σημαντικές ρυθμίσεις φέρνει ο νέος νόμος για την εργασία στον αγροτικό τομέα”

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης ο νόμος 4690/2020 (ΦΕΚ Α’104/30.05.2020) που, μεταξύ άλλων, καθιερώνει το εργόσημο για τους μετακλητούς εργάτες γης και ψηφίστηκε από την βουλή την περασμένη Παρασκευή.

Στον ίδιο νόμο προβλέπεται ότι οι συνταξιούχοι που απασχολούνται στον αγροτικό τομέα δεν θα έχουν μείωση στη σύνταξή τους αν απασχολούνται στον αγροτικό τομέα με εισόδημα μέχρι 10.000€.

Επίσης, εντός της εβδομάδας αναμένεται να ψηφιστεί μια ακόμα ρύθμιση που εξασφαλίζει ότι οι άνεργοι που εργάζονται ως εργάτες γης θα εξακολουθούν να εισπράττουν αδιάλειπτα το επίδομα ανεργίας.

Ο Δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης δήλωσε σχετικά:

«Υλοποιείται με αυτόν τον τρόπο ένα πάγιο αίτημα του αγροτικού κόσμου στην Πρέσπα αλλά και γενικότερα. Με το νόμο αυτό δίνεται η δυνατότητα στους αγρότες να απασχολήσουν στα χωράφια είτε ημεδαπούς άνεργους που θα λαμβάνουν ταυτόχρονα και το μεροκάματο και το επίδομα ανεργίας είτε μετακλητούς από τη γειτονική μας Αλβανία με εργόσημο και απλοποιημένη διαδικασία μετάκλησης. Είναι σημαντικό, τη νέα αυτή ρύθμιση, να την αγκαλιάσουν όλοι οι αγρότες και να εργάζονται στον κάμπο των Πρεσπών μόνο νόμιμα απασχολούμενοι εργάτες γης. Έτσι, οι αγρότες μας θα είναι διπλά ωφελημένοι μια και εκτός του ότι θα είναι νόμιμοι, θα δηλώνουν τις αμοιβές στα έξοδα της εκμετάλλευσης τους μειώνοντας φόρους που θα πλήρωναν πάνω σε πλασματικό εισόδημα ενώ θα βελτιωθούν και τα οικονομικά της ασφάλισης οδηγώντας ελπίζουμε στην μονιμοποίηση του μέτρου.»

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 958 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.