Δεν πειράζει αν δεν με αγάπησες (της Μαρίας Σκαμπαρδώνη)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Προσπάθησα να σε πείσω να με αγαπήσεις. Κατέβαλλα μεγάλη προσπάθεια να σε φέρω κοντά μου, να σου δείξω πως μπορείς επάνω στην καρδιά μου να γείρεις, δίχως να φοβάσαι και να τρέμεις.

Ήθελα να σου δώσω αυτό που ψάχνεις, να γίνω μία βροχή που κάθε σου επιθυμία θα ξεδιψάσει. Ήθελα να γίνω για εσένα ο βράχος σου, μία αγκαλιά στην οποία θα γέρνεις και θα λυτρώνεσαι από κάθε φόβο και αγωνία.

Δε σε έπεισα όμως. Κάθε φορά που σε πλησίαζα, εσύ απομακρυνόσουν. Κάθε φορά που το χέρι σου κόντευα να αγγίξω, εσύ το τράβαγες και μεγάλωνες την απόσταση ανάμεσά μας.

Δε με αγάπησες, ποτέ σου. Πάντοτε μία ρανίδα ελπίδας ζούσε μέσα μου και πάντοτε η σκληρή πραγματικότητα αναδυόταν στην επιφάνεια. Δε με αγάπησες, δε με πίστεψες, ήμουν για εσένα μονάχα ένα διάλειμμα για να περνάς ευχάριστα. Δε μπήκες στα μύχια της ψυχής μου, δεν ένοιωσες την αλήθεια μου, δε θέλησες μία ευκαιρία να μου δώσεις.

Πόνεσα πολύ, δάκρυσα πολύ, προσπάθησα να δεχτώ αυτό που με πονούσε. Και εκεί που θλιβόμουν, εντός μου μία ακτίνα χαράς η οποία την ψυχή μου άγγιξε: δεν πειράζει, ακόμα και αν δε με αγάπησες. Ναι, δεν πειράζει. Ακόμα και δεν ήταν γραφτό να γίνει, εμπειρία ήταν που καλύτερο άνθρωπο με έκανε. Σημασία έχει να προσπαθείς, να βρίσκεις κίνητρα για να γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος με καθαρότερη ψυχή. Αν εσύ δεν το είδες, ας είναι δικό σου το πρόβλημα, δική σου η ευθύνη και η απώλεια.

Δεν πειράζει αν δε με αγάπησες. Με έκανες καλύτερο άνθρωπο, με προετοίμασες για το καλύτερο που θα έρθει, μου αξίζει και ξέρω πως θα είναι πιο αληθινό και γνήσιο. Ήσουν για εμένα ένα μάθημα ζωής, μία εμπειρία με τα καλά της και τα κακά της, ένα βίωμα που ήρθε στο διάβα μου για να με αλλάξει.

Δεν πειράζει αν δε με αγάπησες. Ξέρω πως θα έρθει κάτι καλύτερο…

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


One thought on “Δεν πειράζει αν δεν με αγάπησες (της Μαρίας Σκαμπαρδώνη)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.