Δημήτρης Φαρμακιώτης: “Το έργο της τηλεθέρμανσης Φλώρινας, δύσκολα θα ολοκληρωθεί…” (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Φλώρινας Δημήτρης Φαρμακιώτης, το Σάββατο 26 Ιανουαρίου, όπου παρουσίασε τα σχέδια του συνδυασμού του για το μέλλον του Δήμου Φλώρινας, ασκώντας παράλληλα σκληρή κριτική στους άλλους υποψήφιους Δημάρχους.

Όπως είπε, η απόφαση διεκδίκησης του δημαρχιακού θώκου πάρθηκε μετά από διαβούλευση με πολίτες σχετικά με την τωρινή κατάσταση στον Δήμο Φλώρινας, καταλήγοντας στο ότι υπάρχει μεγάλη απογοήτευση από την πλειονότητα του κόσμου. «Στόχος μας δεν είναι η εξουσία. Αλλά αυτή είναι το μέσο για να μπορέσουμε να κάνουμε πράγματα. Ο συνδυασμός «Επανεκκίνηση» έχει όραμα, θέληση και πάθος.»

Ανέφερε ότι τα μέλη του συνδυασμού του δεν έχουν ασχοληθεί στο παρελθόν με την εξουσία όμως υπάρχει αποφασιστικότητα και θέληση από την πλευρά τους για να δουλέψουνε σκληρά και, με τη συμπαράσταση των πολιτών, να αλλάξει η κατάσταση στον Δήμο προς το καλύτερο, χωρίς τη νοοτροπία του εκφοβισμού που υπάρχει σήμερα.

 «Δεν είμαστε ευχαριστημένοι ως πολίτες με τον τόπο που ζούμε, γι’ αυτό πρέπει να  λειτουργήσουμε σαν ευρωπαϊκή πόλη», δήλωσε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι υπάρχουν ήδη δύο έτοιμες ομάδες, η μία εκ των οποίων θα ασχοληθεί με τα προγράμματα ΕΣΠΑ και η άλλη με τον αγροτουρισμό.Ως προς τις βλέψεις του για το μέλλον του Δήμου Φλώρινας που, όπως ανέφερε, μπορούν να πραγματοποιηθούν με τη στήριξη των πολιτών και με θέληση, είπε τα εξής:

Ιεραρχικά την πρώτη θέση κατέχει η τηλεθέρμανση.

Το πρώτο θέμα με το οποίο θα ασχοληθεί σε περίπτωση εκλογής του είναι το θέμα της τηλεθέρμανσης. Αρχικά θα ενημερωθεί σχετικά με την εξέλιξη του έργου και, εάν είναι δυνατό, θα το προχωρήσει. Όμως σύμφωνα με πηγές του ιδίου, είναι πολύ δύσκολο να ολοκληρωθεί το έργο και σε αυτήν την περίπτωση η λύση θα είναι το φυσικό αέριο.

Αλλαγή στην εικόνα των χωριών.

Τα περισσότερα χωριά του Δήμου δεν έχουν πλατείες και άλλες απαραίτητες υποδομές. Έπειτα από συνεννόηση με τους κατοίκους, θα τους ζητηθεί να καταθέσουν τις προτάσεις τους έτσι ώστε να πραγματοποιηθούν οι αλλαγές που οι ίδιοι θέλουν.

Δημιουργία χώρων στάθμευσης.

Μεγάλο παραμένει το πρόβλημα της στάθμευσης στην πόλη της Φλώρινας και μπορεί να διορθωθεί με τη δημιουργία θέσεων μέσα στην πόλη αλλά και με την κατασκευή ενός μεγάλου πάρκινγκ έξω από αυτήν, με τη συνεργασία των αστικών για τη μεταφορά των πολιτών.

Αξιοποίηση διατηρητέων κτιρίων.

Υπάρχουν προγράμματα μέσω των οποίων είναι εύκολο να φτιαχτούν αλλά και να φωτιστούν τα διατηρητέα κτίρια, έτσι ώστε η πόλη μας να έχει εικόνα και τη νύχτα και σ’ αυτό το κομμάτι μπορεί να υπάρξει και συνεργασία με τη Σχολή Καλών Τεχνών.

 Επέκταση του πεζόδρομου.

Μπορεί να πραγματοποιηθεί επέκταση του πεζόδρομου έως και την τράπεζα Ελλάδος και να ωφελήσει και τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στη συγκεκριμένη οδό, ειδάλλως μπορούν να δημιουργηθούν νέοι πεζόδρομοι.

Αλλαγή της εικόνας της λαϊκής αγοράς.

Η εικόνα της λαϊκής αγοράς θυμίζει χώρες του Τρίτου Κόσμου. Πρέπει να αλλαχτεί και οι τέντες να αντικατασταθούν με κοντέινερ που θα παραχωρεί ο Δήμος.

Δημιουργία νέων παιδικών σταθμών.

Πιθανή είναι η δημιουργία νέων παιδικών σταθμών εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

Ύδρευση.

Το θέμα της ύδρευσης σε χωριά της Φλώρινας είναι τεράστιο. Επειδή το νερό είναι το υπέρτατο αγαθό, η Ευρωπαϊκή Ένωση σε τέτοια θέματα δίνει λύσεις. Όμως χρειάζεται η κατάθεση ενός ολοκληρωμένου φακέλου, θέληση και απαιτούμενος χρόνος. Υπάρχουν πολλά κονδύλια, απλά δεν γίνονται μελέτες για τα έργα που πρέπει και θα ωφελήσουν τον Νομό.

Αναφερόμενος στους υπόλοιπους υποψήφιους Δημάρχους, άσκησε δριμύτατη κριτική τονίζοντας ότι οι περισσότεροι έχουν ήδη ασχοληθεί επί πολλά έτη με την πολιτική και δεν έχουν αφήσει πίσω τους κάτι για το οποίο θα τους θυμούνται.

«Η παρούσα Δημοτική Αρχή επί εννέα χρόνια λειτούργησε με αυταρχισμό ενώ και η αντιπολίτευση ήταν ανύπαρκτη. Προσωπικά, θα ήθελα να υπάρχουν και άλλες υποψηφιότητες.

Ο κ. Βοσκόπουλος έκανε 15 χρόνια συνεχούς εξουσίας στον Νομό και θέλει να κατέβει ξανά. Αυτό είναι θεμιτό. Αλλά το να θέλεις να διεκδικήσεις πάλι τον Δήμο έχοντας 15 χρόνια απραξίας σε αυτόν, είναι αχαρακτήριστο. Πραγματοποιήθηκαν δύο έργα: ο ζωολογικός κήπος και η μπουάτ, τα οποία ήταν καλύτερα πριν την παρέμβαση!

Ο κ. Κωνσταντινίδης έκανε 7 χρόνια βουλευτής και κατέθεσε μία υποψηφιότητα για τον Δήμο, όμως η πολιτική του πορεία στον Νομό δεν έδωσε τίποτα.

Ο κ. Μπίρος Στέφανος  είναι ένας άνθρωπος μετεωρίτης. Από ανύπαρκτος συνδικαλιστής ξαφνικά έγινε Αντιπεριφερειάρχης.

Δεν περίμενα ο κ. Γιαννάκης να βάλει υποψήφιο τον κ. Ηλιάδη γιατί είναι ο κύριος υπεύθυνος που πολλά χωριά δεν έχουν σωστή ύδρευση, δεν έχουν νερό να πιουν και δεν έχουν σωστή αποχέτευση».

Συμφωνία Πρεσπών.

Τέλος, σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, σχολιάζει ότι: «Δεν συμφωνώ με τη συμφωνία έτσι όπως έγινε, ούτε με τη διαδικασία αλλά ούτε και με το αποτέλεσμα αυτής και είμαι κάθετα αντίθετος με αυτό. Υπάρχουν τεράστιες διαφορές μεταξύ των λαών και οι συμφωνίες τέτοιου τύπου δεν λύνουν τα προβλήματα».

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.