Διάλεξη της εικαστικού επιτελέστριας Μαίρης Ζυγούρη στο 3ικαστικό 3ργαστηριο ΤΕΕΤ Σ.Κ.Τ. Φλώρινας Π.Δ.Μ. και στο Α εργαστήριο ΤΕΕΤ Α.Π. Θεσσαλονίκης

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Διάλεξη της εικαστικού επιτελέστριας Μαίρης Ζυγούρη στο 3ικαστικό 3ργαστήριο ΤΕΕΤ Σ.Κ.Τ. Φλώρινας Π.Δ.Μ. και στο Α εργαστήριο ΤΕΕΤ Α.Π. Θεσσαλονίκης με θέμα το «Ιδιοτοπικές (Site-specific) Επιτελεστικές πρακτικές στον Δημόσιο Χώρο – Μεθοδολογίες της Διαδικασίας (in process)» την Τρίτη 30/11/2021 στις 11.00 πμ.

Η διάλεξη είναι ανοιχτή στο κοινό στην δια ζώσης αίθουσα θεωρητικών του κεντρικού κτηρίου της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας και εξ’ αποστάσεως στην Εικονική Αίθουσα 3 της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας – Σύνδεσμος: https://zoom.us/my/uowm.eetf3 – Meeting ID: 680-447-7017

Η Μαίρη Ζυγούρη ερευνά, αναπαριστά και ανασυνθέτει την πολιτική και ποιητική του αρχείου. Οι δημόσιες δράσεις της στο «πεδιο», και οι περφόρμανς της αποτελούν στοχασμούς.

Η μνήμη, το τραύμα, τα συστήματα εξουσίας, παρακολούθησης, λογοκρισίας, τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι σχέσεις μεταξύ ανθρώπων και ζώων, είναι ζητήματα που θίγει μέσω της καλλιτεχνικής της γλώσσας. Το έμφυλο σώμα της λειτουργεί ως όχημα και μέσο άρθρωσης πολιτικών και πολιτιστικών εγγραφών.

Το συλλογικό σώμα που αποτελείται, από την καλλιτέχνιδα και το κοινό της/συμμετέχοντες είναι οι κύριοι πρωταγωνιστές σε ένα κοινωνικό, ποιητικό τελετουργικό μεταξύ διαμαρτυρίας, πορείας και ομαδικού παιχνιδιού.

Η χρονικότητα και ο τόπος δράσης, που κάθε φορά δρά, καθορίζει και τον χαρακτήρα της Περφόρμανς (site–specific-performance).

Ο ιστότοπος της Μαίρης Ζυγούρη εδώ.

Vimeo κανάλι σύνδεσμος εδώ.

Ομάδα εξωστρέφειας 3ικαστικού 3ργαστηρίου


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.