Διαίρει και Βασίλευε (Γράφει η Ιωάννα Λαζάρου)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

«Ουδείς το φθινόπωρο δεν θα μπορεί να απαγορέψει σε έναν παραδείγματος χάριν επιχειρηματία της εστίασης να δέχεται μόνο εμβολιασμένους στο μαγαζί του».

Αυτή η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη έφερε στην επιφάνεια πολλά από τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει ο ελληνικός λαός και όχι μόνο στο άμεσο μέλλον. Από ότι φαίνεται έχουν αρχίσει οι έντονες συζητήσεις μέσα στην κυβέρνηση περί προνομίων για όσους εμβολιαστούν με εκείνους που δεν θέλουν να αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρές συνέπειες. Μπορείτε να φανταστείτε να πάει κάποιος που δεν έχει εμβολιαστεί σε ένα μαγαζί της εστίασης και να μην τον δεχτούν επειδή δεν θα έχει εμβολιαστεί;

Όταν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για μαγαζιά μόνο με εμβολιασμένους στην εστίαση, δεν δημιουργεί μια πόλωση μεταξύ εμβολιασμένων και μη; Όταν μια οικογένεια θελήσει να πάει κάπου για φαγητό ή καφέ και δεν είναι όλοι εμβολιασμένοι, δεν θα μπορούν να καθίσουν στο ίδιο μαγαζί; Και όμως είναι πλέον γεγονός ότι η κυβέρνηση θα συζητήσει όλα τα ενδεχόμενα για ένα πακέτο προνομίων σε όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως, όπως για παράδειγμα η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε κινηματογράφους και καφετέριες ενώ όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα μπορούν να περάσουν μόνο με την επίδειξη αρνητικών τεστ.

Ένα ακόμη «χαρτί» που έχει συζητήσει η κυβέρνηση είναι οι πλήρως εμβολιασμένοι να μπορούν να κυκλοφορούν σε εξωτερικούς χώρους χωρίς τη χρήση μάσκας. Πέρα από τα προνόμια που ανέφερα παραπάνω, κάποια άλλα προνόμια για τους εμβολιασμένους περιλαμβάνουν, να μην είναι υποχρεωτική η διεξαγωγή αυτοδιαγνωστικού τεστ κάθε εβδομάδα, να γίνει παραχώρηση διευκολύνσεων στις μετακινήσεις, εντός αλλά και εκτός Ελλάδας, όπως για παράδειγμα το να μην υποβάλλονται οι εμβολιασμένοι σε rapid test και να μπορούν να μπαίνουν χωρίς τεστ σε χώρους, όπως γήπεδα ή πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, είχε δηλώσει «Τα επόμενα προνόμια θα πρέπει να ζυγιστούν πολύ σωστά, ούτως ώστε να είναι προνόμια που μπορούν να κάνουν χρήση αυτοί μεν που έχουν εμβολιαστεί, αλλά χωρίς να δημιουργούνται έντονες διακρίσεις με τις επακόλουθες διαμαρτυρίες των ανθρώπων που έχουν ακόμα πλημμελώς εμβολιαστεί ή περιμένουν να εμβολιαστούν. Πάντα θα υπάρχει ένα μέτρο, ώστε να μην δοθεί η εντύπωση της πλήρους χαλάρωσης»

Εκτός των προνομίων συζήτηση γίνεται και για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό συγκεκριμένων ομάδων πληθυσμών και πιο συγκεκριμένα των υγειονομικών και εργαζομένων στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Γιατί όμως προχωρά η κυβέρνηση σε μια τόσο επιθετική πολιτική κατά των αρνητών; Επειδή θέλει να δημιουργήσει μια πόλωση μεταξύ των εμβολιασμένων και των μη εμβολιασμένων, μια πόλωση που θα επηρεάσει οικογένειες ολόκληρες και θα οδηγήσει στην πολιτική διαίρει και βασίλευε.

Προωθώντας αυτήν την διαφορά μεταξύ εμβολιασμένων και μη και έχοντας εδραιώσει αυτή την «έχθρα» μεταξύ όσων εμβολιάζονται και των αρνητών θα μπορεί ανενόχλητη να προχωρήσει τη δική της ατζέντα για να ξεπουλήσει τη χώρα μας. Όσο ο ελληνικός λαός θα είναι χωρισμένος σε δυο στρατόπεδα, η κυβέρνηση θα μπορεί να παίξει ότι παιχνίδι θέλει κατά της Ελλάδος έτσι ώστε μια μέρα, όταν ξυπνήσουμε, θα βρεθούμε μπροστά σε μια τετελεσμένη κατάσταση και δεν θα μπορούμε να κάνουμε απολύτως τίποτα για να σώσουμε την πατρίδα μας.   Πηγή: https://www.tanea.gr/2021/06/10/greece/pronomia-emvoliasmenon-ti-tha-perilamvanoun-pote-tha-ksekinisoun

Γιάννα Λαζάρου

Ιωάννα Λαζάρου – Hellenic Diaspora Group

(περισσότερα από Ιωάννα Λαζάρου)


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.