Διαβάζω για να μαθαίνω (του Θανάση Γερμανίδη)

Κοινοποιώντας δείχνεις το ενδιαφέρον σου...

Θανάσης Γερμανίδης

Επειδή το Μακεδονικό βρέθηκε στην επικαιρότητα και μάλιστα με οξύτητα με τη συμφωνία των Πρεσπών, καλο είναι να φρεσκάρουμε τις γνώσεις μας διαβάζοντας κανένα βιβλίο.

Αν γνωρίζουμε καλά όλες τις ιστορικές παραμέτρους ενός δύσκολου, πολύπλοκου προβλήματος, τότε θα είμαστε καλύτερα εξοπλισμένοι για να διαμορφώσουμε γνώμη.

Η… συριζαία κα. Μπακογιάννη δήλωσε πρόσφατα ότι το πρόβλημα δεν λύνεται με συλλαλητήρια αλλά με ισχυρή διπλωματία. Σας προτείνω λοιπόν το βιβλίο του Σπυρίδωνα Σφέτα “Οι μεταλλάξεις του Μακεδονικού. Ο μακρύς δρόμος προς τις Πρέσπες” – Εκδόσεις ΣΙΔΕΡΗ (Εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2018).

Ο κύριος Σφέτας είναι λαμπρός επιστήμων, γνωρίζει αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ρωσικά καθώς και Βαλκανικές γλώσσες. Το βιβλίο κοστίζει μόνο 12 ευρώ.

Καλή Ανάγνωση

ΥΓ1: Το βιβλίο αριθμεί 255 σελίδες. Οι πρώτες 119 αναφέρονται σε ιστορικά γεγονότα που αφορούν στη Γιουγκοσλαβία – Σερβία – Βουλγαρία – FYROM (τώρα Βόρεια Μακεδονία), σε σχέση πάντα με την ιστορική διαδρομή του Μακεδονικού προβλήματος. Οι υπόλοιες σελίδες αναφέρονται στη Συμφωνία των Πρεσπών, στα προβλήματα σχέσεων και εθνικών ανταγωνισμών Σέρβων – Βουλγάρων – Αλβανών – “Μακεδόνων”

ΥΓ2: Το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και γενικότερα το Μακεδονικό θα είναι στην επικαιρότητα για αρκετό καιρό. Είναι λοιπόν ευκαιρία για όσους και όσες επιθυμούν (φιλοδοξούν) να διεκδικήσουν θέση υποψηφιότητας, κυρίως στις Εθνικές Εκλογές, να αρθρογραφούν τουλάχιστον άπαξ της εβδομάδας – για το Μακεδονικό. Που ξέρεις μπορεί να πέσει το φλουρί της βασιλόπιτας.

Γερμ.Θαν.Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.6
4.6 rating
4.6 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 757 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Terra Greca - Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων - Φλώρινα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll Up