Διαδικτυακή ημερίδα: «Καρκίνος του Μαστού: Πρόληψη και ψυχοκοινωνική υποστήριξη»

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Η ενημέρωση για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού αποτελεί σωτήρια παρέμβαση για τη ζωή κάθε γυναίκας.Η διεπιστημονική αντιμετώπιση του θέματος αυτούκαι η σημασία της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των ασθενών με καρκίνο του μαστού αποτέλεσε το αντικείμενο της διαδικτυακής ημερίδας με τίτλο «Καρκίνος του Μαστού: Πρόληψη και ψυχοκοινωνική υποστήριξη» που διοργανώθηκε την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022από το Τμήμα Ψυχολογίας, την Επιτροπή Ισότητας Φύλων και τη Μονάδα Υποστήριξης Φοιτητών Ευπαθών Ομάδων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης.

Την ημερίδα, την οποία παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον περισσότερα από 90 μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας καθώς και πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, άνοιξε με το χαιρετισμό της η Αντιπρυτάνισσα Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Καθηγήτρια Άννα Σπύρτου. Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσηςοι εξειδικευμένοι επιστήμονες κ. ΔημήτριοςΚοκκώνης, Ογκοπλαστικός Χειρουργός Μαστού- Ειδικός Μαστολόγος, ο κ. ΠατσινακίδηςΝικόλαος, Ακτινολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνος του ΥΓΕΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ καιη κα. Ζαΐρη Ελένη, Παθολόγος- Ογκολόγος, στην Κλινική “Αγιος Λουκάς” ενημέρωσαν το κοινό για τους μύθους και την πραγματικότητα για τις παθήσεις του μαστού, τη σπουδαιότητα  της πρώιμης διάγνωσης της νόσου καθώς και για τις νέες θεραπευτικές επιλογές που έχει επιτύχει η ιατρική έρευνα.

Το δεύτερο μέρος της ημερίδας αφορούσε στο ζήτημα της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης ασθενών με καρκίνο του μαστού, το οποίο προσέγγισε με την εισήγησή της η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια Gestalt του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “Άλμα Ζωής” Ν. Θεσσαλονίκης, κα. Κατερίνα Λέντη. Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την κατάθεση της προσωπικής εμπειρίας και ανάδειξη της σημασίας του προσωπικού βιώματος από την εκπαιδευμένη εθελόντρια του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “Άλμα Ζωής” Ν. Θεσσαλονίκης, κα. Αλεξάνδρα Φουντούκη.

Η οργανωτική επιτροπή εκφράζει τις θερμέςτης ευχαριστίες στους ομιλητές και στις ομιλήτριες για την συμμετοχή και τη συνεργασία τους στην διοργάνωση της διαδικτυακής ημερίδας.

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 958 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.