Διασκέδαση με φίλους στο σπίτι – Γιατί είναι καλύτερη; (Γράφει η Μαρία Σκαμπαρδώνη)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

«Ευτυχισμένος είναι αυτός, είτε πλούσιος είτε φτωχός, που βρίσκει ανάπαυση στο σπίτι του»

Η διασκέδαση στη χώρα μας έχει ταυτιστεί με την εξόρμηση σε καφετέριες, σε μπαρ, σε ξενύχτι με κατανάλωση άφθονου ποτού. Οι πολύωρες προετοιμασίες, τα βαψίματα με τις ώρες, τα τέλεια χτενισμένα μαλλιά, όλα συνοδεύουν μία ιδανική νυχτερινή βραδιά για πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι θέλουν να χορέψουν, να σπάσουν πιάτα, να δοκιμάσουν καινούργια φαγητά.

Η έξαρση της πανδημίας, η οποία αναχαίτισε τις περισσότερες ανθρώπινες δραστηριότητες, μας ώθησε να αναζητήσουμε νέους τρόπους διασκέδασης, ίσως πιο μοναχικούς και απομακρυσμένους από μέρη που βρίθουν κόσμου και οχλαγωγίας.

Αυτό έφερε στην επιφάνεια, έναν τρόπο διασκέδασης ο οποίος είναι προσφιλής σε αρκετούς ανθρώπους, τη διασκέδαση με φίλους στο σπίτι.

Τι καλύτερο από το να μαζέψεις δύο–τρεις φίλους στο σπίτι, να μαγειρέψετε ή να παραγγείλετε κάτι και να παίξετε ένα επιτραπέζιο, να δείτε μία ταινία ή να συζητήσετε;

Σίγουρα, η διασκέδαση στο σπίτι έχει πολλά πλεονεκτήματα, αυτός είναι και ένας λόγος που πολλοί άνθρωποι την επιλέγουν.

Στο σπίτι σου, όπου θα είσαι με τους φίλους σου σε έναν δικό σου χώρο, θα μπορέσεις να δέσεις ακόμα περισσότερο τις σχέσεις σου με τους άλλους ανθρώπους. Δε θα υπάρχει η φασαρία της κλειστής καφετέριας που ασφυκτιά από τόσο κόσμο,  οι ψίθυροι και οι συνομιλίες τόσων ανθρώπων γύρω από εσένα, η μουσική και η συνεχής ερώτηση «τι θα πάρετε».

Στο σπίτι ακούς μόνο τους ανθρώπους που έχεις επιλέξει, η προσοχή σου είναι αποκλειστικά στραμμένη σε αυτούς, όχι στο γιατί φωνάζουν στο διπλανό τραπέζι. Το σπίτι σου προσφέρει οικειότητα γιατί το γνωρίζεις, είναι ο δικός σου χώρος.

Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα του σπιτιού, είναι πως δε σου δημιουργεί το άγχος του να ντυθείς, να προετοιμαστείς για ώρες, να έχεις το άγχος της επιστροφής. Είναι πιο ζεστός και ανθρώπινος χώρος, σημασία έχει η καλή παρέα και όχι τόσο το θεαθήναι.

Δεν έχεις το άγχος του να ντυθείς, του «πώς θα βρεις τη διεύθυνση», του πώς θα γυρίσεις το βράδυ και αν θα υπάρχουν χρήματα ή ταξί. Μένεις στο σπίτι του φίλου σου, κοιμάσαι, και το πρωί φεύγεις ήρεμα ή σε γυρίζει εκείνος. Δεν έχεις το άγχος ότι θα βγεις και θα ξοδέψεις πολλά χρήματα, μπορείς με κάτι απλό να περάσεις μοναδικά.

Το σπίτι σου δίνει την ευκαιρία μεγαλύτερης έκφρασης, μπορείς να χαμογελάσεις και να συζητήσεις δίχως να σκέφτεσαι ότι θα ακουστείς ή ότι μιλάς δυνατά.

Η διασκέδαση στο σπίτι κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος, διότι ενισχύει το δέσιμο των μελών της οικογένειας και των φίλων, έχει λιγότερα έξοδα και μπορεί να προσφέρει περισσότερη αμεσότητα και χαρά. Μη σκέφτεσαι πότε θα βγεις. Αλλά πότε θα περάσεις υπέροχα μέσα στο σπίτι!

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.