Δικαιοσύνη πολλών ταχυτήτων… (Ο Ποιμήν)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Διάβασα με δυσκολία στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας «Ηχώ» μια «δικογραφία» του συμπατριώτη μας Στυλιανού Μαυρίδη, ο οποίος είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, διδάκτωρ Νομικής ΑΠΘ, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Θεσσαλών, πολιτικός ΚΙΝΑΛ- ΠΕ Φλώρινας.

Ο Στυλιανός σε ένα στρέμμα επιστολή αράδιασε εκατοντάδες αριθμούς με νομικές διατάξεις και παραγράφους για να μας ενημερώσει και να μας πείσει για την αντισυνταγματικότητα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης του νόμου Κατρούγκαλου.

Έναν νόμο που χτυπήθηκε προεκλογικά με βαρβαρότητα από αυτούς που χρεοκόπησαν τη χώρα και ταπείνωσαν τους Έλληνες. Εγώ ως απλός πολίτης κ. Μαυρίδη, αναρωτιέμαι: Ο Κατρούγκαλος, που κατέχει και αυτός πτυχία Νομικής, παραβίασε το Σύνταγμα από άγνοια;

Δεν συμβουλεύτηκε Δικηγόρους παρ’ Αρείω Πάγω και διδάκτορες της Νομικής; Οι βουλευτές που το ψήφισαν παραπλανήθηκαν; Δηλαδή το Σύνταγμα μπορεί τόσο εύκολα ο κάθε υπουργός να το παραβιάζει χωρίς να λογοδοτεί; Είναι τόσο μπάχαλο η Δικαιοσύνη;

Εμείς οι τσομαπαναραίοι, κ. Μαυρίδη, ξέρουμε πως μια χώρα, όταν αναγκαστεί να πάει στο ΔΝΤ, χάνει αυτομάτως την εθνική της κυριαρχία και κουμάντο πλέον κάνουν οι δανειστές. Οι πολιτικές ηγεσίες απλά υπακούουν στα θελήματά τους με το οικονομικό τους «πιστόλι» στο κρόταφο.

Επομένως, όλοι οι νόμοι που ακολούθησαν με την οικονομική κρίση αδίκησαν και ταπείνωσαν τους Έλληνες πολίτες. Η ελληνική δικαιοσύνη, που έχει την ευθύνη να υπερασπίζεται το Σύνταγμα και τους πολίτες, δυστυχώς, μας έχει απογοητεύσει.

Άλλη αντιμετώπιση έχουν οι ισχυροί και άλλη οι αδύναμοι. Οι πολιτικοί κλεφταράδες που ευθύνονται για την οικονομική κρίση καλύπτονται και δεν θα λογοδοτήσουν ποτέ!

Κύριε Μαυρίδη, το παρακάτω παράδειγμα του περιβόητου νόμου Κατρούγκαλου, διάβασέ το προσεχτικά και μετά πες μου αν είναι αντισυνταγματικός.

Μετά το Καστελόριζο, ήρθαν τα πάνω κάτω στην οικονομία της χώρας μας. Οι ΠαπανδρεοΒενιζελοΣαμαράδες το πρώτο που αναγκάστηκαν να κάνουν ήταν να μειώσουν όλες τις συντάξεις. Τις εισφορές όμως που πλήρωναν από την τσέπη τους οι εν ενεργεία ελεύθεροι επαγγελματίες δεν τις μείωσαν. Με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πληρώσουν τα 460 ευρώ κάθε μήνα. Σε πέντε χρόνια μετά την κρίση, το ΤΕΒΕ τους χρέωσε 45.600 ευρώ (!!!) και 95.000 συμπολίτες μας δεν μπορούσαν τότε να συνταξιοδοτηθούν διότι το χρέος ξεπερνούσε τις 20.000 ευρώ.

Ο τότε ασφαλιστικός νόμος τους υποχρέωνε να προπληρώσουν μαζεμένα και κολλαριστά τα 25.600 ευρώ, διαφορετικά θα πήγαιναν υπέρ πίστεως και πατρίδος τα 30 χρόνια που είχαν πληρώσει εισφορές ως ασφαλισμένοι.

Ο νόμος Κατρούγακλου, κ. Μαυρίδη,τα 45.600 ευρώ με τον επανυπολογισμό τα μείωσε σε 10.000 ευρώ και έτσι οι 95.000 ελεύθεροι επαγγελματίες μπόρεσαν να συνταξιοδοτηθούν, να λυτρωθούν στην κυριολεξία.

Αν αυτή η παλληκαριά του Κατρούγκαλου είναι αντισυνταγματική, να μας το πείτε. Μάλιστα να το φωνάξετε δυνατά, να το ακούσουν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Υ.Γ: Κύριε Μαυρίδη, ο τρόπος που αντιπολιτεύεστε τον ΣΥΡΙΖΑ και μόνο τον ΣΎΡΙΖΑ, είναι χαμηλού επιπέδου. Αν συνεχίσετε αυτήν την εχθρική αδελφοκτόνα τακτική, σας το λέω με σιγουριά, θα πάτε το ΠΑΣΟΚ κάτω από τη βάση του 3%.

Ο Ποιμήν

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.