Διότι! (του Σπύρου Ηλιάδη)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Οι πολιτικές «ανοησίες» είναι γνώρισμα της εποχής μας, η μετριότητα και η υποκρισία των πολιτικών είναι ανεκτή μέχρι ένα σημείο. Ο τυχοδιωκτισμός, η αρπαχτή και το ψεύδος όχι.

Διότι το να διαψεύδεις γεγονότα και να στηρίζεις με σθένος πράγματα που ξεπουλάς δεν είναι γνώρισμα πολιτικού που σέβεται τον εαυτό του και την πολιτική πορεία του.

Διότι το να προβάλεις την σταθερότητα σου την στιγμή που αυτογελοιοποιείσαι με την ταύτιση σου προς συγκεκριμένες γραμμές, άμεσα και χωρίς αναστολές είναι ανόητο.

Διότι το να λες ότι δεν είσαι εξαρτημένος από «ξένα» συμφέροντα και κατεστημένα την στιγμή που εκτελείς εντολές δεν είσαι σοβαρός πολιτικός.

Διότι το να καμαρώνεις ότι είσαι υπόδειγμα πολιτικού ενώ ξέρεις ότι είσαι κατευθυνόμενος και ελεγχόμενος είναι αυταπάτη.

Διότι το να επιμένεις ότι υπηρετείς την πολιτική και ταυτόχρονα να προσπαθείς εναγωνίως να διαμορφώσεις κλίμα υπέρ συγκεκριμένης επιλογής και να μεταβάλλεσαι σε εργαλείο άθλιας επιρροής είναι ανοησία.

Διότι το να λες ότι είσαι πολιτικός της εντιμότητας, της λαϊκής βούλησης, ότι κατέχεις το προσόν της αυθεντίας επί παντός του επιστητού και ότι ο λαός σε ακολουθεί αυτό είναι στα όρια της διαστροφής.

Διότι η πολιτική Κυβίστηση (κοινώς κωλοτούμπα) είναι η θέση που ο δρών καταλήγει στο έδαφος ύπτια, διασφαλίζοντας την συνέχεια του αξιώματος που κατέχει· κάνοντας το καρπούζι πεπόνι.-

Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος – Εκδότης
iliadisspiros@hotmail.com

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *