Δολοφονημένες συνειδήσεις – Κράτος μπανανία (του Ρηγίνου Μέσσιου)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Δυνητικά δολοφόνοι εκκολάπτονται όταν βρίσκουν πρόσφορο κρατικό έδαφος και κοινωνική αδιαφορία. Μετά το ’74 η κοινωνική συνοχή διασπάστηκε και η αλληλεγγύη μηδενίστηκε. Δόθηκε κλάδος ελαίας στους δολοφόνους πραξικοπηματίες της ΕΟΚΑ Β αφού σαν συνέχεια της ΕΟΚΑ Α έμαθαν ότι κάποιος σκοτώνει αριστερούς αγιάζει και γίνεται ήρωας.

Όλο το κρατικό οικοδόμημα στηρίχτηκε στην αναξιοκρατία και το μέσον. Κανιβάλισαν πάνω στους αγνοούμενους και τους αιχμαλώτους, παραποίησαν τα γεγονότα και την ιστορία, ενώ ήξεραν ότι δεν υπήρχαν ζωντανοί, για να συμπεριλάβουν τους δολοφόνους μέσα στους μαχητές.

Έχω ιδίαν γνώσιν όταν για χρόνια τους έλεγα για ομαδικούς τάφους στην Αμμόχωστο και αλλού αλλά έπαιζαν πελλόν ενώ ήξεραν και συγκεκριμένο τόπο, είχαν και ονόματα και φωτογραφίες!

Χωρίς να θέλω να τα ισοπεδώσω όλα πιστεύω πως οι πιο πολλέ υπηρεσίε είναι διαβρωμένες από αυτά που βγαίνουν στο φως κάθε μέρα. Και τα έχω καταγγείλει επανειλημμένα μέχρι που κατάλαβα ότι κινδύνευα.

Αυτό που έγινε με τον αξιωματικό είναι η κορυφή του παγόβουνου και έτρεξαν όλοι γιατί γίναμε ρεζίλι διεθνώς, όπως με τον αστυνομικό που ενημέρωσε “κατά λάθος” τους δολοφόνους! Τον μαύρον στην Λάρνακα που του έβγαλαν τέσσερα δόντια και δεν απευθύνθηκε στην αστυνομία γιατί εκεί, είπε, είναι χειρότερα και δεν του έδωσαν σημασία, είναι ένα μικρό παράδειγμα του τι σόι ασφάλεια έχουν οι πολίτες.

Σύνθημα όλων των πολιτών της Κύπρου είναι “μούλωνε να θκιαβούμε”, θα βάλουμε μέσον τον βουλευτή ή τον υπουργό. Ο αστυνομικός διευθυντής κάποτε κελαηδούσε, τώρα μιλά χαμηλόφωνα και σκυμμένος με το γείσο του πηλικίου μέχρι το στόμα να μην φαίνεται. Πάλι καλά που ντρέπεται.

Μόλις έρθουνοι ξένοι που εκάλεσαν, να ζητήσει συγγνώμη για την όλη κατάσταση της αστυνομίας και να παραιτηθεί μαζί με τον υπουργό. Αυτό είναι το λιγότερο που ζητά ο κόσμος έστω και αν ξέρουμε οι πιο πολλοί τι συμβαίνει και δεν μιλούμε.

Η κάθαρση και η ανάσταση θα αργήσει πολύ και δεν είναι τρελοί οι Τουρκοκύπριοι να θέλουν να ενωθούν μαζί μας έστω και αν αυτοί μπορεί να είναι χειρότεροι. Για αυτό ο κ. Αναστασιάδης μιλά για αποκεντρωμένες διοικήσεις, γιατί ο κρατικός μηχανισμός δε ήθελε ποτέ την ενοποιημένη Κύπρο, για να κάνουν τις βρωμιές τους ανενόχλητοι και δεν βρίσκεται κανένας να θέλει να αλλάξει τίποτα!

Τα κανάλια επικοινωνίας, επαφών, τροφοδοσίας χάθηκαν, έγιναν χέιμαρρος που συμπαρασύρει τα πάντα στο διάβα του, εξαιτίας των ταξικών, φυλετικών, θρησκευτικών διαφορών που διευρύνονται.

Κανένας Θεός δεν πρόκειται να μας σώσει, ούτε οι Αμερικάνοι, ούτε οι Ρώσοι, μόνοι μας πρέπει να βρούμε τον δρόμο μας. Παρόλο που ντρεπόμαστε οι συνετοί άνθρωποι για αυτά που συμβαίνουν, ας μην λυγίσουμε. Μα ώσποσον θα σιωπούμε ή ανοχή είναι συνενοχή.

Ρηγίνος Μέσσιος


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.