Δράση ευαισθητοποίησης στο Αμύνταιο για τη σημασία της πρόληψης στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Με αφορμή τον Οκτώβρη ως μήνα πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού, πραγματοποιήθηκε στο Αμύνταιο, τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, ενημερωτική δράση από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Αμυνταίου και Περιχώρων «Μαζί για τη Ζωή». Η δράση περιελάμβανε διανομή ενημερωτικού υλικού για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης καθώς και οδηγίες για την αυτοεξέταση μαστού.

Τη δράση υποστήριξαν τα μέλη και οι εθελοντές του Συλλόγου Καρκινοπαθών, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Αμυνταίου, οι Μαίες του Κέντρου Υγείας Αμυνταίου, το  Δ.Τ. Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Περιφερειακό Τμήμα Φλώρινας και ο Σύλλογος Γυναικών Ξινού νερού.

Προηγήθηκε συνέντευξη τύπου στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αμυνταίου, παρουσία του Δημάρχου Αμυνταίου κ. Άνθιμου Μπιτάκη και του αντιδημάρχου κ. Ιορδάνη Μπάντη, οι οποίοι τόνισαν τη σημασία της δράσης για την ευαισθητοποίηση των γυναικών αλλά και την αναγκαιότητα παρόμοιες πρωτοβουλίες να υποστηρίζονται από τον Δήμο και τους φορείς γενικότερα.

Η μαία του Κέντρου Υγειάς κα Δέσποινα Καραγκούνη αναφέρθηκε στη σημασία του προληπτικού ελέγχου και έδωσε σημαντικές συμβουλές για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθείται σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Πληροφορίες για την εικαστική παρέμβαση στην είσοδο του Δημαρχείου δόθηκαν από τη Γραμματέα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Αμυνταίου και εθελόντρια στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Αμυνταίου κα Αρετή Κοσμοπούλου. Πιο συγκεκριμένα,  όσοι εισέρχονται στο Δημαρχείο θα έρθουν σε επαφή με ένα πρότζεκτ αντιγραφειοκρατίας, το οποίο υλοποιήθηκε με τη συμμετοχή της γυναικείας ομάδας χειροσφαίρισης του Α.Π.Σ. “Ελπίδες” Αμυνταίου, του προπτυχιακού καλλιτέχνη Σάββα Παπαδόπουλου και της επί πτυχίω καλλιτέχνιδας Χριστίνας Κοντούλη.

Την αλληλεπιδραστική λειτουργία της εγκατάστασης «Οι εκ γενετής νεκροί και το ένα» επιμελήθηκε ο εικαστικός και αναπληρωτής καθηγητής στη Σχολή Καλών & Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας κ. Κοντοσφύρης Χάρης.

Κλείνοντας, οι διοργανωτές επανέλαβαν το μήνυμα της φετινής δράσης, «Στηρίζουμε την πρόληψη και μαθαίνουμε να ακούμε και να σεβόμαστε τους άλλους !», με την ευχή και φέτος η δράση να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα, που δεν είναι άλλα από την κινητοποίηση των γυναικών να προγραμματίσουν άμεσα τον ετήσιο μαστογραφικό τους έλεγχο.

Δείτε το σχετικό βίντεο και φωτογραφίες:

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.