Δόμνα Μιχαηλίδου από Φλώρινα: “Μεγάλος μας στόχος και στοίχημα η διασφάλιση των υψηλότερων υπηρεσιών στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες” (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Τη Φλώρινα επισκέφτηκε, την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, στα πλαίσια περιοδείας που πραγματοποιεί σε παραρτήματα Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας της περιφέρειας.

Την Υφυπουργό υποδέχτηκε αρχικά στο γραφείο του ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης. Καλωσορίζοντας την Υφυπουργό ο κ. Γιαννάκης αναφέρθηκε στην υφιστάμενη κατάσταση του Δήμου Φλώρινας, δίνοντας έμφαση στα ποιοτικά του χαρακτηριστικά και ιδιαίτερα στις προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η τοπική κοινωνία στη μεταλιγνιτική εποχή.

ΔΗΜΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑΣ-ΔΟΜΝΑ-ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ-ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

“Ο Δήμος μας καλείται να αντιμετωπίσει ανυπέρβλητα εμπόδια, με κυριότερο την έκρηξη της ανεργίας, η οποία ήδη κινείται σε υψηλά επίπεδα και ειδικά στους νέους. Είναι αναγκαία η μετάβαση σε ένα νέο τοπικό αναπτυξιακό μοντέλο, μέσα από ένα ειδικό πρόγραμμα που θα κινηθεί με ταχύτατους ρυθμούς και θα δράσει καταλυτικά στην κοινωνική και οικονομική ζωή του Δήμου”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γιαννάκης στάθηκε, επίσης, και στη συνεργασία της δημοτικής αρχής με τη διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας, τονίζοντας τη διάθεση για πλήρη υποστήριξη στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του Δήμου, με γνώμονα το συμφέρον και την καλύτερη ποιότητα ζωής των φιλοξενούμενων παιδιών.

ΔΗΜΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑΣ-ΔΟΜΝΑ-ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ-ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Επιπρόσθετα, ο κ. Δήμαρχος κατέθεσε μία σειρά προτάσεων και αιτημάτων, ζητώντας από την κα Μιχαηλίδου την προώθηση και επίλυση τους. Μεταξύ αυτών είναι:

⦁ Κατασκευή νέου παιδικού βρεφονηπιακού σταθμού για την ένταξη του συνόλου των παιδιών στις προσχολικές δομές.
⦁ Υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικής και εργασιακής ένταξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
⦁ Υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης και εξειδίκευσης για την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.
⦁ Υλοποίηση προγραμμάτων στήριξης της επιχειρηματικότητας.
⦁ Παράταση των συμβάσεων των κοινωφελών προγραμμάτων των νέων επιστημόνων, που ολοκληρώνονται στον Φεβρουάριο.
⦁ Συνέχιση λειτουργίας των ΚΔΑΠ και των παιδικών σταθμών.
⦁ Στήριξη του ΚΕΦΙΑΠ Φλώρινας.

ΔΗΜΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑΣ-ΔΟΜΝΑ-ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ-ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Η κα Μιχαηλίδου, ακούγοντας με προσοχή τα παραπάνω, εξέφρασε την προσωπική της βούληση, αλλά και συνολικά της κυβέρνησης, για στήριξη των κοινωνικών δομών και των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Στη συνέχεια η κα Μιχαηλίδου μετέβη στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Δ. Μακεδονίας, όπου είχε συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο και τους εργαζόμενους, ενώ παράλληλα ξεναγήθηκε από τον νέο πρόεδρο κ. Γιάννη Παρδάλη στις εγκαταστάσεις της δομής.

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ-ΔΟΜΝΑ-ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ-2020-ΦΛΩΡΙΝΑ

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ενημερώθηκε για το έργο που επιτελεί το Κέντρο, τα παιδιά που φιλοξενεί, τις ελλείψεις σε προσωπικό αλλά και τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται για την ενίσχυση της λειτουργίας του.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε ανέφερε ότι ο μεγάλος στόχος αλλά και το στοίχημα της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση υψηλού επιπέδου υπηρεσιών προς τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Προς την κατεύθυνση αυτή, “έχουν προκηρυχθεί 314 νέες θέσεις μόνιμου προσωπικού για όλη την Ελλάδα”, ενώ για τις συμβάσεις επικουρικού προσωπικού που έληξαν το 2019 επεσήμανε ότι “φροντίσαμε να ξαναβγάλουμε τέτοιες συμβάσεις ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στη λειτουργία κοινωνικών δομών στη χώρα.”

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ-ΔΟΜΝΑ-ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ-2020-ΦΛΩΡΙΝΑ

Ως προς τους 10 εργαζόμενους στο Κέντρο των οποίων οι συμβάσεις λήγουν τον επόμενο μήνα, ανέφερε ότι “δεν υπάρχει περίπτωση η δομή να μείνει χωρίς εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό”, προσθέτοντας πως τα συγκεκριμένα προγράμματα του ΟΑΕΔ έχουν ως στόχο να αποκτούν εργασιακή εμπειρία άνεργοι νέοι και ότι δεν γίνεται να καταρτίζονται μέσω του προγράμματος τα ίδια άτομα, τη στιγμή που η ανεργία κυμαίνεται στο 17%.

Ως προς το κομμάτι της αναδοχής, η κα Μιχαηλίδου επεσήμανε πως πρόθεση του Υπουργείου είναι η ενίσχυσή της. “Η αναδοχή είναι μια πράξη αγάπης και σεβασμού και, όσο μπορούμε, σκοπεύουμε να την προωθήσουμε ως πρακτική. Δεν είναι το προστάδιο της υιοθεσίας αλλά είναι φιλοξενία και φροντίδα των παιδιών μέχρι ο εισαγγελέας να κρίνει ότι μπορούν να επιστρέψουν στη φυσική τους οικογένεια».

Στη συνέχεια η Υφυπουργός επισκέφτηκε τον Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητο όπου ενημερώθηκε για το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης.

ΔΟΜΝΑ-ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ-ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *