Δόξα σοι ο Θεός (Χρονογράφημα του Φοίβου Ιωσήφ)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως τα πάντα εκπορεύονται από τον θεό και σε εκείνον καταλήγουν. Θεωρούν τον Θεό σαν μια μεγάλη αφετηρία. Η έκφραση που βεβαιώνει τα λεγόμενα μου εμπεριέχεται σε τρείς λέξεις: Δόξα σοι ο Θεός.

Λες την φράση και καλύπτεις όλες σου τις υποχρεώσεις προς τον δημιουργό σου. Τον Μεγαλοδύναμο ευχαριστούν όλες οι κοινωνικές τάξεις και τα επαγγέλματα σε όλες τις ηλικίες. Η Θεία δύναμη εξυπηρετεί τα συμφέροντα όλων των επαγγελμάτων χωρίς να λογαριάζει πως βοηθώντας τον έναν αδικει τον άλλον.

Ρώτησα προ ημερών φίλο παιδίατρο πως πάει η δουλειά του και έλαβα την αποστομωτική απάντηση, ”Δόξα σοι ο Θεός”, φέτος με την γρίπη δεν προλάβαινα να τρέχω από σπίτι σε σπίτι. Αλλά απ ότι μου λένε και οι φίλοι μου παθολόγοι και ΩΡΛ πήγε πολύ ψηλά φέτος η δουλειά τους. Ποτέ πριν τις δέκα το βράδυ στο σπίτι! Από άρρωστον σε άρρωστο.

Πάντα τέτοια παιδιά, το υψηλό εισόδημα φέρνει την ομόνοια και την αγάπη στο σπίτι. Ούτε γκρίνιες, ούτε παράπονα, όλοι είμαστε αγαπημένοι. Και σκέψου, αυτό οφείλεται στην θεϊκή έμπνευση να ευεργετηθούν φέτος τα μικρόβια και οι μύκητες. Κι αυτά πλάσματα του θεού είναι, από κάπου πρέπει να φάνε κι αυτά, και ο ανθρώπινος οργανισμός είναι το πλέον εύγευστο μενού.

Θα μου πείτε τώρα πως την λέζα την πλήρωσαν τα μικρά παιδιά, πυρετός, βήχας, συνεχείς και εξαντλητικοί έμετοι. Ε, δεν πειράζει, μικρά παιδιά είναι, δεν καταλαβαίνουν και πολλά, άμα μεγαλώσουν ίσως να καταλάβουν, ίσως και όχι, ο Θεός είναι μεγάλος.

Οι μηχανικοί πάλι, τι φυλή κι αυτή! Γίνεται σεισμός, πέφτουν τα σπίτια, πλακώνεται από κάτω κανά παιδί, κανάς ανήμπορος γέρος, καμμιά λεχώνα, αλλά και πάλι καλά. Δόξα σοι ο Θεός, δεν προλαβαίνουμε την δουλειά και οι μπετονιέρες σπινιάρουν για να προλάβουν τις πλάκες. Οι καλουπατζίδες δεν σταματάνε να σιδερώνουν θεμέλια, μη συζητάς, τα πάντα εν σοφία εποίησεν.

Εντάξει όλα αυτά, τα καταλαβαίνω, όμως ο Θεός δεν ξεχνάει και τους λουλουδάδες έξω από τα νεκροταφεία. Όταν πέσει καμμιά μαζική καταστροφή, καμμιά έξαρση ληστειών, δολοφονιών και λιμών αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τα κεσάτια, δεν μένει τριαντάφυλλο για γαρύφαλλο στον πάγκο, κατά δέσμες ανθέων πάνω στους ελκυστικούς, αφράτους, ολοφρεσκους τάφους.

Διαπιστώνεται το απόλυτον της κατανάλωσης σε γλαδιόλες, λάδια, κρασιά και καρβουνάκια. Όλα πρίμα. Δόξα σοι ο Θεός.

Αμ το άλλο που το πάτε? Τα φυτοφάρμακα έχουν ανεβάσει τον δείκτη του καρκίνου στα ύψη και οι εταιρείες παραγωγής φαρμάκων χημειοθεραπειών τρίβουν κάθε πρωί τα χέρια τους από την χαρά τους, γελάνε μέχρι και τα αυτιά τους, τόση ικανοποίηση.

Είναι οι πρώτοι σε αφιερώματα λαμπάδων στις εκκλησίες και τα μοναστήρια. Σαν το μπόϊ τους μεγάλες. Ως εμεγαλύνθεις τα έργα σου Κύριε!! Αλλά και κανα αεροπλάνο όταν πέσει με καμμιά πεντακοσαριά επιβάτες, πρώην ζωντανούς, ρίχνουν πυροτεχνήματα στην Air Bus στην Toulouse και στην Boeing κοντά στο Seattle.

Ένα τέτοιο γιγάντιο αεροπλάνο στοιχίζει εκατόν πενήντα εκατομμύρια ευρώ. Δεν είναι τυχαίο, οι δουλειές δεν έρχονται από μόνες τους, η θεία πρόνοια είναι πανταχού παρούσα!!

Φοίβος Ιωσήφ

Φοίβος Ιωσήφ

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *