Δύο πανελλήνιοι αγώνες σκοποβολής στη Φλώρινα τον Σεπτέμβριο από την Σκοπευτική Αθλητική Λέσχη (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Δύο σημαντικοί αγώνες τοξοβολίας θα λάβουν χώρα τον Σεπτέμβριο στην πόλη της Φλώρινας, με πρωτοβουλία της Σκοπευτικής Αθλητικής Λέσχης Φλώρινας και την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας και του Δήμου Φλώρινας.

Πρόκειται για τον Πανελλήνιο αγώνα τοξοβολίας “LYNX 2019” για όλες τις κατηγορίες και όλα τα τόξα στις 1 Σεπτεμβρίου και το Κύπελλο Ελλάδος Ολυμπιακού Τόξου Α’ Κατηγορίας που ανέθεσε στη ΣΑΛΦ η Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας και θα πραγματοποιηθεί κατά το διήμερο 7 και 8 Σεπτεμβρίου.

Οι δύο διοργανώσεις θα γίνουν στο ανοιχτό γήπεδο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Φλώρινας (ΔΑΚ), το οποίο είναι από τα λίγα πανελλαδικά που πληρεί όλες τις προϋποθέσεις (προσανατολισμό, διαστάσεις, προδιαγραφές ασφαλείας κ.α.) ώστε να φιλοξενήσει ακόμα και αγώνες διεθνούς επιπέδου στο μέλλον.

Και οι δύο αγώνες είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί ως προς το κομμάτι της διοργάνωσης, από πλευράς ΣΑΛΦ όμως υπάρχει πλέον η απαραίτητη εμπειρία που, σε συνδυασμό με την υποστήριξη των τοπικών φορέων, των χορηγών αλλά και εθελοντών, θα οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΣΑΛΦ Σταύρος Στάιος, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν με τον ταμία και υπεύθυνο επικοινωνίας της Λέσχης Κων/νο Μάργαρη, την Τρίτη 27 Αυγούστου, η διοργάνωση των συγκεκριμένων αγώνων αποτελεί τιμή και πρόκληση για τον Σύλλογο ο οποίος, αν και είναι σχετικά καινούριος (διανύει τον πέμπτο χρόνο λειτουργίας του), έχει δείξει πολύ καλά δείγματα γραφής και χαίρει της πλήρους υποστήριξης της Ομοσπονδίας.

Στους αγώνες θα συμμετέχουν 15 αθλητές της ΣΑΛΦ ενώ συνολικά θα λάβουν μέρος 100-120 αθλητές από όλη την Ελλάδα, κάποιοι από αυτούς κορυφαία ονόματα στον χώρο της τοξοβολίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βαθμολογία του Κυπέλλου προσμετράται στη γενική βαθμολογία των αθλητών για πρόκριση σε Πανευρωπαϊκούς, Παγκόσμιους και Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στόχος της Λέσχης, πέρα από την προώθηση του έργου της και την προβολή της περιοχής μας σε πανελλήνιο επίπεδο, είναι η ανάδειξη του αθλήματος της τοξοβολίας στη Φλώρινα μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες, ώστε να έρθουν τα μικρά κυρίως παιδιά σε επαφή με το άθλημα έτσι ώστε η ΣΑΛΦ να βγάλει και στο μέλλον πρωταθλητές.


ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *