Είναι κάτι παιδιά… (του Κωσταντίνου Τζέκη)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Είναι κάτι παιδιά που τρελαίνουν τους εγκληματολόγους, τους κοινωνιολόγους τους κάθε μορφής σπουδαγμένους.

Είναι κάτι παιδιά, που τρέχουν ολημερίς για τον επιούσιο, που τρέφουν γονείς και αδέλφια, που δεν σηκώνουν κεφάλι, που προσπαθούν για τον επιούσιο, χωρίς ανάσα και σταματημό.

Είναι κάτι παιδιά, που η επιστήμη και οι τέχνες και ο αθλητισμός τα έχουν κατακυριεύσει και προσπαθούν να ανέβουν τη σκάλες της επιτυχίας και της δημόσιας αναγνώρισης και της κοινωνικής τους προόδου και γιατί όχι της ευημερίας.

Είναι κάτι παιδιά αραγμένα σε τρεις καρέκλες, ξαπλωτά και φραπεδάτα, που το μόνο τους μέλημα είναι η καλοπέραση και δεν βαριέσαι. Που και που, για να σπάει η μονοτονία, ρίχνουν καμία φάπα στο γήπεδο, όχι πως τους αρέσει το ποδόσφαιρο, αλλά, έτσι μωρέ, για αλλαγή.

Είναι και κάτι παιδιά, που σου έρχεται να τα πιείς στο ποτήρι. Μεγαλωμένα με πρωινές μερέντες και γαλλικά και αγγλικά και πιάνο και ότι τραβήξει ο νους τους, που αφού πήραν σβάρνα τις πλαγιές των χιονοδρομικών και απόστασαν να ανεβαίνουν τις πλαγιές της χώρας στη Μύκονο ή τους έπεσαν τα πόδια βολτάροντας στα Ματογιάννια της, αφού κουράστηκαν ξαπλωτοί, αποφάσισαν να αλλάξουν τον κόσμο.

Έτσι σε στιγμές ύψιστης έμπνευσης και καθοδηγούμενοι από κάποιους «αγωνιστές», αποφασίζουν, άλλοτε να φτιάξουν και καμία Μολότοφ και να τη ρίξουν στους Αστυνομικούς που εκπροσωπούν την κοινωνία που τους συντηρεί αδιαμαρτύρητα, να κάψουν καμία τράπεζα ή αυτοκίνητα του κοσμάκη, να ξενυχτήσουν με ουσίες για χαβαλέ, να χτυπήσουν και καμιά ληστεία, να πάρουν τα χρήματα από το ταμιευτήριο κάποιας επαρχιακής πόλης, που θα πλήρωνε  μισθούς φτωχών αγροτών με τα χρήματα αυτά, να τα βάλουν με το κεφάλαιο, που εκπροσωπούν οι γονείς τους και το περιβάλλον τους, να κατασπαταλούν τα χρήματα, που αρπάζουν, κάνοντας γενικά πλάκα, έτσι για αλλαγή, που λέει και ο  ιδεαλιστής των κινημάτων αυτών κάτω από βαθύσκιωτα πλατάνια.

Είναι και κάτι ανεγκέφαλοι που με τις ενέργειές τους ηρωοποιούν αυτούς τους χωρίς νόημα αγώνες. Που με τις ενέργειές τους, τους κάνουν να αισθάνονται σαν κοκόρια, που πιστεύουν, ότι ο ήλιος βγαίνει μόνο για να τους ακούσει να κακαρίζουν.

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *