Εγκαινιάστηκε στη Φλώρινα το παράρτημα του Ινστιτούτου Εργασίας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Το 17ο παράρτημα του Ινστιτούτου Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. εγκαινιάστηκε, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, στο ισόγειο του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας, παρουσία του προέδρου της ΓΣΕΕ κ. Γιάννη Παναγόπουλου, τοπικών φορέων και πλήθους κόσμου.

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ-ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΓΣΕΕ-ΕΓΚΑΙΝΙΑ-ΦΛΩΡΙΝΑ
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ-ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΓΣΕΕ-ΕΓΚΑΙΝΙΑ-ΦΛΩΡΙΝΑ

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, “η ίδρυση του παραρτήματος αποτελεί σημαντική κατάκτηση και δείχνει την έμπρακτη στήριξη του συνδικαλιστικού κινήματος προς τους εργαζόμενους της περιοχής μας. Το Ινστιτούτο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους επιστημονικούς και ερευνητικούς φορείς της χώρας με σημαντική πολυετή προσφορά στον κόσμο της εργασίας. Από εδώ και στο εξής θα φιλοξενείται και στο ισόγειο του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας. Αναμένουμε η συμβολή του να είναι σημαντική, ειδικά τώρα που διανύουμε τη μετάβαση στη μεταλιγνιτική περίοδο.”

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ-ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΓΣΕΕ-ΕΓΚΑΙΝΙΑ-ΦΛΩΡΙΝΑ

Από την πλευρά του, ο κ. Παναγόπουλος επεσήμανε πως η ίδρυση παραρτήματος στη Φλώρινα δεν είναι τυχαία και θα βοηθήσει σημαντικά τις δράσεις που πρέπει να αναπτυχθούν το επόμενο διάστημα μέσα σε ένα εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον για τους εργαζόμενους της Δ. Μακεδονίας, με εξαιρετικά υψηλά ποσοστά ανεργίας και την απολιγνιτοποίηση προ των πυλών. “Στόχος του Ινστιτούτου είναι να θέσει το επιστημονικό του προσωπικό στην υπηρεσία των εργαζόμενων και των συνδικάτων. Θέλουμε να μετασχηματίσουμε τη γνώση σε πρόταση, την πρόταση σε δράση και να φέρουμε έτσι τα επιθυμητά αποτελέσματα”.

Μίλησε για τη δύσκολη φάση που διανύουν τα συνδικάτα, τονίζοντας πως “έχουν γίνει και λάθη και παραλείψεις, υπήρξαν αδυναμίες οργανωτικές, παραταξιοποίηση και έντονος κομματισμός. Δεν υπάρχει όμως άλλο όπλο στα χέρια των εργαζόμενων για να μπορέσουν να δώσουν τις απαιτούμενες μάχες. Η εργασία ήταν το μεγαλύτερο θύμα της κρίσης και των μνημονιακών πολιτικών. Νομίζω πως έγιναν πειραματισμοί στον τομέα της εργασίας στη χώρα μας που θα μεταφερθούν και στην Ευρώπη. Η απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων αρχίζει να περνάει σαν μοντέλο και σε άλλες χώρες. Στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο ήδη υπήρξαν και νέες ρυθμίσεις που περιορίζουν περαιτέρω τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.”

Παράλληλα, αναφερόμενος στις πρόσφατες εσωτερικές εξελίξεις, δήλωσε πως “η κομματική παράταξη του κομμουνιστικού κόμματος (Π.Α.ΜΕ.) διέλυσε με πρωτοφανή βιαιότητα δύο φορές τα συνέδριά μας με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί πολύ η ήδη άσχημη θέση των συνδικάτων. Είναι ζήτημα δημοκρατίας τα συνδικάτα να μπορούν να λειτουργήσουν και δημοκρατικά και να μπορούν να κάνουν ελεύθερα τα συνέδριά τους”, προσθέτοντας πως προγραμματίζεται νέο συνέδριο στο άμεσο μέλλον.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *