Εικαστικό Εργαστήρι ζωγραφικής «Ορειβασία και Τέχνη»

Κοινοποιώντας δείχνεις το ενδιαφέρον σου...

Δράση με θέμα “ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ” έλαβε χώρα στην αίθουσα «Μέγας Αλέξανδρος» της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα.

Ο κ. Παναγιώτης Κοτρωνάρος (Ορειβάτης – Αναρριχητής) και η κ. Ελένη Κεσίσογλου (Εικαστικός απόφοιτος ΣΚΤ Φλώρινας), προσκεκλημένοι του εικαστικού εργαστηρίου, παρουσίασαν και εξομοίωσαν ορειβατικές και εικαστικές εμπειρίες από το συνεργατικό project: “Puzzle για την ΕΙΡΗΝΗ”, που ξεκίνησε το 2018 και ολοκληρώθηκε το 2019.  

Ομάδα απαρτιζόμενη από τον κ. Κοτρωνάρο, την κ. Λένα Πλάτωνος, κ. Φώφη Χαμπάκη, κ. Ελένη Κεσίσογλου τον κ. Γιώργο Δελιόπουλο, κ. Γιώργο Παπαδάκη καθώς και μαθητές από τα Δημοτικά Σχολεία Αγίου Παντελεήμονα Αμυνταίου Φλώρινας, 19ου Νίκαιας-Αττικής, 11ου Κορυδαλλού-Αττικής και του Γυμνασίου Ανατολικού Εορδαίας, υλοποίησε το «ταξίδι» ‘”Puzzle για την ΕΙΡΗΝΗ” προς τις Άνδεις, τον Καύκασο και τον Όλυμπο.

Αντίστοιχο «ταξίδι» προς το εθνικό πάρκο Torres del Paine στη Χιλή, στη Μποτσουάνα της Αφρικής και το West Highland Way στη Σκωτία υλοποιήθηκε από την ομάδα μαζί με τον κ. Νίκο Τόδουλο.

Το ερώτημα που προέκυψε από τη διαδικασία αυτή είναι κατά πόσο η ορειβασία και η αναρρίχηση εντάσσονται στο χώρο της εικαστικής φόρμας. Κατά τη διάρκεια των “ταξιδιών” η εικαστική γλώσσα εκφράστηκε από άτομα των οποίων η καθημερινότητα διαφέρει και αυτό που τα συνδέει είναι η ενασχόληση τους με κάποια μορφή τέχνης.


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 912 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό8%

Terra Greca - Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων - Φλώρινα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *