ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ Ντίνου Χριστιανόπουλου (Μόνο τρία ποιήματα)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Ντίνος Χριστιανόπουλος – Ο Τρυφερός Ποιητής της Θεσσαλονίκης (1931-2020)

Βλέπω τον Θεό σε κάθε άστρο, να μοιράζει κι από μια φλόγα. Κι η αυγή δεν θέλει πολύ για να’ρθει ακόμα…” (Από το ποίημα “Σοδομίτες”)

Στον Δρόμο της Δαμασκού

Αδύνατο να δούμε τίποτε, μόνο ακούγαμε, λες κι ο Θεός μας έκανε μια μικρή συγκατάβαση. Όμως εκείνος έβλεπε καλά, με μια ψυχή αναλωμένη περισσότερο, μέχρι που τον σηκώσαμε τυφλό, η αποκάλυψη τον έκανε ερείπιο. Έτσι ο Σαύλος έγινε Παύλος – όσο για μας, μείναμε οι ίδιοι ύστερα απ’τις πρώτες εντυπώσεις, ίσως γιατί δεν ήμασταν σκεύη εκλογής. Αργότερα, πήραμε απόφαση ν’αλλάξουμε (όταν νιώσαμε τριγύρω μας μονάχα εγκατάλειψη), έστω κι αν ξέραμε πως μέσα μας φέρναμε τον δαίμονα μιας νέας φυγής…

Το Ταβερνάκι

Σ’αυτό το καπνισμένο ταβερνάκι, που με το σούρουπο μαζεύονται οι ναύτες και διασκεδάζουν οι παρέες της ξενοιασιάς, γλίστρησα ένα βράδυ λαχταρίζοντας, μήπως σε βρω μες στους καπνούς και τα τραγούδια. Μα ήταν γυμνό δίχως εσέ το ταβερνάκι, ήταν απάνθρωπα τα ξένα μάτια και τα τραγούδια βούιζαν τόσο τρομαχτικά, που γλίστρησα και πάλι απαρηγόρητος στις γειτονιές της εγκατάλειψης να ξεχαστώ.

Θανάσης Γερμανίδης

ΓΕΡΜ.ΘΑΝ.


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 950 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.