Εκάνανε Επανάστασιν (made in U.S.) [Γράφει ο Θανάσης Παπαδημητρίου]

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Ωσάν ιθαγενής σε  αυτόν τον ματιασμένο τόπο έχω το χούι να προσπαθώ κάθε φορά να ταυτίζω γεγονότα και πρόσωπα, που συμβαίνουν σε άλλα μέρη της γης (ματιασμένα εξίσου ή μη), με γεγονότα που συνέβησαν ή συμβαίνουν στο εδώ βασίλειο της μπανανίας.

Κάτι τέτοιο με τριβελίζει λοιπόν από χθες το βράδυ, μόλις έμαθα για την εισβολή των φασιστοειδών του Τραμπ στο καπιτώλιο της Ουάσιγκτον. Πρωτόγνωρες εικόνες: Διάφοροι γραφικοί ανεγκέφαλοι, με κάθε είδους αμφίεση και φυσικά με την ανοχή της αστυνομίας να εισβάλλουν στο Καπιτώλιο να λεηλατούν και να φωτογραφίζονται σα νέοι κατακτητές, παρακινούμενοι από τον αλλαντάλλων πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Στη χώρα μας, με την πείρα που διαθέτουμε (κατασκευής και προελεύσεων U.S.), το γεγονός αυτό θα το ονομάζαμε: προσπάθεια για πραξικόπημα ή … ΕΚΑΝΑΜΕΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΝ.

Η Αμερική -και φυσικά μιλώ για τις Ηνωμένες Πολιτείες, γιατί οι υπόλοιπες χώρες γνωρίζουν από πρώτο (κοντινό) χέρι τέτοιου είδους καταστάσεις- παρόλη την τεχνογνωσία της στο σχεδιασμό και την εκτέλεση πραξικοπημάτων και δικτατοριών βρέθηκε εξαπίνης να παρακολουθεί το τσίρκο να πληγώνει τη δημοκρατία της (!) 

Στη δώθε πλευρά του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στη χώρα μας, έμμισθοι δημοσιολόγοι προσπαθούν από χθες το βράδυ ασθμαίνοντας να με παραπλανήσουν για να μην επιδοθώ στο προαναφερόμενο χούι μου και να μη δω ομοιότητες και ομοιδεοληψίες, αλλά φευ –μάταια. Φοβούνται οι δόλιοι ότι θα ταυτίσω πρόσωπα και καταστάσεις, αλλά αυτό (μάλλον) δεν πρόκειται να συμβεί (πιστεύουν), αφού τα δημοκρατικώς ελεγμένα ΜΜΕ μας (= Μαρινάκεια Μέσα Ενημέρωσης) μου λένε ότι οι γραφικοί αυτοί τύποι είναι  «αγανακτισμένοι», είναι «αναρχικοί», είναι «μπαχαλάκηδες», είναι ομογενείς Έλληνες Εαμοβούλγαροι Συριζαίοι και άλλα λοιπά απολειφάδια της κοινωνίας.

Εγώ πάλι (και το χούι μου), μπορεί να μη θυμάμαι τι χλαπάκιασα χθες, αλλά … θυμήθηκα: Θυμήθηκα λοιπόν τον νυν Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης των Ελλήνων (τον τσιρίδα νανογιλέκο ντε) να διατείνεται ότι εάν μπορούσε θα ψήφιζε τον Τράμπ και με τα δυο χέρια.

Θυμήθηκα επίσης το δικό μας «μακεδονικό έπος» με τους γραφικούς τύπους με τις περικεφαλαίες, τα δόρια και τα ταλαιπωρημένα άλογα να διαδηλώνουν  απ’ άκρου εις άκρον της χώρας για το «ξεπούλημα» της Μακεδονίας και για τους προδότες πολιτικούς που δε σέβονται το λαϊκό αίσθημα, με τη συνοδεία όλων των πολιτικών εγκεφάλων της Ν.Δ., που σήμερα κυβερνούν τη χώρα και συνεχίζουν να … «ξεπουλούν» τη Μακεδονία. 

Θυμήθηκα τα ναζίδια της Χρυσής Αυγής, που πρωτοστατούσαν σε παρόμοιες ενέργειες αποκατάστασης της τάξεως και της δεξιάς νομιμοφροσύνης.

Θυμήθηκα τα μεγαλοστελέχη της κυβέρνησης του Μωυσή: τον τσεκουράτο Βορίδη να βγάζει λόγο κάτω από το κάδρο του Παπαδόπουλου, τον υιό (ή μήπως ιό) Πλεύρη να διαδηλώνει μαζί με τους ναζί και άλλα φασιστοφιντάνια που κατά καιρούς αποκαλύπτονται, άλλωστε «μια οικογένεια είμαστε όλοι».

Θυμήθηκα τους αξύριστους ρασοφόρους να προτάσσουν τη δεξιά του Κυρίου με τις ιερές (τους) εικόνες παραμάσχαλα και να καθαγιάζουν τον ιερό αγώνα υπέρ βωμών και εστιών, τους ίδιους που χθες άνοιξαν τα μαγαζιά τους, παρά την απαγόρευση, για να μπορέσουν οι θρησκόληπτοι να λάβουν και να δώσουν τον κορωνοϊό.

Να κάτι τέτοια θυμάμαι και μου ανεβαίνει η πίεση.

Υ.Γ. Όλ’ αυτά που ζούμε έχουν ένα κοινό παρονομαστή: ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ! Γι’ αυτό και η αποστολή της Κεραμέως είναι ΙΕΡΗ. Μόνο όταν χειραγωγήσουν και εξαφανίσουν τη μάθηση και την παιδεία θα μπορέσουν να δικαιωθούν οι αγώνες των γραφικών φασιστών, μόνο έτσι αυτοί θα πάρουν το Καπιτώλιο και μεις τη Μακεδονία μας και ..την ΠΟΛΗ, κι επιτέλους με ένα στόμα θα βροντοφωνάξουμε: Πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι για μούτζες θα’στε!

Θανάσης Παπαδημητρίου

Θανάσης Παπαδημητρίου @PapajimThanasis

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.