Εκδήλωση του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Δυτικής Μακεδονίας “Ο ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΣ” για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Δυτικής Μακεδονίας “Ο ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΣ” με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821, που έλαβε χώρα το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, στον κήπο του ξενοδοχείου “ΦΙΛΙΠΠΕΙΟΝ” στη Φλώρινα. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη συμβολή του Ιερού κλήρου στους αγώνες της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας.

Προηγήθηκε συνέντευξη τύπου στην οποία ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Κώστας Μπομπότας, αναφέρθηκε συνοπτικά στο ιστορικό, τις δράσεις και τους στόχους του Συλλόγου για το μέλλον. Τον λόγο έπειτα πήρε ο πρόεδρος της πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσάνων, κ. Γιώργος Μουτσιάνας, ο οποίος μίλησε για το όραμα και τις προοπτικές που ανοίγονται με την ανάδειξη της σαρακατσάνικης ορεινής παράδοσης στην περιοχή της Φλώρινας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Πρεσπών κ. Παναγιώτης Πασχαλίδης, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Φλώρινας κ. Βασίλειος Χατζητιμοθέου, ο Περιφερειακός σύμβουλος κ. Σωτήρης Βόσδου, εκ μέρους της Μητρόπολης ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου π. Σωτήριος Παρδάλης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Μακεδονομάχων “Ο ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ” κ. Λάζαρος Μοστάκης.

Το κύριο μέρος της εκδήλωσης περιλάμβανε ομιλίες για τον ρόλο του κλήρου στην επανάσταση του 1821 από τον δημοσιογράφο και φιλόλογο κ. Αλέξανδρο Χατζηπλή και τον καθηγητή του τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας, Αρχιμ. Ειρηναίο Χατζηεφραιμίδη.

Ακολούθησαν παραδοσιακοί σαρακατσάνικοι χοροί από μέλη του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Πιερίας “Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ”.

Δείτε το σχετικό βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση:

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *