Εκλογές και πάλι… (του Θανάση Γερμανίδη)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Οι εκλογές είναι η ώρα του ψηφοφόρου πολίτη. Του δίνεται η ευκαιρία να καταδικάσει κόμματα και πολιτικές ή να επικροτήσει. Το ίδιο και για τα πρόσωπα που έχουν θέσει υποψηφιότητα.

Για πάρα πολλούς υποψήφιους θα είναι η Κυριακή πικρή μέρα. Όσοι αποτύχουν αλλά είναι υποψήφιοιτου του πρώτου κόμματος, θα ελπίζουν σε «αξιοποίηση» σε κάποια χρυσοφόρα καρέκλα του Δημοσίου.

Οι αποτυχόντες του δεύτερου κόμματος θα περιμένουν καλύτερες μέρες μετά την περίοδο διακυβέρνησης του αντίπαλου πρώτου κόμματος.

Ο δικομματισμός είναι καλά εδραιωμένος στο νεοελληνικό πολιτικό μας σύστημα. Οι υποψήφιοι των μικρών κομμάτων ξέρουν ότι είναι σχεδόν αδύνατον να εκλεγούν (ιδίως της επαρχίας) και «θυσιάζονται» πραγματικά για να φέρουν ψήφους στο κόμμα τους. Χάνουν χρόνο και και χρήμα επειδή πιστεύουν στην ιδεολογία – πολιτική του μικρού κόμματος .

Η σύντομη προεκλογική περίοδος τελειώνει. Αυτή τη φορά με πολύ λιγότερη αφισορρύπανση, χωρίς ακρότητες και φανφάρες. Ωριμάζουμε αργά αλλά σταθερά.

Δεχθήκαμε στα κινητά μας αρκετές προσκλήσεις από υποψηφίους και τους ευχαριστούμε. Θεμιτό οι υποψήφιοι να προσκαλούν τους ψηφοφόρους. Βέβαια, άνθρωποι που ποτέ δεν μας χαιρετούσαν, ξαφνικά γίνονται φιλικοί προς εμάς. Ελπίζω να συνεχίσουν να μας χαιρετούν και μετά τις εκλογές.

Θανάσης Γερμανίδης

Θανάσης Γερμανίδης

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.