ΕΚΛΟΓΕΣ Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.) 2022

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΓΕΚ)

Την Κυριακή 11-12-2022 διεξάγονται πανελλαδικά εκλογές ανάδειξης αντιπροσώπων στα όργανα διοίκησης του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Γεωπόνοι, Δασολόγοι, Κτηνίατροι, Γεωλόγοι και Ιχθυολόγοι, επιστήμονες της «πρώτης γραμμής», καλούνται να συμμετέχουν στις εκλογές αυτές. Χιλιάδες μέλη από όλη την Ελλάδα σε έναν φορέα που ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου αποτελεί θεσμικό Σύμβουλο της Πολιτείας σε θέματα του, τόσο κρίσιμου τις μέρες μας, Πρωτογενούς Τομέα της Εθνικής Οικονομίας αλλά και ζητήματα Διαχείρισης και Προστασίας των σημαντικότερων Φυσικών Οικοσυστημάτων της Χώρας.

Είναι όμως αυτή η πραγματικότητα που βιώνουν οι Γεωτεχνικοί Συνάδελφοι;

Γιατί άραγε μόνο οι 5.312 (14%) από τους 38.002 γεωτεχνικούς επιστήμονες συμμετείχαν στις προηγούμενες εκλογές;

Είναι όλα καλώς καμωμένα στον Γεωτεχνικό Κόσμο και κατ’ επέκταση στον ευαίσθητο και για την περιοχή μας γεωργοκτηνοτροφικό και δασικό τομέα;

Τα ερωτήματα σχεδόν ρητορικά και οι απαντήσεις μάλλον αυτονόητες…..

Ο ρόλος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., υπό την σημερινή του ηγεσία, φθίνει διαρκώς και τα θεσμικά του όργανα απαξιώνονται ολοένα στα μάτια τόσο των Γεωτεχνικών επιστημόνων όσο και του αγροτικού κόσμου της χώρας, πάντα σε βάρος της πραγματικής οικονομίας και της περιβόητης περιφερειακής ανάπτυξης.

Δεκάδες τα προβλήματα, τι να αναφέρει κανείς; Απαξίωση της αγροτικής παραγωγής, περιορισμός βοσκήσιμων και παραγωγικών επιφανειών, άναρχη και χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα, για τις θιγόμενες περιοχές και τους κατοίκους τους, ανάπτυξη ΑΠΕ σε παραγωγικές ή περιβαλλοντικά ευαίσθητες επιφάνειες, ανεργία και αβεβαιότητα για τους νέους Γεωτεχνικούς επιστήμονες και τόσα άλλα…..

Το διακύβευμα λοιπόν των επικείμενων εκλογών είναι σύνθετο μα και συνάμα τόσο απλό:

  • ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ΚΑΙ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ «ΦΩΝΗΣ» ΤΟΥ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΟΥ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ΩΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΑΡΧΙΑΙΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΤΗΣ «ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ» (Γ.Ε.Κ.) ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΓΕΩΤ.Ε.Ε.

Παράσχου Παναγιώτης

Δασολόγος-Περιβαλλοντολόγος

Υποψήφιος με τα ψηφοδέλτια της Γεωτεχνικής Ενωτικής Κίνησης (Γ.Ε.Κ.)

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *