Ελληνική Επιτροπή για τα Κολλέγια του Ηνωμένου Κόσμου – UWC: Υποτροφίες για μαθητές Λυκείου

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Υποτροφίες για σπουδές στα UWC σε μαθητές λυκείου

Θέλεις να ζήσεις μια αξέχαστη εκπαιδευτική εμπειρία στο εξωτερικό; Είσαι μαθητής λυκείου; Είσαι 16-18 ετών; Αν ναι, τότε τα UWC σε περιμένουν!

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για τα Κολλέγια του Ηνωμένου Κόσμου ανακοινώνει την έναρξη των αιτήσεων για τη χορήγηση υποτροφίας σε μαθητές Α’ και Β Λυκείου για την φοίτησή τους σε ένα από τα 18 Κολλέγια United World Colleges. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι έλληνες μαθητές 16-18 ετών. Η γνώση της αγγλικής γλώσσας δεν είναι απαραίτητη. Οι αιτήσεις θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι 10 Ιανουαρίου 2022. 

Τα Κολλέγια του Ηνωμένου Κόσμου (United World Colleges – UWC) αποτελούν ένα παγκόσμιο εκπαιδευτικό κίνημα που στόχο έχει να μετατρέψει την εκπαίδευση σε μία δύναμη που θα ενώσει τους λαούς, τα έθνη και τους πολιτισμούς για ένα ειρηνικό και αειφόρο μέλλον. Τα UWC δίνουν τη δυνατότητα σε νέους και νέες χωρίς κοινωνικές και φυλετικές διακρίσεις, να αναπτύξουν τη διεθνή κατανόηση μέσα από ένα πρόγραμμα που συνδυάζει την ακαδημαϊκή ζωή με δραστηριότητες σχεδιασμένες ώστε να ενθαρρύνουν την κοινωνική υπευθυνότητα και περιπέτεια. 

Στα UWC ζουν και φοιτούν για τις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου παιδιά 16-18 ετών από όλον τον κόσμο, από κάθε κοινωνικό, οικονομικό και πολιτισμικό υπόβαθρο, με μερικές ή ολικές υποτροφίες Οι μαθητές διδάσκονται στα αγγλικά και αποκτούν το διεθνές απολυτήριο International Baccalaureate Diploma Programme (IB) που αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως προσόν εισαγωγής σε πανεπιστήμια όλου του κόσμου.

Σήμερα 18 Κολλέγια λειτουργούν σε 4 ηπείρους προσφέροντας κάθε χρόνο τη μοναδική αυτή εκπαιδευτική εμπειρία σε πάνω από 6.000 μαθητές από όλες τις χώρες του πλανήτη.

Οι αιτήσεις για μαθητές από την Ελλάδα για το 2022-2024 έχουν ανοίξει!

Μάθε περισσότερα για μας εδώ:

www.gr.uwc.org 

www.uwc.org 

Συμπλήρωσε την αίτησή σου εδώ:

https://www.gr.uwc.org/how-to-apply/eligibility-criteria?lang=gr

Ακολούθησέ μας στα social media:

Facebook: https://www.facebook.com/uwcgreece/ 

Instagram: https://www.instagram.com/uwc_greece/ 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείς να μας στείλεις email στο info@gr.uwc.org


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.