Ελληνοτουρκικά (του Θανάση Γερμανίδη)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν επικίνδυνα ενταθεί. Υπουργοί -βουλευτές – πρέσβεις επί τιμή – καθηγητές πανεπιστημίων – συνταξιούχοι στρατιωτικοί, μας βομβαρδίζουν με τις απόψεις τους. Υπάρχουν αυτοί που αναλύουν τα δεδομένα με ψυχραιμία, σε αντίθεση με τους περισσότερους που μας σερβίρουν υπερβάλλοντα πατριωτισμό, σε μία λογική ότι ο Λαός πρέπει να είναι παρά πόδας. Αυτοί έχουν φροντίσει να έχουν για σπουδές ή εργασία τα βλαστάρια τους στας Ευρώπας ή στην Αμερική, οπότε αν γίνει κάτι σκληρό με την Τουρκία (το απευχόμαστε), θα βλέπουν τις εξελίξεις από τις τηλεοράσεις και θα ψάλουν τον Εθνικό μας Ύμνο.

Στρατής Μυριβήλης, συγγραφέας από την Μυτιλήνη, υπηρετούσε ως απλός στρατιώτης στον Παγκόσμιο Πόλεμο εδώ κοντά μας στα βουνά του Περιστερίου. Έχει γράψει το μυθιστόρημα «Η ζωή εν τάφω», το πιο αντιπολεμικό μυθιστόρημα της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Γράφει λοιπόν, πως μια μέρα που ήταν μέσα στις λάσπες ήρθε και τους μίλησε ένας δικηγόρος Μυτιληνιός, ο οποίος έβγαλε λόγο πατριωτικό και ενθάρρυνε τους στρατιώτες να αγωνισθούν για την πατρίδα.

Ο Μυριβήλης, που γνώριζε τον «πατριώτη», σημειώνει: «Τώρα που εμείς βουλιάζουμε στις λάσπες και πνιγόμαστε στα αέρια μουστάρδας, αυτός έχει τον γιο του στο Λονδίνο για σπουδές». Έτσι είναι. Μαγκιά τους. Ας σκοτωθούν τα κορόιδα,  να δοξαστούμε και εμείς.

Οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας μοιάζουν με κολόνια με πολύ βαρύ άρωμα και κρατάει πολύ. Αυτούς τους τελευταίους μήνες η ρητορική του Ερντογάν είναι εντελώς αλλοπρόσαλλη, απειλές, τα αεροπλάνα του παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της Ελλάδας με κίνδυνο να συμβεί ατύχημα. Τα πολεμικά πλοία της Τουρκίας συνοδεύουν το σκάφος που κάνει έρευνες και δεν αρκείται στα διεθνή ύδατα, μπαίνει και στα δικά μας, παρά τα αντίθετα που ισχυρίζεται ο κ. Βορίδης. Φαίνεται να διαφωνεί με τον υπουργό άμυνας.

Η Ελλάδα κάνει ναυτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά και απλώνει διπλωματικές γέφυρες στους συμμάχους σε ΝΑΤΟ και Ευρώπη.

Αν εξαιρέσουμε τη Γαλλία που μας συμπαραστέκεται οι υπόλοιποι τηρούν ισορροπίες – βρείτε τα, σε αυτές τις περιπτώσεις υπερισχύουν τα συμφέροντα.

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. ‘Όταν οι Τούρκοι μπήκαν στην Κύπρο (20-7-1974) ποιος από τους συμμάχους κούνησε το δαχτυλάκι του;

Ούτε οι Άγγλοι – εγγυήτρια δύναμη,  ούτε το ΝΑΤΟ, ούτε φυσικά οι Αμερικανοί οι οποίοι υποκίνησαν τους άφρονες χουντικούς (Παπαδόπουλος – Πατακός – Μακαρέζος – Ιωαννίδης  και λοιποί) και έτσι οι Τούρκοι είναι ακόμα στο νησί.

Αυτή η διαμάχη με την Τουρκία μας στοιχίζει πολλές χιλιάδες ευρώ, ετοιμαζόμαστε να κάνουμε αγορές αεροπλάνων, και άλλους εξοπλισμούς που θα μας στοιχίσουν κοντά στα 10 δις. Τεράστιο ποσό όταν το έλλειμμα είναι κοντά τριακόσια δις, η οικονομία είναι σε διαρκή ύφεση από το 2010, όταν η επιδημία αυξάνει τα  έξοδα του κράτους.

Η μόνη λύση θα ήταν να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, κάτι που δεν φαίνεται εφικτό με τον νεομωαμεθανισμό που δείχνει ο αλλοπρόσαλλος Ερντογάν.

Θανάσης Γερμανίδης

Θανάσης Γερμανίδης

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 960 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.