Εμπορικός πόλεμος (Γράφει ο Ιωάννης Ευθυμιάδης)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Τι είναι ο πόλεμος; Ο πόλεμος είναι ένας ανορθόδοξος τρόπος που προκαλείται από μια αδυναμία. Είναι μια πολύ παλιά φυσιολογική ενέργεια, από την εποχή του ανθρώπου Νεάντερταλ. Υπάρχουν διαφορετικά είδη πολέμων. Στην αρχική εποχή του Νεάντερταλ οι “πόλεμοι” μεταξύ των ομάδων ξεκινούσαν για να  διεκδικήσουν τροφή, νερό, γυναίκες, γενικά για μια άμεση ανάγκη λόγω στέρησης βασικών αγαθών για την επιβίωση. Αυτοί ήταν οι πρώτοι ιστορικοί πόλεμοι.

Η “εξέλιξη” του ανθρώπινου είδους Νεάντερταλ έφτασε στο σημείο του πολιτισμού, της λογικής, της γνώσης και όλα αυτά στο πλαίσιο μιας υποτιθέμενης δημοκρατικής ελευθερίας πριν 2.500 χρόνια π.Ι.

Αυτός ήταν ο πολιτισμός των αρχαίων Ελλήνων.

Παρόλο που στην Ελλάδα υπήρχε μια αναπτυγμένη φιλοσοφία και μαθηματική γνώση, φυσικά από μια μερίδα ανθρώπων, οι υπόλοιποι συνέχιζαν τους πολέμους όπως γνωρίζουμε μεταξύ Αθηναίων, Αρκάδων, κατοίκων Λακωνίας, Σπαρτιατών, Μακεδόνων, Περσών κ.λπ.

Αυτοί οι πόλεμοι στηρίζονταν σε μια διαφορετική λογική, αυτή των “αρχηγών” βασιλιάδων. Ήθελαν να δείξουν την δύναμή τους και να προεκτείνουν την πόλη-κράτος τους. Η διαφορά των αρχαίων βασιλιάδων, με όλους τους σημερινούς αρχηγούς των κρατών είναι ότι  εν καιρώ πολέμου οι αρχαίοι (ηγέτες) βασιλιάδες πήγαιναν στη πρώτη γραμμή να πολεμήσουν για το κράτος τους μαζί με τους στρατιώτες, όπως για παράδειγμα ο στρατηλάτης Μ. Αλέξανδρος κ.ά.

Βλέπετε καμία διαφορά του Νεάντερταλ από τον σημερινό μας πολιτισμό της τεχνολογίας και της φιλοσοφικής δημοκρατίας;  Δυστυχώς δεν βλέπω καμία ουσιαστική διαφορά. Η μόνη διαφορά είναι ότι αναπτυχθήκαμε τεχνολογικά και εκσυγχρονιστήκαμε.

Σήμερα ο πόλεμος πλέον είναι ένα κίνητρο εκφοβισμού που χρησιμοποιείται από μια αδυναμία του υπερεγώ για να ικανοποιήσει τις ενορμήσεις τους.

Φυσικά αυτό αφορά μόνο τους δειλούς αρχηγούς των κρατών που δίνουν μόνο εντολές και κρύβονται πίσω από την κουρτίνα.  

Φτάσαμε σήμερα στο σημείο να λέμε ότι ο πόλεμος είναι πλέον σήριαλ και πουλάει από τη ροή των δελτίων ειδήσεων. Καθόμαστε ήσυχα στην πολυθρόνα ανοίγουμε την τηλεόραση πίνουμε την μπίρα μας, τρώμε τα πατατάκια και χαζεύουμε τον πόλεμο. Ο πόλεμος του καναπέ!  

Ένα  ερώτημα, τροφή για σκέψη, χωρίς απάντηση. Εφόσον η παγκόσμια νομοθεσία της Δημοκρατικής δικαιοσύνης είναι “υποθετικά” απόλυτη, δίκαιη όπως στην Αμερική, την Ευρωπαϊκή Ενωση κ.λπ.  Με ένα νομοθετικό διάταγμα των αποφάσεων θα μπορούσαν να σταματήσουν τους πολέμους και όποιος τον προκαλούσε τότε να υπήρχαν οικονομικές κυρώσεις η αποζημιώσεις.              

Μήπως δεν τους συμφέρει να σταματήσουν τους πολέμους;

Να μην ξεχνάμε ότι η παρουσία του πολέμου μας έκανε και ένα καλό, θεραπευτήκαμε ξαφνικά ψυχολογικά από τον κορωνοϊό. Για τον COVID-19 δεν υπάρχουν πλέον συχνές ανακοινώσεις για θετικά συμπτώματα ούτε για κανέναν θάνατο από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.  

Τι παράξενη εξέλιξη έχει ο άνθρωπος!

Συγγραφέας – ερευνητής Ιωάννης Ευθυμιάδης


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.