Ενδιαφέρον…

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Γράφει ο Θανάσης Γερμανίδης

«Υπάρχουν επαγγελματίες νικητές αλλά και επαγγελματίες ηττημένοι» -Θανάσης Καρτερός, από το βιβλίο του «Το τελευταίο τραμ».

Δυο άντρες πλακώθηκαν στο ξύλο και οι φωνές και τα βρισίδια φτάσαν’ στα ουράνια. Επενέβη ο Όμηρος (ο αρχαίος) και είπε: «ποίον σ’έπος φύγεν έρκος οδόντων;» («πως ξεστόμισες τέτοιον λόγο;»). Αυτό ταιριάζει και για τη Βουλή.

Τα πιο καλά βιβλία είναι αυτά που τα ανασύρουμε από τη βιβλιοθήκη μας και τα διαβάζουμε για δεύτερη φορά έστω και αν η πρώτη ανάγνωση έχει γίνει πριν δέκα χρόνια. Σίγουρα θα μας χαμογελάσει η βιβλιοθήκη μας.

Πρόταση για ένα εξαιρετικό βιβλίο. «Η φάρμα των ζώων» του GEORGE ORWELL (1903-1950), Βρετανού συγγραφέα. Έγινε διάσημος με το βιβλίο του, 1984. Το κείμενο που ακολουθεί είναι γραμμένο στο οπισθόφυλλο του βιβλίου: «Η ΦΑΡΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ. Όλα τα ζώα είναι ίσα, όμως μερικά ζώα είναι πιό ίσα από άλλα. Τα ζώα ανατρέπουν τον αγρότη της φάρμας και αναλαμβάνουν δράση. Έχουν αποφασίσει να δημιουργήσουν την ουτοπική κοινωνία προόδου, δικαιοσύνης και ισότητας, αφού όλα τα ζώα είναι ίσα. Παρόλο που συμμετέχουν με τη καρδιά και τη ψυχή τους στην επανάσταση, τα πράγματα δε γίνονται καλύτερα, χειροτερεύουν. Καταλήγουν να δουλεύουν όλοι σκληρότερα. Η επανάσταση έχει προδοθεί. Τα γουρούνια που ήταν οι πρωτεργάτες της επανάστασης, ζουν τώρα στο σπίτι του αγρότη και περπατούν στα δυο πίσω πόδια τους, κάτι που είχαν ορκιστεί ότι δεν θα έκαναν ποτέ. Λένε στα υπόλοιπα ζώα πως να σκέφτονται και πως να συμπεριφέρονται, με συνεχή καθοδήγηση από την αναπτυσσόμενη ανώτερη τάξη…»

«Το έθνος είναι ένα σύνολο ανθρώπων που τους ενώνει η ίδια λανθασμένη ιδέα για την καταγωγή τους και μια κοινή απέχθεια έναντι των γειτόνων τους…» -Ανώνυμος

«Ο θάνατος είναι η τέλεια απουσία, χωρίς τη δυνατότητα νέας αρχής» -ANTONIO FUSCO, Συγγραφέας. Ξέρω ότι πολλοί θα διαφωνήσετε με τον συγγραφέα. Μπορείτε να του αντιπείτε: «Έτσι είναι αν έτσι νομίζεις…» -Λουίτζι Πιραντέλο, Ιταλός φιλόσοφος.

Γ.Θ.

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 959 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.