Ενεργειακή κοινότητα για τους ΤΟΕΒ σχεδιάζει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Κοινοποιώντας δείχνεις το ενδιαφέρον σου...

Στη δημιουργία  Ενεργειακής Κοινότητας για τους Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ), θα προχωρήσει άμεσα η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με στόχο τη μείωση του ενεργειακού κόστους και το πρασίνισμα της αγροτικής παραγωγής.

Την Τετάρτη 25 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη σύσκεψη για το σκοπό αυτό, στο αμφιθέατρο της Περιφέρειας, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη, του Εντεταλμένου Συμβούλου για θέματα ΤΟΕΒ Μάνου Θωμά, του Προέδρου του Συνδέσμου Επενδυτών Φωτοβολταϊκών Δυτικής Μακεδονίας Αντώνη Σιαμπανόπουλου και εκπροσώπων των ΤΟΕΒ της Περιφέρειας.

Ο Περιφερειάρχης ανέπτυξε στους παρευρισκόμενους το σχεδιασμό της Περιφερειακής Αρχής και τη βαρύτητα που δίνει στα αρδευτικά δίκτυα και τους ΤΟΕΒ στον αγροτικό τομέα, που έχει ως κεντρικό στόχο την αύξηση της αρδευόμενης γεωργικής γης στη Δυτική Μακεδονία, με επιμέρους στόχους:

  • Τη συντήρηση των αρδευτικών δικτύων.
  • Την ενεργειακή αναβάθμιση και αυτοτέλεια των ΤΟΕΒ και κατ’ επέκταση τη μείωση του ενεργειακού κόστους άρδευσης και το μηδενισμό του αποτυπώματος του άνθρακα στα παραγόμενα προϊόντα.
  • Την κατασκευή νέων φραγμάτων και τη δημιουργία νέων ΤΟΕΒ και αρδευτικών δικτύων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάστηκε και η πρόταση του κ. Κασαπίδη για τη σύσταση και ανάπτυξη Ενεργειακής Κοινότητας των ΤΟΕΒ της Δυτικής Μακεδονίας, τονίζοντας παράλληλα  πως μόνο με τη συνεργασία και τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό θα έχουμε θετικό πρόσημο για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επενδυτών Φωτοβολταϊκών Δυτικής Μακεδονίας Αντώνης Σιαμπανόπουλος, παρουσίασε στους εκπροσώπους των ΤΟΕΒ τις τεχνικές λεπτομέρειες της πρότασης, ενώ επεσήμανε τα οφέλη και τις απαιτήσεις του θετικού αυτού εγχειρήματος για την Περιφέρειά μας.

Τέλος, αποφασίστηκε η έναρξη των διαδικασιών σύστασης της Ενεργειακής Κοινότητας με τους ΤΟΕΒ που ήδη έχουν σχετικές αποφάσεις των Διοικητικών τους συμβουλίων, ενώ δόθηκε προθεσμία έως την άλλη Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου, για τις αντίστοιχες αποφάσεις των υπολοίπων ΤΟΕΒ. 

Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας χάρτης

Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 914 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό8%

Terra Greca - Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων - Φλώρινα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *