Ενεργοποίηση του άρθρου 78, παράγραφος 3 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Ενεργοποιήθηκε το άρθρο 78, παράγραφος 3 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο δίνει το δικαίωμα στη χώρα μας άμεσης επιστροφής μεταναστών στην Τουρκία, χωρίς να γίνονται δεκτές αιτήσεις  ασύλου.

Με την ενεργοποίηση του άρθρου η Τουρκία οφείλει να υπαναχωρήσει στην τακτική της μεταφοράς μεταναστών στον Έβρο και τα Μικρασιατικά Παράλια και τη διευκόλυνση της μετάβασής τους σε Ελληνικό έδαφος.

Ήδη πολλοί μετανάστες απομακρύνονται από τις περιοχές αυτές ως αποτέλεσμα της ενεργοποίησης από την ΕΕ του άρθρου αυτού (βλ. http://www.sport-fm.gr/article/epikairotita/ti-simainoun-ta-metra-pou-apofasise-to-kusea/4044812).

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι εύλογα: Γιατί η Ελληνική Κυβέρνηση δεν ζήτησε την εφαρμογή αυτού του άρθρου νωρίτερα; Γιατί η Κυβέρνηση επέτρεψε την αθρόα εισβολή μεταναστών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αναδεικνύοντας ως λύση την επίταξη γης, τη δημιουργία κλειστών δομών φιλοξενίας και την επιβολή των μέτρων αυτών με την αποστολή των ΜΑΤ σε Χίο και Λέσβο, ενώ υπήρχε πολιτικός τρόπος επίλυσης του προβλήματος;

Η απάντηση είναι προφανής… Αν και υπάρχουν πολιτικές λύσεις, δυστυχώς δεν υπάρχουν Έλληνες πατριώτες πολιτικοί!!

Πηγή: ΚΟΙΝΩΝΙΑ – Πολιτική Παράταξη Συνεχιστών της Πολιτικής του Καποδίστρια

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *