Ενημερωτική εκδήλωση στο Αμύνταιο με στόχο την προώθηση του Τοπικού Σήματος για την «Καφέ Αρκούδα» στις επιχειρήσεις (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Ενημερωτική εκδήλωση με στόχο την προώθηση του Τοπικού Σήματος για την “Καφέ Αρκούδα” στις επιχειρήσεις της περιοχής του Δήμου Αμυνταίου διοργάνωσε, την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, το Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Φλώρινας και ο Δήμος Αμυνταίου σε συνεργασία με την εταιρεία Συμβούλων Lever A.E και τη Περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ», στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Αμυνταίου.

LIFEAMYBEAR-AMYNTAIO-SHMA KAFE ARKOYDAS-2019

Παράλληλα έγινε ενημέρωση των παρευρισκόμενων ως προς τις διαχειριστικές πρακτικές για τις περιπτώσεις εμφάνισης αρκούδας σε περιοχές ανθρώπινης δραστηριότητας ή κατοικίας. Παρόμοια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και στη Φλώρινα.

LIFEAMYBEAR-AMYNTAIO-SHMA KAFE ARKOYDAS-2019

Το έργο LIFEAMYBEAR υλοποιείται από τον Οκτώβριο του 2016 και πρόκειται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2021. Στοχεύει στη βελτίωση των συνθηκών συνύπαρξης ανθρώπου – αρκούδας στην περιοχή του Αμυνταίου και της Φλώρινας και στην ενημέρωση σχετικά με την προστιθέμενη αξία πού μπορεί να προσδώσει η αρκούδα ως σύμβολο σε προϊόντα και υπηρεσίες της τοπικής οικονομίας.

Στο εταιρικό σχήμα του έργου LIFEAMYBEAR συμμετέχουν η LEVER A.E., συντονιστής έργου, ο Δήμος Αμυνταίου, η Διεύθυνση Δασών Φλώρινας της ΑΔΗΔΜ (Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας) και η Περιβαλλοντική Οργάνωση ΚΑΛΛΙΣΤΩ. Στόχος των εκδηλώσεων σε Αμύνταιο και Φλώρινα είναι η ενημέρωση των επιχειρήσεων για τα οφέλη από τη λήψη του σήματος «Καφέ Αρκούδας» και για τις απαιτήσεις (μέτρα, πρακτικές) και τις διαδικασίες που πρέπει να εφαρμόσουν οι επιχειρήσεις προκειμένου να λάβουν το τοπικό σήμα.

LIFEAMYBEAR-AMYNTAIO-SHMA KAFE ARKOYDAS-2019

Μετά το πέρας της εκδήλωσης διανεμήθηκαν Κυτία Πρώτων Βοηθειών αντιμετώπισης της δηλητηρίασης σκύλων και βεβαιώσεις συμμετοχής, οι οποίες είναι απαραίτητες κατά τη διαδικασία απονομής του Σήματος «Καφέ αρκούδας» στις επιχειρήσεις.

Την απονομή του τοπικού σήματος για την “Καφέ Αρκούδα” σε επιχειρήσεις της περιοχής των Δήμων Αμυνταίου και Φλώρινας θα αναλάβει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Φλώρινας και η απονομή του αναμένεται να συμβάλει στην παραγωγή προϊόντων φιλικών προς την καφέ αρκούδα και γενικότερα τη βιοποικιλότητα της περιοχής καθώς και στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της τοπικής οικονομίας και του εισοδήματος των επιχειρήσεων που θα λάβουν το σήμα.

Δείτε το σχετικό βίντεο και φωτογραφίες:


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.