Ενσυνείδητα και ασυνείδητα ρομπότ (2ο μέρος)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

H χειραγώγιση του νου με τσιπ είναι το κερασάκι στην τούρτα των αδιάκοπων προσπαθειών του ανθρώπου να καθοδηγήσει, να μεταπείσει, να επιβληθεί, να συμμορφώσει, να αλλοτριώσει, να κυριαρχήσει στους άλλους. Οι πρώτες προσπάθειες στηρίχτηκαν σε πειράματα με παραισθησιογόνα και ακολούθησαν πειράματα με Η/Μ κύματα.

Όπως λέει ο καθηγητής φυσικής Antony C Sutton στο πρώτο μέρος τηλεοπτικής του συνέντευξης (1.20–1.53)  από τη δεκαετία του ’80, στο κανάλι Breaking the Matrix:

«Η/Μ κύματα συγκεκριμένης συχνότητας έχουν την ίδια επίδραση που έχουν τα ναρκωτικά χάπια. Ο,τιδήποτε πετυχαίνει κανείς με τα ναρκωτικά, μπορεί να το πετύχει και με Η/Μ κύματα ! Έτσι φτάσαμε στον χειρισμό του νου -και υποταγής της βούλησης- μέσω τσιπ».

Στο με πλούσια βιβλιογραφία άρθρο Mind control and the american government μνημονεύονται τα σχετικά με τον έλεγχο του νου και της συμπεριφοράς πειράματα, που έγιναν στο πλαίσιο του προγράμματος ΜΚ Ultra. Προγράμματος, που διεξαγόταν από τη δεκαετία του ’50, το οποίο ήλεγξαν επιτροπές που συγκρoτήθηκαν επί προέδρου Ford από το 1975 ως το 1977 (τα πρακτικά της επιτροπής εδώ), μετά από καταγγελίες θυμάτων για χρήση απάνθρωπων μεθόδων εναντίον τους. Μεθόδων που ακόμα τα στοιχειώνουν, επειδή οι μυστικές υπηρεσίες που διεξήγαγαν τα πειράματα αυτά χρησιμοποιούσαν παιδιά, αλλά και ενήλικες, ακόμα και στρατιωτικούς, χωρίς τη συναίνεσή τους (!) επί σειρά ετών, προσπαθώντας να τα μετατρέψουν σε πειθήνια άβουλα όργανα που θα διέπρατταν φόνους ή/και κατασκοπεία κατά παραγγελία των αρχών (manchurian candidates).

Κατάλογος κάποιων υπο-προγραμμάτων του ΜΚ ULTRA με την κωδική ονομασία τους, τους επικεφαλής ψυχολόγους, με απαρίθμηση των μέσων και των κοινωνικών ομάδων στις οποίες εφαρμόστηκαν και τους επιδιωκόμενους σκοπούς, υπάρχει στα ανωτέρω αναφερόμενα πρακτικά της επιτροπής, στις σελ. 65-171 των παραρτημάτων Α,Β,Γ (Appendix A,B,C) και στο de.spiritualwiki.org/wiki/-Bewusstseinskontrolle.

Σημείωση:

1) Συνιστάται η ανάγνωση μόνο του καταλόγου των υπο-προγραμμάτων που αναφέρονται στο σάϊτ spiritualwiki, καθώς οι υπόλοιπες πληροφορίες δεν αφορούν το θέμα του άρθρου αυτού και δεν έχουν ελεγχθεί.

2) Μια ιδέα για τις μεθόδους του Project Monarch όπως αναφέρονται στο ανωτέρω σάϊτ, δίνουν οι πίνακες της ζωγράφου Kim Noble, που έδωσε συνέντευξη στην Oprah Winfrey μιλώντας σε πρώτο πληθυντικό «εμείς, εμάς» (us, we), σα να ήτανε πολλοί..

Oι πίνακές της όπως φαίνεται, απεικονίζουν  μεθόδους για τεχνητή αλλαγή (διχασμό) της προσωπικότητας. Μάλιστα στο 3.46-3.54 του «The multiple personalities of art» έχει ζωγραφίσει πάτωμα-σκακιέρα, ενώ ο παρουσιαστής εξηγεί ποιό σκοπό εξυπηρετεί αυτό.

Γενικά δείχνει:

Bιασμό παιδιού (της ίδιας;) παρουσία τρίτων που γελάνε για να του επιτείνουν τον πόνο και να του τσακίσουν το ηθικό (το αρκουδάκι του παιδιού είναι πεταμένο στο πάτωμα), παρουσία παιδιού (της ίδιας;) σε βάναυσες κι απάνθρωπες σκηνές κακοποίησης τρίτων (παιδιών και εγκύων), πρόκληση φόβου και καταπιεσμένης οργής σε παιδιά μέσω βασανιστηρίων, απόγνωση. Ο νευροψυχολόγος Nicholas Humphrey στη σελ 17 επ της έρευνάς του το 1989 γι αυτό φαινόμενο λέει, ότι ο διχασμός προξενείται από πολλές διαφορετικές τραυματικές εμπειρίες στην παιδική ηλικία,σε μια προσπάθεια να ξεφύγει το άτομο απ΄τον πόνο (escape effort)και ότι αυτή είναι η κρατούσα άποψη της επιστήμης.

Οι υπεύθυνοι του προγράμματος αυτού γνώριζαν καλά τί έκαναν, αφού χρησιμοποίησαν παιδιά για πειράματα. Παιδιά, που παρέδιδαν σε άτομα που ικανοποιούσαν τις άρρωστες ορέξεις τους (ψυχοπαθείς sex offenders).

Τα πειράματα όμως της CIA για τον έλεγχο (υποταγή-χειραγώγιση) της σκέψης βασίστηκαν με τη σειρά τους σε παλιότερα πειράματα των ναζί, όπως διαβάζουμε στο άρθρο «Η σκοτεινή ιστορία των μυστικών προγραμμάτων της CIA για τον έλεγχο της σκέψης». 

H αμερικανική κυβέρνηση εκείνα τα χρόνια, εκτός του ότι παρείχε άσυλο σε ναζί γιατρούς, τους πλήρωσε κι από πάνω για να μάθει τα αποτελέσματα των ερευνών τους και για να δεχτούν να συνεργαστούν μαζί της, στα νέα της πειράματα του MK ULTRA. Αυτό υποστηρίζει ο καθηγητής ιατρικής στο πανεπιστήμιο του Αγ. Μάρκου στο Περού David Salinas Flores στο άρθρο του Mind Control, from Nazis to Darpa, o οποίος πιστεύει ότι τα προγράμματα συνεχίζονται σε λατινοαμερικανούς πολίτες/ασθενείς σε νοσοκομεία, εν αγνοία τους.

Τελικά α) σταμάτησαν ή συνεχίζονται με άλλη μορφή και μέσα, τα πειράματα νοητικού χειρισμού ατόμων (mind control) και, είτε ναι είτε όχι β) ποιές είναι οι πολιτικοστρατιωτικές εφαρμογές των νέων τεχνολογιών που αναπτύχθηκαν χάρη σ’ αυτά;

α) Πέρα από τον ανωτέρω καθηγητή D. S Flores κι άλλοι επιστήμονες λένε πως αυτά συνεχίζονται:

1) Ο φυσικός Antony Sutton, που στη συνέντευξή του (ο.α), δήλωσε:

– «Ενώ μέχρι τις αρχές του ’70 γινόταν μόνο πειράματα με Η/Μ κύματα, μετά το ’70 άρχισαν να εφαρμόζουν τον “ψυχοενεργητικό χειρισμό” ανθρώπων με Η/Μ κύματα» (8.28 επ)  

– Ψυχοτρονική λέγεται ο χειρισμός και η αλλαγή -με ηλεκτρονικά μέσα- της συμπεριφοράς και των βιολογικών λειτουργιών από απόσταση (3.26 – 4.05)

– Με κάποιες Η/Μ συχνότητες μπορούν να προξενήσουν εμφράγματα από απόσταση.
Η θωράκιση των τζαμιών με χαλκό και ατσάλι δεν αποτρέπει τις συχνότητες αυτές
(6.34)

– Η απόσταση δεν παίζει ρόλο, επειδή χρησιμοποιούνται αναμεταδότες. Μόνο η συχνότητα μετρά (7.10)

– Με συχνότητες γύρω στα 11Hz/sec μπορούν να προξενήσουν αναστάτωση στα πλήθη και εξέγερση (4.13)

– Μπορούν να εντοπίσουν ένα άτομο όπου κι αν βρίσκεται, μέσω μιάς φωτογραφίας του, που την τοποθετούν σε μηχάνημα κι αυτό αναγνωρίζει -σαν GPS- τα χαρακτηριστικά του ατόμου και τη θέση του. Έτσι είχαν εντοπίσει αξιωματικούς του ΠΝ που εργαζόταν σε υποβρύχια (12.23).

2)  Ο γερμανοσουηδός δικηγόρος και εκπρόσωπος οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων Henning Witte επίσης ισχυρίζεται ότι συνεχίζονται (ενάντια σε διάφορες ομάδες πολιτών)

3) Ο John J. McMurtrey, ειδικός στη φωτονική μηχανική και τους ημιαγωγούς (βλ κατωτέρω)

4) O καθηγητής φυσικής Barrie Trower που εργάστηκε στα μικροκύματα για το βασιλικό ναυτικό και την ΜΙ6, δήλωσε και αυτός ότι συνεχίζονται και μάλιστα εναντίον αγνώστου αριθμού πολιτών παγκόσμια, στη συνέντευξή του The Cooking of Humanity.

Αποδείξεις ωστόσο, πέρα από πληθώρα δημοσιευμάτων, συνεντεύξεων και βιβλίων δεν υπάρχουν και μία υπόθεση είναι ότι κάποιοι, μπορεί να διασπείρουν σκόπιμα το φόβο στην κοινωνία, ώστε να τον εκμεταλλευτούν αργότερα για άγνωστους σκοπούς, ή ακόμα μπορεί πειράματα να γίνονται, αλλά να συγκαλύπτονται από τις κυβερνήσεις, όπως ομολογούν ότι πρέπει να γίνεται, οι στη συνέχεια του παρόντος αναφερόμενοι στρατιωτικοί S. Metz και J. Kiwit. «Ο Πούτιν πάντως είπε το ναι» στη χρήση όπλων ελέγχου του νου, τουλάχιστον ενάντια σε αντιφρονούντες.

β) Οι πολιτικοστρατιωτικές εφαρμογές του επηρεασμού της ψυχολογίας των μαζών είναι γνωστές. Μόνο τα μέσα αλλάζουν. Ένα από τα μέσα αυτά είναι και η τέχνη, προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα.

Η τέχνη από παλιά επιστρατευόταν σα μέσο προπαγάνδας σε καιρούς πολέμου (εμβατήρια, τραγούδια, θέατρο, κινηματογράφος,  αφίσες, ραδιοτηλεοπτικές διαφημίσεις), επειδή τα μηνύματα κατασταλάζουν ευκολώτερα στο υποσυνείδητο σαν παιχνίδι (entertainment is the game), όπως μας «αποκαλύπτουν» οι στίχοι του τραγουδιού της Kate Bush Experiment 4: «we were working secretly for the military». Στρατευμένοι επιστήμονες και καλλιτέχνες στην προπαγάνδα υπέρ ή/και στη θέση των ψυχοτρονικών όπλων; Γιατί όχι; Οι συγκεκριμένοι στίχοι είναι ιδιότυποι και μοιάζουν με προπαγάνδα.

Σημείωση:
Στο ιδιαίτερο βιντεοκλίπ του τραγουδιού αυτού, παρουσιάζεται ένας πειθήνιος -σαν υπάλληλος- επιστήμονας να μπαίνει σε κατάστημα μουσικών οργάνων, που χρησιμεύει σα βιτρίνα εργαστηρίου πειραμάτων ήχου και οπτικών παραισθήσεων, με ανθρώπους σαν πειραματόζωα!

Με ψυχοτρονικά λοιπόν μηχανήματα, των οποίων η λειτουργία βασίζεται -ούτως η άλλως- στα Η/Μ κύματα, παραλληλίζονται οι στίχοι κι οι μελωδίες των τραγουδιών, αφού και αυτά φτάνουν στους ακροατές με Η/Μ κύματα και επηρεάζουν τη διάθεσή μας, δημιουργώντας μας εικόνες, σκέψεις και συνειρμούς!

Και το πληθυντικό άρθρο «we» αφορά τους καλλιτέχνες, που προφανώς λειτουργούν επί χρήμασι, σα στρατευμένοι επιστήμονες, παραμένοντας, όπως ομολογούν, αόρατοι στο στόχο τους: «Κανείς δε θα μας κατηγορήσει, γιατί δε θα ‘μαστ’ εκεί.. Κανείς δε θα μας πιάσει στα πράσα».

Κι έτσι είναι. «Το πλεονέκτημα των όπλων κατευθυνόμενης ενέργειας έναντι των συμβατικών είναι, ότι μπορείς να αρνηθείς ότι τα χρησιμοποίησες!» («the advantage of directed energy weapons over conventional ones, is deniability») τονίζουν οι S. Metz και J. Kiwit στη σελ 14/28 της αναφοράς τους προς το Army War College, με τίτλο The revolution in military affairs and conflict short of war. Η αναφορά αυτή έγινε το 1994.

Επειδή οι στρατιωτικές εφαρμογές περνάνε συνήθως μετά από 30-40 χρόνια και στο λιανεμπόριο, τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας προϊδεάζουν τα πλήθη για την ανάγκη προσαρμογής τους στα νέα δεδομένα της 4ης βιομηχανικής επανάστασης..

«Η προσαρμογή όμως αυτή», όπως τονίζουν οι στρατιωτικοί Steven Metz και James Kiwit, στις σελ 14-15/28 επ. της ανωτέρω αναφοράς τους, «μπορεί να εξασφαλιστεί  μόνο μέσω ριζικής αλλαγής των παραδοσιακών αμερικανικών αξιών, οι οποίες αποτελούν το πιο σημαντικό εμπόδιο στην πλήρη χρήση αυτών των νέων τεχνολογιών.

Θα χρειαστεί λοιπόν μια πραγματική επανάσταση στην ηθική και στην πολιτική, αφού οι αμερικανοί δε θα δεχτούν επ’ ουδενί τη χρήση τεχνολογικών μέσων που θα στοχεύουν για παράδειγμα αποκλειστικά κάποιες φυλές! Διαφορετικά, θα πρέπει ν’ αρνηθούμε δημόσια (στο κοινό) τη χρήση τέτοιων τεχνολογιών.

Άλλη λύση θα ήταν να καλλιεργηθεί η ανασφάλεια στην κοινωνία, αφού μόνο τότε θα προκύψει η ανάγκη να απεμπολήσουν οι πολίτες τα δικαιώματά τους ή και να αναζητήσουν νέες μορφές πνευματικής οχύρωσης χάριν περισσότερης ασφάλειας»

Σε περιπτώσεις ριζικών κοινωνικών αλλαγών, οι παράπλευρες απώλειες δεν υπολογίζονται: Όσοι δεν αντέχουν.

Ένας κατάλογος των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που έχουν χορηγηθεί μέχρι σήμερα και αφορούν τεχνολογία αιχμής -πέραν του τσιπ- για την αναγνώριση ατόμων και για καταγραφή και επηρεασμό των βιολογικών και νοητικών τους λειτουργιών, υπάρχει στις πηγές (references) της έρευνας του  John  J McMurtrey, που δημοσιοποιήθηκε και από τον αμερικανό δικηγόρο Paul Gaffney στο πλαίσιο ερωτήματός του στο Ministry of Defense (ΜοD) βάσει της ελευθερίας της πληροφόρησης (FOI), με αριθμημένα τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας του καταλόγου.

Μεταξύ άλλων καταγράφονται διπλώματα για χειρισμό του νευρικού συστήματος απο απόσταση (Remote Neural Monitoring, RNM), όπως το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας  που χορηγήθηκε στο Robert G. Malech το 1976: Apparatus and method for remotely monitoring and altering brain waves.

Στις REFERENCES της έρευνας αναφέρονται και διπλώματα για:

  • Κατευθυνόμενη εκπομπή ήχου
  • Αναγνώριση ατόμων από το βάδισμά τους
  • Αναγνώριση ατόμων όταν βρίσκονται σε κλειστούς χώρους σε τοίχους από μπετόν
  • Πρόκληση συναισθημάτων και αντιδράσεων (επιθυμητών καταστάσεων συνείδησης): Μonroe Patent # 5356368 Method of and apparatus for inducing desired states of consciousness.

Tα διπλώματα είναι προσβάσιμα μέσω αναζήτησης στη Google ή μέσω Espacenet patent search.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει μηχάνημα κατευθυνόμενης εκπομπής ήχου με ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΕΤΕΡΟΔΙΝΗΣΗ που εφηύρε ο Elwood Norris. Οι τεχνικές προδιαγραφές αυτού του μηχανήματος και το επιστημονικό υπόβαθρο της εφεύρεσής του, δίνονται στην από 17/7/1996 αίτηση του εφευρέτη για χορήγηση διεθνούς διπλώματος ευρεσιτεχνίας. Μάλιστα o Ε. Norris κέρδισε το βραβείο Lemelson-MIT το 2005, για μηχάνημα που απομονώνει διαφορετικές κινήσεις σ’ έναν οργανισμό, στέλνοντας υπέρηχους που διαπερνούν το δέρμα.
Σχετικό διάγραμμα υπάρχει εδώ.

Συγγραφέας:

Αλέξανδρος Λαβιδάς Μωυσίδης

Αλέξανδρος  Λαβιδάς – Μωυσίδης – Αξιωματικός του ΕΝ

Ενσυνείδητα και ασυνείδητα ρομπότ (1ο μέρος)

Ενσυνείδητα και ασυνείδητα ρομπότ (2ο μέρος)

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.