Εντοπισμός και διάσωση δυο πελαργών στην Τ.Κ. Ιτιάς του Δήμου Φλώρινας

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Δυο πελαργοί εντοπίστηκαν στις 2-9-2019 από κάτοικο της Τ.Κ. Ιτιάς του Δήμου Φλώρινας, ο οποίος ενημέρωσε τηλεφωνικά για το περιστατικό, τη Διεύθυνση Δασών Φλώρινας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.

Αμέσως μετά την ενημέρωση, υπάλληλοι της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας μετέβησαν στο σημείο και περισυνέλεξαν τους δυο πελαργούς, οι οποίοι βρίσκονταν σε περιφραγμένο χώρο στην αυλή του πολίτη που ενημέρωσε την ανωτέρω Δασική Υπηρεσία.

Διαπιστώθηκε ότι οι πελαργοί δεν ήταν σε θέση να πετάξουν και προφανώς είχαν αποκοπεί από το υπόλοιπο σμήνος που έχει ήδη αποδημήσει από τη χώρα.

πελαργοί Ιτιά

Για τη διάσωση και την παροχή ανάλογης φροντίδας των πελαργών, η Διεύθυνση Δασών Φλώρινας απευθύνθηκε στην Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος (ΕΠΠ) που εδρεύει στην πόλη της Καστοριάς και λειτουργεί Σταθμό Περίθαλψης Αγρίων Ζώων και Πτηνών, προκειμένου να μεταφερθούν στον εξειδικευμένο Σταθμό και να τους παρασχεθεί η ανάλογη περίθαλψη.

Για την ασφαλή μεταφορά των δυο πελαργών, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες 3-9-2019 με υπηρεσιακό όχημα της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας, χρησιμοποιήθηκε σιδερένιος κλωβός μεγάλων διαστάσεων εξασφαλίζοντας παράλληλα και την άνετη παραμονή τους σε αυτό κατά τη διάρκεια μεταφοράς τους.


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.