Εντοπισμός νεκρού ζαρκαδιού στην Τ.Κ. Σκλήθρου του Δήμου Αμυνταίου

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

To απόγευμα της 24ης Μαΐου, η Διεύθυνση Δασών Φλώρινας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, ειδοποιήθηκε από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ για ένα νεκρό ζαρκάδι στην Τ.Κ. Σκλήθρου Δήμου Αμυνταίου.

Αμέσως κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας μετέβη στο σημείο, περισυνέλλεξε το άτυχο ζώο και το μετέφερε στο Κτηνιατρείο Φλώρινας προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου του.

Σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας του Κτηνιάτρου, το νεαρό αρσενικό ζαρκάδι βρισκόταν σε κατάσταση αρχόμενης σήψης, στο σώμα του οποίου και συγκεκριμένα στο ύψος των γλουτών στην αριστερή εξωτερική επιφάνεια του σώματος εμφανίζονταν τρία τραύματα στρογγυλού σχήματος καθώς και ένα τέταρτο μικρότερο στην αριστερή πλευρά της κοιλιακής  χώρας, τα οποία δεν ήταν διαμπερή, ούτε βρέθηκαν βόλια εντός των υποκείμενων μυών ώστε να δώσουν την ισχυρή βεβαιότητα για τραύματα από πυροβόλο όπλο. Οι υποδόριες αιμορραγίες στην αριστερή και δεξιά πλευρά του σώματος, δεν αποκλείουν τραυματισμό από αυτοκινητιστικό ατύχημα.

Μετά από υποδείξεις της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας και τη βοήθεια του Δήμου Φλώρινας, έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για την ταφή του ζώου. Επισημαίνουμε ότι, η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της Π.Ε. Φλώρινας έχει συγκροτηθεί από τις 04-09-2014 κατ’ εφαρμογή της 104180/433/2014 ΚΥΑ, και είναι αρμόδια για την διαχείριση περιστατικών προσέγγισης αρκούδας και άλλων ειδών άγριας πανίδας σε κατοικημένες περιοχές.

Για περισσότερες πληροφορίες: Δ/νση Δασών Φλώρινας: 23850.45757

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.