Επέτειος των 109 χρόνων της απελευθέρωσης της πόλης του Αμυνταίου από τον τουρκικό ζυγό (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Ο Δήμος Αμυνταίου τίμησε σήμερα 6 Νοεμβρίου την Επέτειο των 109 χρόνων της Απελευθέρωσης της πόλης του Αμυνταίου από τον Οθωμανικό ζυγό.

Το πρωί τελέστηκε η επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό  Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και στη συνέχεια έγινε μετάβαση στην Τ.Κ. Ροδώνα  όπου πραγματοποιήθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πλατείας.

Αφού τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, η τελετή ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Φιλαρμονική του Δήμου Φλώρινας. Λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού την παρούσα περίοδο, δεν πραγματοποιήθηκαν οι στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Άνθιμος Μπιτάκης, ο Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης, οι βουλευτές της ΠΕ Φλώρινας κ.κ. Γιάννης Αντωνιαδης και κ.Πέτη Πέρκα, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Ιωάννης Κιοσές, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ροδώνα κ. Δημήτριος Παρασκευάς, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου κ. Χρήστος Θωμαϊδης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Στυλιανός Δεμερτζίδης, κ. Κιοσές Παναγιώτης, κ. Ιορδάνης Μπάντης, κ. Μπερμπερίδης Πέτρος και κ. Σαργιαννίδης Παύλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Λιάσης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Εκπρόσωποι του Στρατού, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, της Εθνικής Οργάνωσης Μακεδονομάχων Αμυνταίου ‘’Ο Παύλος Μελάς’’ καθώς και της Παμμακεδονικής Ένωσης Ελλάδας-Αυστραλίας.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Ηλίας Μογλενίδης.

Ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Άνθιμος Μπιτάκης με αφορμή την επέτειο των 109 χρόνων από την απελευθέρωση του Αμυνταίου εξέδωσε το αικόλουθο μήνυμα:

Φέτος, συμπληρώνονται 109 χρόνια από την ενσωμάτωση της ιστορικής πόλης του Αμυνταίου στην ελεύθερη Ελλάδα. Ο ηρωικός αγώνας που έδωσαν οι Έλληνες πριν από έναν περίπου αιώνα για την απελευθέρωση της Μακεδονίας, αποτελεί το λόγο που εμείς σήμερα απολαμβάνουμε το πολύτιμο αγαθό της ελευθερίας. Η θυσία τους, ας αποτελεί για μας λαμπρό παράδειγμα αγωνιστικού φρονήματος και αποφασιστικότητας μπροστά στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής. Η ηρωική πολή του Αμυνταίου, είναι υπερήφανη γι’ αυτούς! Χρόνια πολλά Αμύνταιο! Χρόνια Πολλά σε όλους!

Γραφείο Τύπου Δήμου Αμυνταίου


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.