Επέτειος 200 χρόνων (Γράφει η Ιωάννα Λαζάρου)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Προς όλες τις πρεσβείες κρατών που γιόρτασαν την επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821.

Γαλλία, ΗΠΑ, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία, Αυστραλία, Ιρλανδία, Νορβηγία, Ρωσία, Σλοβενία, Ινδία, Αυστρία, Βουλγαρία, Σερβία, Ισραήλ, Βέλγιο, Καναδάς, Λιθουανία, Κύπρος, Ολλανδία, Ουκρανία.

Σας αποστέλλω αυτή την επιστολή διαμαρτυρίας, για να εκφράσω, μια αυτονόητη θεωρώ πικρία μου. Την ημέρα της επετείου, της Ελληνικής επανάστασης, του 1821, είχατε την καλοσύνη να φωταγωγήσετε πολλά κτίρια σας με τα χρώματα της Ελληνικής σημαίας και να στείλετε μηνύματα για να αποδώσετε τις ευχές και τα συγχαρητήρια σας στο Ελληνικό Κράτος, δείχνοντας έτσι και την αναγνώρισή σας σε κείνον τον ηρωικό αγώνα.

Όμως, πως είναι δυνατόν να τιμάτε τα 200 ελευθερίας των Ελλήνων, με αυτόν μάλιστα τον εντυπωσιακό τρόπο, μα να απέχετε από κάθε ουσιαστική προσπάθεια να σώσετε τους Έλληνες που υφίστανται μια κατάσταση γενοκτονίας μέσα στη χώρα τους.

Θα ήθελα να δείτε με άλλο πρόσωπο την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και να ενωθούμε για να κάνουμε πάλι την Ελλάδα μεγάλη.  

Η Ελληνική Επανάσταση του 1821, η ένδοξη εξέγερση των προγόνων μας εναντίων του Οθωμανικού στρατού που κατάφερε να αποτινάξει τον τούρκικο ζυγό οδήγησε στην δημιουργία της ανεξάρτητης Ελλάδας.

Οι άνθρωποι αυτοί που θυσιάστηκαν για να μπορούμε εμείς τώρα να ζούμε ελεύθεροι κατάφεραν να αφυπνίσουν την εθνική συνείδηση του Έλληνα πατριώτη και να συσπειρώσουν τον υπόδουλο ελληνικό λαό προσφέροντας ένα μοναδικό παράδειγμα στις μελλοντικές γενιές ότι η ελευθερία είναι ένα αγαθό για το οποίο ο Έλληνας θα πολεμά πάντα, η Ελλάδα είναι ανήκει στους Έλληνες και κανένας δεν επιτρέπεται να την αρπάξει από τα χέρια των Ελλήνων.

Αυτό το πολύτιμο μάθημα των εθνοπατέρων μας, θα έπρεπε οι Έλληνες, βοηθούμενοι  από τις κυβερνήσεις όλες, κυρίως την δική τους, να διδάσκονται και να διδάσκουν.

Αντίθετα κάποιες κυβερνήσεις, δυστυχώς, επιβάλουν στην Ελληνική να καλλιεργεί τη λήθη, ώστε οι Έλληνες σιγά-σιγά, να αποκοπούν από την ιστορία τους. Εμείς μπορούμε σήμερα να είμαστε ελεύθεροι και περήφανοι Έλληνες επειδή χύθηκε αίμα Ελλήνων για να μας ανήκει αυτή η γη.

Θα ήταν άραγε περήφανοι σήμερα αυτοί οι εθνοπατέρες αν έβλεπαν πως εξελίχθηκε η πατρίδα και ο λαός για τον οποίον έχασαν την ζωή τους τις περισσότερες φορές με έναν τελείως βάναυσο θάνατο στα χέρια των Τούρκων;

Το σίγουρο είναι ένα, θα ήταν περήφανοι που έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία των Ελλήνων που έζησαν τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς στα χέρια των βάρβαρων Οθωμανών. Θα ντρέπονταν όμως για την σημερινή κατάσταση της Ελλάδας και των Ελλήνων, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Φαντάζεστε πως θα ένιωθε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ή ο Κολοκοτρώνης αν έβλεπαν την Ελλάδα να παίζει τα παιχνίδια των Τούρκων;

Αν έβλεπαν τους Έλληνες για τους οποίους πολέμησαν με τεράστια αυτοθυσία και με ένα εξαιρετικά ανεπτυγμένο αίσθημα πατριωτισμού να αφήνουν τους Τούρκους να αλωνίζουν και να κάνουν ότι θέλουν σε μέρη Ελληνικής κυριαρχίας; Αν έβλεπαν εκείνους που κυβερνούν την Ελλάδα να αφήνουν τουρκικά πλοία να κάνουν βόλτες στο Αιγαίο; Φυσικά δεν θα αναγνώριζαν το δικαίωμα σε κανέναν από αυτούς να αποκαλούνται Έλληνες.

Οι ήρωες στους οποίους οφείλουμε την ελευθερία μας, γνώριζαν πως ο Έλληνας δεν δέχεται μύγα στο σπαθί του όταν η πατρίδα του απειλείται. Οι ήρωες αυτοί μας δίδαξαν πως ο Έλληνας ακόμη και αν υστερεί κατά πολύ αριθμητικά, με την δύναμη της ψυχής του και την αγάπη του για την πατρίδα μπορεί να τα βάλει με έναν μεγαλύτερο και καλύτερα εξοπλισμένο στρατό.

Σήμερα τι αναγκάζουν συνεχώς τον Έλληνα; Να παρακολουθεί, μέσα από ένα ”κουτί”, τους Τούρκους, να ασχημονούν να προσβάλουν και να κάνουν ότι θέλουν στην Ελλάδα με σας όλους απλούς θεατές. Μα και με την φοβισμένη από κάποιους, ή και πιεσμένη  Ελληνική κυβέρνηση, στην σχεδόν απόλυτη αδράνεια. Ή στην καλύτερη περίπτωση, πατώντας πάλι το κουμπί του ”κουτιού” να βλέπει τον  Μεγάλο Αδελφό , την ”μάχη” των ζευγαριών κι όποια άλλη ”μάχη” ανοησίας, εκτός από την Μάχη των Μαχών που χάρισε σε αυτή τη μικρή χώρα της Μεσογείου, την ελευθερία της, την ανεξαρτησία της την αξιοπρέπειά της.

Αντίθετα οι περισσότεροι σημερινοί Έλληνες και οι προδότες που την κυβερνούν. Μένουν κρυμμένοι στα σπίτια τους και πίσω από τα γραφεία τους, ακολουθώντας σαν πρόβατα τις λανθασμένες εφησυχαστικές ανακοινώσεις των κυβερνόντων ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος από την μεριά των Τούρκων. Οι Τούρκοι, λοιπόν, διακόσια χρόνια μετά την απελευθέρωση μας, βρίσκονται ήδη μέσα στην Ελλάδα.

Αφήσατε τους Τούρκους, να στείλουν μιλιούνια λαθρομεταναστών μέσα στην Ελλάδα, ώστε η χώρα αυτή, που έδωσε τα φώτα του πολιτισμού και της πνευματικής Ανάτασης στον κόσμο, αργά, μεθοδικά με υποχθόνιες μεθόδους, να σβήσει να χαθεί.

Στείλατε, τους τάχα ”αθώους”, ”πρόσφυγες” στην Ελλάδα, για να την καίνε, να βιάζουν τα κορίτσια της, να καταστρέφουν τα μνημεία, να βεβηλώνουν τους ναούς και να ασελγούν στην ιστορία της.

Κι από πάνω οι προδοτικές ”Ελληνικές” κυβερνήσεις, και με τη στήριξη κάποιων από εσάς, να τους χρυσοπληρώνουν κάθε μήνα. Μην τύχει και το μετανιώσουν και φύγουν.

Όταν οι Έλληνες πεινάνε και μια μεγάλη μερίδα του λαού, ζει από τα συσσίτια των δήμων, επιτρέπετε ακόμα, κάποιοι από εσάς στην προδοτική κυβέρνηση της χώρας μου, να πωλεί Ελληνική γη, και να εκποιεί για δικό της όφελος, τον μόχθο των Ελλήνων, όσο-όσο, σε ξένους «επενδυτές».

Πως θα ένιωθαν αυτοί οι αυθεντικοί Έλληνες όταν έβλεπαν πως το σημαντικότερο αγαθό για το οποίο πάλεψαν, η ελευθερία του Έλληνα και της Ελλάδας, έχει καταπατηθεί με την πρόφαση ενός ιού ο οποίος όχι μόνο εμφανίστηκε ξαφνικά, αλλά τα επίπεδα θνησιμότητας του είναι στα ίδια επίπεδα με αυτά της εποχιακής γρίπης.

Σε όλον τον κόσμο έχουν ληφθεί μέτρα περιορισμού της κινητικότητας σε σημείο που πρέπει να ενημερώνουμε για το κάθε βήμα μας στον έξω κόσμο. Έναν κόσμο άδειο πλέον καθώς έχουν κλείσει με κρατική εντολή όλα τα μαγαζιά και οι επιχειρήσεις γονατίζοντας τον κόσμο που έχει ανοίξει την δική του δουλειά.

Που είναι η ελευθερία και το αναφαίρετο δικαίωμα του κόσμου στην εργασία; Οι προδοτικές κυβερνήσεις έχουν αφαιρέσει το δικαίωμα του κόσμου στην εργασία, έχουν όμως αφήσει να τρέχουν όλες οι υποχρεώσεις του Έλληνα.

Πως είναι δυνατόν να πληρώσεις τις υποχρεώσεις σου όταν δεν έχεις την ελευθερία να εργαστείς;

Έχουν απομονώσει τον κόσμο και σχεδόν όλοι δεν μπορούν να δουν τις οικογένειες τους. Και όλα αυτά γίνονται εξαιτίας του κορωνοιού; Δεν το νομίζω γιατί είναι προφανές πως η κατάσταση αυτή αποσκοπεί σε κάτι πολύ χειρότερο.

Είναι δυνατόν να κυκλοφορούν οι ξένοι και οι μετανάστες ενώ αναγκάζουν τον Έλληνα σε εγκλεισμό; Είναι δυνατόν να πληρώνει το κράτος τους μετανάστες και τους Ρομά ενώ απαγορεύει στον Έλληνα το δικαίωμα του στην εργασία;

Αν τα έβλεπαν όλα αυτά οι ήρωες του 1821, τι θα σκεφτόντουσαν; Πως θα αντιμετώπιζαν τους Έλληνες του 2021; Αυτό είναι ένα ερώτημα που πρέπει όλοι μας να σκεφτούμε.

Η απάντηση αυτού του ερωτήματος θα κρίνει πολλά γιατί οι Έλληνες του σήμερα πρέπει να αποσκοπούμε στο να μοιάσουμε σε αυτούς τους ήρωες που έδωσαν την ζωή τους για την πατρίδα και όχι στα πρότυπα που μας πλασάρουν. Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες και όχι στους επιτήδειους.

Βλέποντας τις περισσότερες χώρες να γιορτάζουν την Ελληνική απελευθέρωση, συγκινήθηκα αρκετά. Μετά όμως σκέφτηκα πως μπορεί όλος ο κόσμος να έδειξε την χαρά του για την απελευθέρωση, τώρα όμως τι γίνεται; Πως μπορούν όλες οι χώρες που γιόρτασαν μαζί με την Ελλάδα την επανάσταση να βοηθήσουν την χώρα μου στα τωρινά της προβλήματα.

Προβλήματα που απειλούν άμεσα την ανεξαρτησία της. Έτσι λοιπόν, θα ήθελα να δω μια πιο άμεση και έμπρακτη βοήθεια όλων των κρατών στα προβλήματα που αντιμετωπίζει τώρα η Ελλάδα.

Μια στήριξη που να μην βασίζεται μόνο στη διοργάνωση εκδηλώσεων. Θα ήθελα να δω μια παγκόσμια συνεργασία που θα δείξει σε όλους τους εχθρούς της Ελλάδας πως δεν είναι μόνη της και έχει την έμπρακτη στήριξη που της αρμόζει παγκοσμίως.

Με μεγάλη εκτίμηση, μια Ελληνίδα Πατριώτισσα, στα βήματα που χάραξε η Μπουμπουλίνα του 1821, ελπίζοντας να γίνω η Μπουμπουλίνα του 2021.

Γιάννα Λαζάρου

Ιωάννα Λαζάρου – Hellenic Diaspora Group


The Anniversary of Greek Revolution

Author: Joan Lazarou

Addressed to all countries that celebrated the Greek War of Independence on 25th March 1821.

France, U.S.A, Germany, Great Britain, Italy, Australia, Ireland, Norway, Russia, Slovenia, India, Australia, Bulgaria, Serbia, Belgium, Canada, Lithuania, Cyprus, Netherlands, Ukraine.

I wish to send this letter of protest to express my disappointment. On the anniversary of the Greek Independence War, you were kind enough to celebrate and congratulate the Greek Government about Greece’s independence by illuminating many of your buildings with the colors of the Greek flag and sent your wishes to the Greek state showing your respect and recognition of the Greek revolution. However, how is it possible to honor the 200 years of Greece’s independence, in such a grand way, while being absent from any meaningful attempt to save the Greek people from the situation they are facing now, a situation similar to genocide within their own country. I wish for everyone to help Greece in any way possible. I wish for everyone to unite and make Greece great again.    

The Greek Revolution of 1821, the glorious rebellion of our ancestors against the Ottoman Empire achieved its purpose. Freeing Greeks from slavery and led Greece to its independence. Those who sacrificed themselves so that we can live as a free nation managed to awaken in Greek patriots the love they had for their country and bring together all enslaved Greeks setting for future generations a great example. They showed us that freedom is a gift for which Greeks will always fight for and that Greece belongs to its people, no one can take our country away from Greeks.

Greeks should always be taught and teach this valuable lesson with the help of all governments. Instead, unfortunately, some governments help the Greek people to forget their history and where they come from. Today, we are free and proud to be Greeks because Greek blood was shed for this land to be ours. Would those Greek heroes be proud of us today, if they knew what has become of our country and its people, a country they fought for at the cost of their lives, suffering a brutal death at the hands of Ottomans? Sure, they’d be proud of dying to offer Greeks their freedom since they suffered four hundred years enslaved by the Ottoman Empire. However, they would be ashamed of today’s Greece and its people.

Could you imagine how they’d feel if they saw Greece remain idle while Turkey roams free on Greek sovereign waters? If they saw those who govern Greece letting Turks act as if they own Greece? Of course, our heroes wouldn’t recognize those who govern Greece as Greeks. Our national heroes, to those we own our freedom, knew that Greeks are proud of their country and wouldn’t let anyone breach its national security. Our national heroes taught us that even when Greeks are less in numbers, they can bring down vast empires.

What are Greeks forced to do today? They watch from inside a “box” as Turks challenge, insult, and do whatever they want to Greeks with the world being only a spectator. Not to mention that the scared Greek government is forced by some to do nothing about Turkey. At the best case scenario Greeks, push the “box’s” “button” to watch Big Brother or the “battle” of the couples and every other silly “battle” but not the Battle of all Battles that freed this small county of the Mediterranean and gained its independence and its dignity.

On the other hand, most of today’s Greeks and those who govern it, remain hidden in their homes and follow like ships all the misleading announcements of the government telling us that Turkey is not a threat to us. As a result, Turks, after two hundred years since we got rid of them, are already inside Greece.

You allowed for Turkey to send thousands of “migrants” inside Greece so that they can destroy slowly from the inside this country that paved the way for civilization as we know it today. You allowed its enemies to start its destruction and erase it from the map. You sent those supposedly “innocent” “migrants” to Greece and let them burn it, rape Greek women, destroy our country’s monuments, and defile our temples as well as our history. And on top of that, our traitorous “Greek” governments, supported by some of you, pay those migrants every month. It’s not like we want them to leave.  

When Greeks are starving and a great portion of our people depend on free meals to survive, some of you still allow for our traitorous “Greek” government to sell Greek land and sell for its own benefit the legacy of Greeks to foreign “investors”.

How would our heroes feel, if they witnessed that Greeks only care about their social media accounts and partying instead of taking the necessary measures to save themselves? How would they feel if they saw Greeks starving while migrants live, eat, and remain in Greece without having to pay taxes? Instead, they get paid to do nothing for society.

How would those true heroes feel if they witnessed that the most important thing they fought for, freedom, has been breached due to a virus. A virus that has not only appeared out of the blue, but its death toll is also the same with the death toll of the flu?

Measures are taken, all over the world, for people to stay inside their homes to the extent that we have to report our every movement. We live in an empty world since everything is closed by the government, killing every small business and employee. Where are our rights in freedom and work? The traitors that govern us have relinquished our right to work while maintained our obligation in paying taxes and utilities. How could people pay when they are not working?

Because of a virus, families stay apart. I don’t think all these happen due to the virus since it is obvious that something else, much darker, is happening. How can migrants roam free while Greeks have to ask permission to go outside? How is it possible for the Greek government to pay migrants and Romani while forbids the right of the Greeks to work?

If our national heroes witnessed all that, what would they think? How would they confront the Greeks of 2021? This is a question we must all consider. The answer to that question will bring about many changes because we need to aspire to become like the heroes that gave their lives for our country. Greece belongs to Greeks.

As I see most countries celebrate our freedom from slavery, I was moved. Then, I thought of something. The world may be celebrating our freedom that happened two hundred years ago, but now what? What does the world do to help Greece with the problem it faces now? How can the world help my country with the problem it faces right now? Problems that threaten its independence. So, I’d like to ask for a more immediate help by all countries to Greece. I’d like to ask for the world to show its support, not only by organizing events. I would like to see a universal cooperation which will show to Greece’s enemies that my country is not alone.

 With great appreciation, a Greek Patriot, in the steps taken by the great Patriot and Heroine Bouboulina of 1821, hoping to become the Bouboulina of 2021.

Γιάννα Λαζάρου

Ioanna Lazarou – Hellenic Diaspora Group

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 958 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.