Επίκαιρα σχόλια (Γράφει ο Θανάσης Γερμανίδης)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

1. Αν είσαι παράγοντας πολιτικός (Βουλευτής – Περιφερειάρχης – Δήμαρχος κλπ.), όταν πεθάνεις (μία και μονάδική φορά), θα έχεις τη χαρά να “διαβάσεις” στις τοπικές εφημερίδες πολλά συλλυπητήρια ψηφίσματα, επαναλαμβανόμενα και βαρετά, σαν να τα έγραψε το ίδιο “τεθλιμένο” χέρι. Οι απλοί άνθρωποι θα κοιμηθούν με ένα παράπονο, σαν να μην υπήρξαν.

2. Μία φίλη μου: Συναντήθηκα στον φωτεινό (ακόμα) πεζόδρομο με μία θρησκευόμενη γνωστή μου. Μετά τα τυπικά, τι κάνεις, πως είναι η υγεία σου, η συζήτηση έφτασε στην πανδημία. Προσπάθησε να με πείσει να μην κάνουμε το εμβόλιο. Αυτά είναι δουλειές του διαβόλου, εμείς που αγαπάμε τον θεό, μας προστατεύει. Της απάντησα ότι εγώ ξέρω αυτά που είπε ο Χριστός, αγάπα το πλησίον σου ως εαυτόν. Εσύ που δεν εμβολιάζεσαι μπορεί να μολύνεις εμένα με κίνδυνο να χάσω τη ζωή μου. Άρα εσύ δεν αγαπάς τον θεό. Νομίζω ότι η κυρία δεν ήταν θρησκευόμενη αλλά θρησκόληπτη. Ευτυχώς η πλειοψηφία των ιερέων και των πραγματικών πιστών δεν μπερδεύουν την πίστη με την επιστήμη. Η ιατρική επιστήμη, από την εποχή του Ιπποκράτη, μέχρι σήμερα, γλίτωσε δισεκατομμύρια ανθρώπους.

3. Συνάντησα τον παλιό μου φίλο Τάσο Σερίδη (Από τα φοιτητικά χρόνια στην Αθήνα, επί Χούντας παρακαλώ, 1964-1974). Τάσο πως γίνεται να τελειώνει ο μήνας και ο μισθός να φτάνει μέχρι τις είκοσι του μηνός; Θανάση, μάλλον ξέχασεσ στα εβδομήντα σου, τα μαθηματικά, αλλά ήμουν καλός στην πρόσθεση και αφαίρεση που μου έμαθε ο Ιγνάτης Κώνστας, δάσκαλος από τη Σκοπιά, ψηλός και καμαρωτός.

4. Επειδή πάντα με ενδιέφερε να ενημερώνομαι για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα κυρίως και στον κόσμο, παρακολουθώ τις τηλεοράσεις κάνοντας ζάπινγκ. Η πανδημία μας φοβίζει, πιστούς και μη. Διαπιστώνω ότι στις τηλεοράσεις και ραδιόφωνα κατοικοεδρεύουν συνέχεις οι ίδιοι και οι ίδιοι (άνδρες και γυναίκες). Να μου το θυμηθείτε ότι στις επόμενες εκλογές θα στριμωχτούν στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. Για αυτό φροντίζουν άλλοτε ευθέως, άλλοτε με προσποιητή ευγένεια να τα ρίχνουν στον ΣΥΡΙΖΑ για τις αδυναμίες του ΕΣΥ. Δίκιο έχουν διότι όλοι μας ξέρουμε ότι μετά την μεταπολίτευση κυβερνάει ο Τσίπρας.

ΥΓ1: Όταν τριγύρω μου όλα γκρεμίζονται, πάλι ένα αστρικό παρελθόν με σώζει.

ΥΓ2: Επιτρέψτε μου να σας προτείνω δυο βιβλία του πολύ ικανού δημοσιογράφου Αλέξη Παπαχελά (διευθυντής της εφημερίδας “Καθημερινή). Ο συγγραφέας γνωρίζει όσο λίγοι τα θέματα των ελληνοαμερικανικών σχέσεων:
1) “Ο Βιασμός της Ελληνικής Δημοκρατίας”. Ο Αμερικανικός παράγων. 1947-1967. εκδ. ΕΣΤΙΑ.
2) “Ένα σκοτεινός δωμάτιο”.
* 1967-1974
* Ο Ιωαννίδης και η παγίδα της Κύπρου.
* Τα πετρέλαια στο Αιγαίο.
* Ο ρόλος των Αμερικανών.
* Ντοκουμέντα και αποκαλυπτικές μαρτυρίες.
εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Και τα δυο είναι απολύτως τεκμηριωμένα, ως αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας.

Θανάσης Γερμανίδης

Θανάσης Γερμανίδης


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.