Επίκαιρα σχόλια (Γράφει ο Θανάσης Γερμανίδης)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Αν ένας στοιχειωδώς σοβαρός άνθρωπος, κάνει ένα ζάπινγκ στα ιδιωτικά κανάλια, θα διαπιστώσει πόσο τρισάθλιοι είναι μερικοί δημοσιογράφοι. Το θέμα είναι ο αποθανών Άκης Τσοχατζόπουλος. Οι συγγενείς του Άκη θα μηνύσουν τη δεύτερη γυναίκα του, διότι δεν τον φρόντιζε, όσο αυτοί εκτιμούν ότι θα έπρεπε. Μέχρι εδώ ας πω ότι είναι δικαίωμα τους. Το απαράδεκτο είναι ότι δείχνουν τον νεκρό σε δυο φωτογραφίες του, μία στο κρεβάτι του θανάτου στο νοσοκομείο και μία στο σπίτι του. Και στις δυο καταβεβλημένος, με πρόσωπο σκασμένο. Πολύ άσχημη εικόνα. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπήρξε σεβασμός στον νεκρό. Μπορούσαν να βάλουν μια φωτογραφία του όταν ήταν νέος. Θα μου πείτε, ότι καλά να πάθει αφού έβαλε το μικρό δάχτυλο του στο μέλι. Ήταν μόνο ο Τσοχατζόπουλος; Τι έγινε με τα οικονομικά σκάνδαλα της Siemens ή της Novartis; Γιατί δεν έγιναν οι δίκες; Κάποιοι είναι υπόδικοι ακόμα. Που πήγαν 1 εκατομμύριο μάρκα του Τσουκάτου; Ο Τσουκάτος ήταν δεξί χέρι του Σημίτη… Είμαι βέβαιος ότι ο Σημίτης δεν έγλειψε μέλι. Η αδυναμία του ήταν ότι δεν μπόρεσε να ελέγξει τη βάση του ΠΑΣΟΚ. Σε πολλές κυβερνήσεις, μετά το 1830, που γίναμε ανεξάρτητο κράτος, ίσχυσε το “μπορείς να κλέβεις Έλληνα, αρκεί να μας ψηφίζεις…”

Η ορχήστρα του ΚΙΝΑΛ δεν μπορεί να συντονιστεί για να ακουστεί – όπως παλιά επί πανίσχυρου ΠΑΣΟΚ – ο ύμνος του. Ο καθένας από τους έξι παίζει το δικό του βιολί. Οπότε τα περί ενότητας είναι πομφόλυγες. Στην πολιτική οι φιλοδοξίες είναι ισχυρές. Σε όλα τα κόμματα, όταν πρόκειται να εκλεγεί αρχηγός, πέφτουν μαχαιριές κάτω από τη μέση. Εκτός από το ΚΚΕ, όπου τα πάντα ρυθμίζονται κεντρικά. Ισχύει ο λεγόμενος συγκεντρωτισμός. Άκουσα στην τηλεόραση τον έμπειρο Παπανδρέου και τον νέο Χρηστίδη να καταγγέλουν ότι γίνονται υπόγειες διεργασίες για να στηριχθεί από τη Ν.Δ. συγκεκριμένος υποψήφιος. Φυσικά δεν είπαν όνομα. Όταν ρωτήθηκε για το θέμα ο Λοβέρδος, απάντησε “καλοδεχούμενοι”. Επειδή στο ΚΙΝΑΛ ψηφίζουν και οι φίλοι, μπορεί να γίνουν πολλά. Αυτή η διάταξη είναι αντιδημοκρατική και ανόητη. Πρέπει να ψηφίζουν μόνο τα μέλη, που έχουν υποχρεώσεις και δικαιώματα. Έτσι συγκροτούνται τα κόμματα. Με αυτή τη διάταξη εκλέχτηκε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου. Τώρα μπορεί να του γίνει μπούμερανγκ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρότεινε στον πρωθυπουργό, οι πιστοί να φοράνε μάσκα εντός του ναού και να κάνουν τεστ. Ο κ. Μητσοτάκης, όχι μόνον αρνήθηκε την πρόταση του κ. Τσίπρα, αλλά επιστράτευσε το διδακτορικό της ειρωνίας λέγοντας: “Ο κ. Τσίπρας δεν έχει αισθανθεί την ανάγκη να μπει σε μία εκκλησία να ανάψει ένα κερί” (κεριά και λιβάνια). Επειδή παρακολουθώ τις ειδήσεις, δεν έχω δει τον κ. Μητσοτάκη να πηγαίνει σε εκκλησία. Αν πήγαινε θα τον έδειχναν όλα τα κανάλια, ακόμα και το CNN… Επειδή δεν ζούμε στη χώρα των Ταλιμπάν, ούτε στην περίοδο της Ιεράς Εξέτασης (μάγισσες), ο καθένας δικαιούται να θρησκεύεται ή όχι. Να ανάβει ένα κερί ή δέκα. Φοβού τους μεγαλοσχήμονες, τους μεγαλόσταυρους, τους υποκριτές και φαρισαίους. Αγάπα τους ειλικρινείς, τους ταπεινούς και αυτούς που έχουν την ανάγκη σου.

Θανάσης Γερμανίδης


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.