Επίκαιρα Σχόλια (Γράφει ο Θανάσης Γερμανίδης)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Α) Μιά αρρωστημένη συνήθεια με στέλνει να διαβάζω τα κηδειόχαρτα στα ειδικά ταμπλό. Κακώς χαίρομαι όταν δεν βλέπω κάποιον συγγενή η φίλο αναρτημένο. Λέω κακώς γιατί πρέπει να θλιβόμαστε και για τον θάνατο αγνώστων. Κάθε νεκρός δικαιούται έναν τάφο και έναν σταυρό, έχει ανάγκη και τη δική μας θλίψη. Ο θεός δεν κάνει διακρίσεις. Όταν βλέπω κάποιον να έχει χάσει τη ζωή του στα ογδόντα πέντε (εγώ είμαι εβδομήντα), σκέφτομαι: Κρίμα, έφυγε τόσο νέος.

Β) Λυπάμαι που δεν θα αγαπήσω άλλες γυναίκες. Λυπάμαι που δεν θα ζήσω άλλες ζωές. Θέλω να ζήσω μόνο δυο ζωές. Με τη δεύτερη να διορθώσω τα λάθη της πρώτης.

Γ) Δεν μπορώ να καταλάβω αυτούς που αρνούνται το εμβόλιο κατά του COVID-19 (αρνητές). Δε βλέπουν πόσες χιλιάδες πεθαίνουν κάθε μέρα σε ολόκληρη τη γη; Δεν έχουν εμπιστοσύνη στην ιατρική επιστήμη; Ας πάρουν τηλέφωνο τον Έλληνα Ιπποκράτη να ζητήσουν τη γνώμη του. Οι αρνητές ισχυρίζονται (όχι όλοι), ότι έχουν το δικαίωμα να διαθέτουν το σώμα τους όπως αυτοί κρίνουν. Καλώς, αν αυτό αφορά τι θα φάμε, ποιό κρασί θα πιούμε, ποιά γραβάτα θα αγοράσουμε για να αυτοκτονήσουμε κλπ. Μπορούμε να κάνουμε ότι κρίνουμε, αρκεί να μη βλάπτουμε τους πλησίων μας. Η ελευθερία μας φτάνει μέχρι εκεί που αρχίζει των άλλων. Όταν λέμε ότι το σώμα μας μας ανήκει, κάνουμε λάθος. Δεν δημιουργήσαμε εμείς τον εαυτό μας, ούτε τον αγοράσαμε από το παγκόσμιο super market σωμάτων. Σύμφωνα με την επιστήμη, ο άνθρωπος είναι προϊόν της φύσης, για τους ειλικρινείς πιστούς είναι δημιούργημα του Θεού. Και στις δυο περιπτώσεις δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το σώμα μας σε βάρος των άλλων. Άρα ο εμβολιασμός πρέπει να είναι υποχρεωτικός. Η επέμβαση αυτή είναι επιτρεπτή, διότι σώζει τον άνθρωπο από τον θάνατο (όχι οριστικά). Στους αρνητές αθροίζονται διάφοροι: θρησκόληπτοι, ακροδεξιοί, χαζοακροαριστεροί, άνθρωποι αθώοι κλπ. Για όλους χρειάζεται λόγος πειθούς και όχι λόγος τιμωρητικός. Δυστυχώς επιστήμονες της υγείας που έχουν στρογγυλοκαθίσει στα δεξιά έδρανα της μελλοντικής Βουλής, εκφέρουν απόψεις αντικρουόμενες, δημιουργώντας αμφιβολίες και συγχήσεις. Ότι πρέπει… Νερό στον μύλο των αρνητών.

Θανάσης Γερμανίδης

Θανάσης Γερμανίδης

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 959 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.