Επίκαιρα σχόλια (Γράφει ο Θανάσης Γερμανίδης)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Α) Δυο μέρες πριν τον πόλεμο ο Πούτιν αναφέρθηκε απαξιωτικά στην Ουκρανία, λέγοντας ότι δεν είναι χώρα, αλλά είναι κατασκεύασμα του Λένιν και των Μπολσεβίκων. Δεν είπε ότι είναι του Στάλιν. Έψαξα να δω τι εννοεί ο “ποιητής”. Μετά την επανάσταση των Μπολσεβίκων, ετέθη το λεγόμενο Εθνικό ζήτημα. Δηλαδή, πως θα ενσωματωθούν οι επαρχίες-κράτη, σε ομόσπονδη δομή. Μεταξύ τους και η Ουκρανία. Ο Στάλιν πρότεινε ομοσπονδία με περιορισμένη αυτονομία. Ο Λένιν, που ήταν πνευματικά και πολιτικά ανώτερος του Στάλιν (ατσάλι), πρότεινε Ένωση Σοσιαλιστικών Σοβιετικών Δημοκρατιών (Ε.Σ.Σ.Δ.). Με μεγαλύτερη αυτονομία των Δημοκρατιών. Στην οικονομία ο Λένιν πρότεινε να λειτουργούν ελεύθερα μικρές ατομικές επιχειρήσεις και αγρότες. Η πρόταση ονομάστηκε ΝΕΠ. Ο Λένιν πέθανε νωρίς (21-1-1924) σε ηλικία 54 ετών. Πιστεύω ότι αν ζούσε περισσότερο ο Λένιν και ήταν αυτός πρόεδρος, θα ήταν διαφορετική η εξέλιξη της κομμουνιστικής Ρωσίας. Ο σκληρός Στάλιν εφάρμοσε στην οικονομία την κολεκτιβοποίηση. Σταδιακά οδήγησε σε αποτυχία.

Β) Η γυναίκα μου: “Αγάπη, έχω κάτι μαζώματα από χθες και προχθές να τα φάμε σήμερα, να μη μαγειρεύω…” Η απάντηση μου: “Ο Βλαδίμηρος είναι φίλος μου και ζει στο Κίεβο. Το τηλέφωνο του του είναι 0006341287. Ρώτησε τον να σου πει τι να κάνεις…”

Γ) “Πόλεμος γαρ σχολείον αρετής εστί” – Αριστοτέλης (από Εφ.Συντ.)

Δ) “Όλοι κουβαλάμε έναν σταυρό… Κι όλοι περιμένουμε μια ανάσταση” (Από το βιβλίο “Πικρό γάλα” του Μένιου Σακελαρόπουλου). Για την περίπτωση του πολέμου στην Ουκρανία μπορεί να γραφτεί: “Όλοι κουβαλάνε έναν σταυρό… Κι όλοι περιμένουν μια ανάσταση…”

Γ.Θ.

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 958 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.