Επίκαιρα σχόλια (Γράφει ο Θανάσης Γερμανίδης)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Α) Σύμφωνα με το Σύνταγμα, ο σχηματισμός της κυβέρνησης αλλά και οι ανασχηματισμοί, ανήκουν στην αρμοδιότητα του εκάστοτε Πρωθυπουργού. Η ιδιότητα του Βουλευτή είναι ζηλευτή για αυτό σκοτώνονται οι υποψήφιοι Βουλευτές ποιός θα επικρατήσει έναντι των άλλων στα ίδια κομματικά ψηφοδέλτια.

Οι εκλεγέντες Βουλευτές της Ν.Δ. συγκροτούν την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Όσοι εκτιμούν ότι έχουν προσόντα ελπίζουν να αναβαθμιστούν καταλαμβάνοντας θέσεις Υπουργού ή Υφυπουργού. Όσοι δεν επιλέγονται μένουν με την πίκρα και ελπίζουν να πάνε καλύτερα στους επόμενους ανασχηματισμούς.

Όμως γιατί ο κ. Μητσοτάκης έκανε ανασχηματισμό; (το ερώτημα ισχύει για κάθε Πρωθυπουργό). Πρώτον, για να επανεκκινήσει την μηχανή της κυβέρνησης. Δεύτερον, για να ικανοποιήσει άλλα στελέχη εξασφαλίζοντας νέες ισορροπίες π.χ. η υπουργοποίηση του κ. Πλεύρη στο Υπουργείο Υγείας (δικηγόρος στο Υγείας;). Ενισχύει την ομάδα Καρατζαφέρη (Γεωργιάδης-Βορίδης-Πλεύρης) και έτσι στοχεύει στους ψηφοφόρους που είναι στα δεξιά της Ν.Δ.

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Οι πικραμένοι ενός ανασχηματισμού είναι αυτοί που φεύγουν και αυτοί που μένουν πάλι απ’έξω. Μπορεί να γκρινιάξουν, όχι όμως πολύ δυνατά γιατί υπάρχει και η περίφημη λίστα και κινδυνεύουν να μείνουν εκτός νυμφώνος. Πάντως εγώ χάρηκα που βγήκε από την κυβέρνηση ο Χρυσοχοΐδης, υπερτιμημένος πολιτικός. Χάρηκα που παραμένει ακλόνητος. Τον θεωρώ τον καλύτερο Υπουργό. Αν ήμουν Ν.Δ. θα τον ψήφιζα για αρχηγό.

Β) Είχαμε καιρό να τα πούμε. Στον πεζόδρομο. Ο φίλος μου Τάσος με ξαφνιάζει λέγοντας μου: “Είδες τι τσουνάμι μας έρχεται;” “Από την Γεωγραφία της Α’ Γυμνασίου, ξέρω ότι ο Ατλαντικός και ο Ειρηνικός ωκεανός μας πέφτουν λίγο μακριά…”, ήταν η απάντηση μου. “Όχι δεν εννοώ το φυσικό τσουνάμι… Οικονομικό θα είναι το τσουνάμι και θα εκτινάξει τις τιμές όλων των προϊόντων προς τα πάνω… Πρωταθλητής το φυσικό αέριο 91%. Και παρακάτω αυξήσεις 28.90%, 17.4%, 21.5%, 17.6%, 7.10%, 8% και βάλε… Αυτές οι αυξήσεις δεν θα στεναχωρήσουν τους έχοντες αλλά όσους είναι ήδη στριμωγμένοι από περικοπές των εισοδημάτων λόγω εφαρμογής μνημονιακών πολιτικών. Ας πάρουμε ως παράδειγμα μια μέση οικογένεια με ετήσιο εισόδημα 25.000 ευρώ, με ενοίκιο και με δυο παιδιά που σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις… Υπάρχουν και χειρότερα. Και βέβαια οι άνεργοι. Το δικό τους αγκίστρι δεν θα πιάσει ψαράκι. Θα πούμε τον καφέ, καφεδάκι και τη μπριζόλα, μπριζολάκι… Θα αγοράζουμε το καρπούζι και το πεπόνι σε φέτες. Βάλε μου δυο μήλα σε παρακαλώ και ένα μικρό τσαμπί σταφύλι…”

Υπερβολές, θα πείτε, αλλά θα ισχύουν για μερικές οικογένειες. Εδώ και αρκετά χρόνια δεν μπορώ να απαντήσω στο παρακάτω ερώτημα: Πως γίνεται ο μήνας στο τέλος του να είναι πιό μεγάλος απ’τον μισθό;

Θανάσης Γερμανίδης

Θανάσης Γερμανίδης

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.