Επίκαιρα σχόλια του Θανάση Γερμανίδη

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

1) RAFALE
Την ημέρα που αφίχθησαν τα έξι πολεμικά αεροσκάφη, παρακολουθώ την άφιξη τους, στην ΕΡΤ -πρωινή ενημερωτική εκπομπή ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ-. “Και τώρα θα παρακολουθήσετε ένα σποτάκι”. Για να δούμε. Το σποτάκι δείχνει τα αεροσκάφη να πετάνε πάνω από την Αθήνα προς το αεροδρόμιο Τανάγρας. Το σποτάκι τελειώνει με το λογότυπο της Νέας Δημοκρατίας. Τα πανάκριβα αεροπλάνα δεν τα αγόρασε η Ν.Δ. αλλά αγοράστηκαν από το κοινό ταμείο των Ελλήνων πολιτών. Η Ν.Δ. χρωστάει αρκετά εκατομμύρια ευρώ. Ομολογώ ότι με ενόχλησε διότι έγινε επικοινωνιακή κομματική εκμετάλλευση. Στο διαδίκτυο υπήρξαν αναρτήσεις με πολύ αρνητικά σχόλια. Καμία κυβέρνηση μετά την Χούντα δεν έκανε τέτοια φιγούρα. Τα αεροπλάνα πέταξαν πάνω από την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα. Και αυτό άστοχη ενέργεια. Η Ακρόπολη είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, είναι μνημείο ειρήνης που ενώνει τους ανθρώπους, ανεξάρτητα φυλής, έθνους, γλώσσας, θρησκείας. Γι’αυτό την επισκέπτονται χιλιάδες. Αν ήταν καλοκαίρι τι θα σκέπτονταν οι απλοί τουρίστες; Τα αεροπλάνα μπορούσαν να πετάξουν πάνω από το Πολεμικό Μουσείο. Θα ταίριαζε απόλυτα (συγγνώμη για την γκρίνια).

2) ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
Η κακοκαιρίια που μας ήρθε απειλητική, πήρε το όνομα “Ελπίδα”. Καταλάβατε γιατί πήρε αυτό το όνομα; Ίσως επειδή υπάρχει ελπίδα να την ξεπεράσουμε. Αλλά τότε όλες οι κακοκαιρίες, θα έπρεπε να τις βαφτίζουμε “Ελπίδα”. Πάντα αντιμετωπίζουμε με ελπίδα τις κακοκαιρίες.

3) “Τα μάτια δεν δακρύζουν τον θεό, παρά μέσα από το δάκρυ…” -Βίκτωρ Ουγκώ, ο μέγας (Πότε δακρύζει ένας θεός; Όταν δακρύζουν τα μάτια των ανθρώπων)

4) Κάθε μέρα δολοφονίες-γυναικοκτονίες-βιασμοί. Η χαρά των καναλιών. Πιασάρικα θέματα, που δεν μας ενημερώνουν, αντικειμενικά και λιτά. Μια εβδομάδα και βάλε συναγωνίζονται -ειδικά τα ιδιωτικά- να δείξουν κορίτσια-γυναίκες που έχουν υποστεί τη βαρβαρότητα του βιασμού, ντυμένες με μαγιό στην παραλία, με σορτσάκι, με μίνι φούστα κλπ. Έτσι όμως καλλιεργούν σε ορισμένους ελαφροθεατές μια εντύπωση που λέει “ηθελέστα και παθέστα”. Έτσι αθωώνουν τους υπάνθρωπους βιαστές. Λες και είναι αμαρτία μια κοπέλα να είναι ωραία και να φοράει π.χ. μίνι.

5)
Φλωρινιώτικο χιόνι
Μοιάζει αθώο.
Σκεπάζει πόνους-πίκρες
χαρές-έρωτες
και μίση..

Θανάσης Γερμανίδης

Θανάσης Γερμανίδης


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.